31 December 2010

♥My Engagement Day 25 dec 2010 ♥


Assalammualaikum...
Di sini saya ign mengongsikan sedikit pengalaman sewaktu majlis pertunangan saya berlangsung....
TQVM kepada seluruh family saya yg terlibat (Ibu tersayang, adik2 saya, pakcik dan makcik sy)....majlis saya ini hanya dibuat untuk family di sebelah saya dan jg sebelah pihak lelaki sahaja...tiada seorang pun kawan saya pun yg tahu saya bertunang hari ini, even BFF sendiri...hahaha tp sy mmg xde lgsg BFF ni...bukan saya xnak memberitahu pd mereka ttg berita baik ini...bg sy ini br majlis pertunangan saja...bila majlis nya nnt br sy akn bg tahu kalian semua =)...sebenarnya perancangan untuk bertunang ini hanya dirancang dlm ms 1bulan sahaja...itu pun prince (tunang) sy yg bgth...last minit event...mana xnya terkejut jg sy dia ckp nak tunang...bg sy mana la sempat dlm sebulan ni nak set up apa yg patut....x kelam kabut jdnye....tp sy iktkan jg...dah org ajk nak tunangkan....xkan kita nak tolak plak...sementara ada yg nak ni kan...nasib family yg byk uruskan ape yg patut...hehehe...so ini lah hasilnya....segala persiapan yg dirancang hanya sebulan sebelum majlis dilansungkan...mari kita terjah ape yg ade dalam majlis ini...tp sebelum kita terjah ape yg ade sy nak share skit pd kawan....jumlah kasar perbelanjaan yg sy habis pd majlis hampir2 1k +++...dulang ape yg dirancang awal hanya 7 berbalas 9...tp akhirnya menjadi 11 berbalas 11, kerana tunang sy ni org johor...belah family dia biasanya klu ade yg nak bertunang ke kawin ke...mesti saudara2 ade yg sponsor sorang satu...yg harunya sy la....kelam kabut nak cukupkan hantaran...tp akhirnya 11 je yg dpt...coz ms dah suntuk..


1) Perbelanjaan utk barang2 hantaran aje = 1300 (itu pun sy shoping time xmas sale dkt SOGO)
2) Hiasan utk hantaran = 200
3) Sewa dulang utk diletakkan brg hantaran + baju tunang = 200
4) Makanan utk tetamu yg hadir = 500 (untuk 50org di sponser oleh ibu dan makcik sy )
5) Pelamin mini + tepak sirih = pakai yg sedia ade dari turun temurun makcik sy
6) Make up = adik sy sendiri yg make up ye
7) Photografer = adik sy sendiri jg ye...

So dekat atas tu dapatlah sedikit sebanyak gambaran utk korang , berapa modal yg harus dikeluarkan nnt pada majlis pertunangan (ikut kemampuan masing2)


sedang di mke up kan oleh mak andam
mata sy sedang di tacap =)

sedang menyiapkan diri 

tara....ini lah hasilnya setelah di touch up....ini gmbr candid...

Ini antara gambar-gambar yg menarik =)



inilah adik beradik nuraf....ramaikan!

yang tudung kuning tu ibu nuraf, dan tudung purple tu bakal ibu mertua =)
 posing again...ye la bkn sng nak bergambarkan...time2 study dl bleh la..






06 November 2010

My Favorite


Takkan Berpaling Darimu

kala malam bersihkan wajahnya dari bintang-bintang
dan mulai turun setetes air langit dari tubuhnya

tanpa sadar nikmatnya alam karena kuasaMu
yang takkan habis sampai di akhir waktu perjalanan ini

terima kasihku padaMu Tuhanku
tak mungkin dapat terlukis oleh kata-kata
hanya diriMu yang tahu besar rasa cintaku padaMu
oh Tuhan anugerahMu tak pernah berhenti
selalu datang kepadaku Tuhan semesta alam
dan satu janjiku takkan berpaling dariMu
(terima kasihku) ya Allah
(padaMu Tuhanku) anugerahMu
(anugerahMu) 
Engkau sisihkan semua aral melintang di hadapanku
dan buat terang seluruh jalan hidup ’tuk melangkah
repeat reff
huuuuu…..
huuuuu….

05 November 2010

Cemburu yang sihat (A healthy jealousy)

Leave all what people think about you, even good or bad, let go of the right ear and out the left ear, suppose that if someone is very jealous of your success, let alone. someday they would weary of anything and continue to replicate the success of your fortune, as they say, jealous, but jealousy is healthy. it was calm yourself, expand your heart. what you know in this life is all drama and it was only to test the extent to which our faith and our willingness to face the wheel of life


biarkanlah setiap apa yang orang fikir tentang anda, walaupun baik atau pun buruk, biarkanlah masuk telinga kanan dan keluar telinga kiri, andainya jika seseorang yang terlalu dengki  dengan kejayaan anda, biarkan sahaja. suatu hari nanti mereka pasti jemu jua dan terus meniru kejayaan yang anda kecapi, kata orang seperti, cemburu tapi cemburu yang sihat. maka itu tenangkanlah diri anda, lapangkanlah hati anda. apa yang anda tahu dalam hidup ini adalah semuanya drama semata dan ianya menguji sejauh mana keimanan kita dan kesediaan kita menghadapi roda hidup ini

In your eye

If your eyes looked heavy ...
                               
lighten your feet go myself ...
                                  
if the lips had smiled at me ...
                              
let me turn your face .........
                                
if it is difficult for you to forget my mistakes ..............
                            
Ease your tongue to insult .............
                                
BUT ... suppose one day ............
                            losing my
 ears heard the news .......
                                  
whisper to me that you have to forgive me ......
                          
I hope the last word is a lamp ......... you buried my dark
                              
a pillow when I sleep long ........



 Jika matamu berat memandangku...
                               ringankanlah kakimu pergi diriku...
                                  jika bibirmu terpaksa senyum padaku...
                              biarkanlah mukamu berpaling diriku.........
                                jika susah untuk engkau melupakan kesalahanku..............
                            mudahkanlah lidahmu untuk menghina.............
                                TAPI...andainya satu hari nanti............
                           telingamu terdengar berita kehilanganku.......
                                  bisikan padaku yang kau telah memaafkan aku......
                          semoga kalimah terakhir mu itu menjadi pelita.........dikubur gelap ku
                              menjadi bantal ketika tidur panjang ku........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA