15 December 2011

♥ Invitation from Celcom to launch iPhone 4S ♥

Assalamualaikum

Bestnye, bila pagi pagi cek email...mata aku terus terjojol nampak msg dari CELCOM, excited giler aku buka email tu dulu.. bila baca Wahhhh...CELCOM invite aku datang launching i-Phone 4s esok kat Bangsar...

Tapi aku tak dapat nak joint event tu esok, sbb aku kat jb skrg lgpun aku tgh kerja, lain la dulu blh je joint ape ape event sbb mmg aku keje kat KL dulu.klu dia buat launching tu 25 december ni kan bagus...sbb aku turun KL 

Yang bestnye dapat jemputan ni kita boleh joint any games and activitiies yang depa tu buat...mana tau kalau kalau ade rezeki baby dapat la hadiah kalau menang kan..Paling best kita tak payah beratur panjang panjang mcm org lain sbb kita da register online dulu.

Cuma ape yang perlu kita buat  ialah print invitation yang dapat by email tu dan bw semasa event tu nanti. 

Mood = Huhuhuhu sedihnya tak dapat joint event tu...boleh ke aku pas kat org lain invitation tu...


ini lah invitation yang aku dapat by email tu


 ♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

07 December 2011

♥Hasil Kerja 7 = PROPOSED DESIGN FOR THE 6TH WIEF KUALA LUMPUR 2010♥

Assalamualaikum
  • tak silap aku stage yang aku design ni pun untuk PRESS CONFRENCE
  • client nak yang se simple mungkin
  • so jadi la macam akt bawah ni




 ♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

♥ Hasil Kerja 6 = PROPOSED DESIGN FOR INTRADE MALAYSIA 2009♥

Assalamualaikum
  • design kat bawah ni plak aku buat untuk intrade punya LOUNGE UNTUK PRESS CONFRENCE (apa la cakap pun dah terbalik balik la...hahaha...tak pe yang penting korang faham..klu tak faham tanya pada tuan punya design ni k)



 ♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

♥Hasil Kerja 5 = PROPOSED BOOTH DESIGN FOR CYBER SECURITY @ BITF 2009♥

Assalamualaikum

  • dlm banyak banyak design yang aku buat ini lah  lighthing yang paling buruk aku pernah buat
  • time ni mood nak buat kerja memang malas gila
  • so itulah hasilnya










♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

♥ Hasil Kerja 4 = PROPOSED DESIGN FOR MIMOS WAFER FAB ♥

Assalamualaikum

  • ni aku design interiors untuk kilang
  • kerja aku ialah ubah interior yang sedia ada kepada interior yang baru
  • cuma interior interior tertentu je client nak (CORRIDOR,ENTRANCE AND SHOWCASE)
INI ANTARA GAMBAR ASAL YANG DAH TUKAR KEPADA INTERIOR BARU













♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

02 December 2011

♥ Hadiah Untuk Suami ♥

Assalamualaikum

Adoi.....naik pening aku dibuat nya..da sebulan lebih aku pikir,tgh bulan 12 ni hari lahir beliau

HADIAH APA NAK BAGI PADA BELIAU ?

memandang ini kali pertama aku akan celebrate hari lahir beliau yang dah sah jadi suami aku..
naik blurrrrrrrrrr aku, jenuh aku pikir, hajat hati igt nak bg something yang special..tp aku pun xtau nak bg ape..


TOLOOONGGGGGGGGGG

. . . . . .

TOLOOONGGGGGGGGGG


. . . . . .


Aku ade la cari dalam internet  hadiah apa yang SESUAI bagi pada suami...aku jumpa banyak juga idea idea yang best best  dan  kelakar.

Ni aku ringkaskan antara nya ialah

Accessories 
= barang yang suami kita pakai contoh nya WALLET, JAM (kami pernah beli jam sepasang rm 1000+++brand BONIA lg), GLASSES, TSHIRT, SELUAR, BELT, SHOES, PERFUME, CINCIN SUASA (aku da bagi masa batal air sembahyang waktu nikah) @ TALI LEHER
Gadget  
= barang barang elektronik yang jadi trend sekarang contohnya HANDPHONE, GPS, i-PHONE, i-PADD, PSP, CAMERA DSLR, LAPTOP @ GALAXY TAB (barang barang mcm ni kalau dapat konfem suami aku melompat, tp mahal kot, ni kena ade budget baru boleh bagi Wooo...)
Makan
= maksudnya belanja makan untuk beliau contohnya belanja makan kat Secret Reciepe (choc indulgence adalah kegemaran kami) @ buat surprise kat beliau CANDLE LIGHT DINNER kat mana mana restorans atau hotel (benda ni memang aku xpernah buat lagi dan tak tau macam mn nak buat..heeeeeeee)
Vitamin
 = contohnya ubat lelaki untuk kebahagian bersama (yang ni mmg kelakar kalau aku bagi..mau terkejut berut nanti..)
Tabung
= barang ni aku mmg pernah bagi kat beliau, tabung BEAR siap ade tulis I LOVE  U lagi tau, so xde la nampak sgt aku perli dia suh menabung sbb ade tulisan tu, pandai kan aku...hahahaha padahal memang perli dia pun suh simpan duit untuk kawin..

Boxer @ spender
= ade jg yang bagi idea suh bagi hadiah ni, tergamak pulak aku nak bagi, tp dah jadi suami isteri ape salahnya kan...tp mcm segan je nak bagi...
Masak
= ramai juga suami suami kat luar tu yang saran kan memasak, tp masak yang  special la dgn decoration yg menarik atau romantis contohnye ade CANDLEs@ ROSES  ke...(kalau masak aku pun blur jg, nak masak special ape ye, aku pun tak tau)
Makanan
= bagi hadiah makanan contohnya CHOCOLATE @ CUPCAKE @ CAKE klu boleh pos biar sampai depan office beliau (aku pernah bagi cupcake dulu, tp boleh kata xsurprise jg sbb cupcake tu aku pi ambil dgn beliau sbb aku tak tau jalan nak ke tempat cupcake yang aku tempah tu...huuuuu)

Hadiah yang besar @ mahal

= contohnya macam KERETA IDAMAN @ MOTOR BESAR (tapi aku belum berkemampuan lagi nak bg hadiah mahal mahal macam tu, lain la aku da jadi datin nanti ke boleh la bagi kan..amin)

Hah...kalau tengok dari list yang aku senaraikan memang nampak banyak kan, jadi bolehlah bagi idea untuk diri aku sendiri termasuk korang yang sama sama pening macam aku yang tak tau nak bagi hadiah ape lagi tu..

Tapi kalau ikut tahun sepanjang aku kenal ngan suami aku, hadiah yang pernah aku bagi adalah seperti

SEBELUM JADI SUAMI ISTERI

TAHUN PERTAMA @ 2008 = aku bagi sepasang kasut BONIA RM 400+++
TAHUN KEDUA @ 2009 = aku bagi CUPCAKE yang officemate aku buat RM 50
TAHUN KETIGA @ 2010 = aku bagi Tabung BEAR besar siap tulis I LOVE U dengan special KAD rm 50

SELEPAS JADI SUAMI ISTERI

TAHUN PERTAMA @ 2011 = tak dapat nak bagi apa apa pun...bagi BABY COMEL je, sebab tak kerja masa ni..

TAHUN KEDUA @ 2012 = postpone ke tahun 2013..tggu bonus dapat raya cina...huhuhu

ni cupcake yang aku bagi kat abi aku







♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

30 November 2011

♥Aku seorang yang kidal♥

Assalamualaikum

:)...:)..:)
Senyum panjang aku..aku bersyukur dgn apa yang telah di anugerahkan ALLAH kepada aku..
Segala yang terjadi telah tertulis olehNYA..

Aku adalah salah seorang yang menggunakan tangan kiri..semua kerja aku buat guna tangan kiri, cuma satu benda je yang aku guna pakai tangan kanan..iaitu bila aku makan nasi dengan menggunakan tangan , tp klu pakai sudu aku still pakai tangan kiri...tabiat ni mmg aku da xleh ubah lagi..sejak kecil..

Tetiba aku teringat zaman kanak kanak aku dulu sebelum aku masuk tadika...

Arwah ayah aku pernah kurung aku dalam bilik semata mata menyuruh aku belajar menulis dengan menggunakan tangan kanan, tp usaha arwah ayah gagal...mmg aku xboleh menulis langsung dengan menggunakan tangan kanan..

Sebenarnya ade banyak kelebihan dan kekurangan menggunakan tangan kiri (banyak sumber yang aku jumpa dlm EN INTERNET)

Tapi satu yang aku perasaan kelebihan menggunakan tangan kiri di ketika dapur,
Orang yang menggunakan pisau dengan tangan kiri dikira seorang yang pembersih...Weeee..sebabnya barang barang yang hendak dipotong (ikan,sayur, ayam, bawang dan lain lain) dipegang menggunakan tangan kanan..

Ha..korang semua setuju tak apa yang aku cakap ni (terutama org yang guna tangan kiri)...klu setuju cer angkat kaki korang..hahaha...tp aku tak cakap yer org tangan kanan pengotor.
Cuma ini satu kelebihan kepada org yang guna tangan kiri ketika melakukan kerja di dapur..

p/s +++ so klu korang nak jadi chef @ tukang masak mmg sangat sesuai..nampak skit la pembersih..

aku ade jumpa satu blog ni, dan terbaca tentang

KELEBIHAN SEORANG YANG KIDAL

so aku copy paste je ape yang dia tulis, korang boleh terus baca atau baca direct dari blog beliau k...semua yg dia cakap tu aku rasa ade betulnye jg..

KLIK SINI

Bila bercakap tentang kelebihan kidal ni kan ada beberapa perkara yang aku suka sangat tentang menjadi kidal.. iaitu..

  • Secara kajian umum, golongan kidal ni lebih pandai, lebih teror dan lebih kacak or cun berbanding golongan kanan. Ni bukan aku yang cakap okeh, tapi kajian dah dibuat. So.. Aku terasa ada betulnya kot.. Hehe..

  • Golongan kidal jugak lebih sesuai dijadikan calon isteri / suami . Sebab? Berdasarkan kajian yang aku pernah terbaca, golongan ni akan sedaya upaya mempertahankan hubungan dan menjaga hubungan itu sekuat kuatnya.. Kira macam calon suami / isteri mithali gitu.. Haaa.. Ada betulnya gak tu.. Hehe.. 

  • Romantik? Member aku yang sama kidal dengan aku pernah cakap " Udin, kita beruntung kidal, sebab kita lebih romantik dari golongan bertangan kanan.. " . Errr.. Aku tatau nak sokong ke tak, tapi kalau ditengok member aku tu serius dia tu romantik ! Haha..  Aku? Tak kot.. lalala.. 

  • Berdasarkan kajian yang aku baca jugak, jika suami isteri tu dua dua kidal, peratus anak dia pon akan kidal jugak agak tinggi . Dan boleh dikatakan pasangan dua dua kidal amat jarang ditemui didunia.  Hoho... Kira macam "rare" woo.. Cool 

  • Golongan kidal jugak sangat la kreatif.. Ni bukan aku cakap ye.. ni berdasarkan kajian yang aku baca.. Tapi ada betul nya gak, beberapa designer hebat yang aku kenal, memang kidal ! =)

  • Golongan kidal ni dikatakan amat rapat  dan amat pentingkan family ! Err.. Yang ni aku sokong ! Haha..
ha ..ni BUKTI .aku adalah salah seorang yang pakai tangan kiri..ini betul k (gambar candid tau)

OTAK MANUSIA TERBAHAGI KEPADA 2 BAHAGIAN



Hemisfera kiri (KAWALAN TANGAN KANAN) mengawal Ucapan, Bahasa, Penulisan, Logik, Matematik, Sains, ini adalah CARA BERFIKIR LINEAR.

 Hemisfera kanan (KAWALAN TANGAN KIRI) mengawal Muzik, Seni, Kreativiti, Persepsi, kesedaran Spatial, Emosi, Genius, ini adalah MODE HOLISTIK BERFIKIR.

ANTARA FAKTA FAKTA YANG AKU JUMPA
 





♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

25 November 2011

♥Hasil Kerja 3 = PROPOSED DESIGN FOR NATIONAL INNOVATION CONFERENCE & EXHIBITION 2009 (NICE 2009) ♥

Assalamualaikum

  • design ni  aku buat untuk ENTRANCE WAKLWAY MOSTI dekat LEGAR PUTRA PELANTARAN PWTC KUALA LUMPUR
  • gambar real punya aku xde, member aku ade gambar real punya
  • bila dah siap cantik plak aku tgk..
  • besar WOOooo tunnel ni










♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

♥Hasil Kerja 2 = PROPOSED SONY BLU-RAY DISC DISPLAY ♥

Assalamualaikum

Antara koleksi koleksi kerja aku sepanjang aku jadi DESIGNER di company lama aku.


  • untuk memulakan kerja aku guna AUTOCADD untuk bentuk 2d (kat sini la proses design bermula)
  • kemudian aku convert drawing AUTOCADD tu  masuk ke dalam 3d MAX untuk menghasilkan lukisan 3d .
  • last aku akan touch up @ utk presentation aku pakai ADOPE PHOTOSHOP @ ADOPE ILLUSTRATOR



♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

♥Hasil Kerja 1 = PROPOSED DESIGN FOR BAT OPEN DAY 2010♥

Assalamualaikum


Sepanjang aku jadi designer kat Company lama aku kerja dulu
Tak banyak pun aku dapat simpan
Ada la design yang mula mula aku masuk kerja kat situ,
dari xreti buat sampai la boleh buat...hahahaha
Aku buat semua hasil kerja tu pakai 3d MAX @ 3d VIZS
Function dia lebih kurang sama je, cuma hasil dia yg berbeza, 3d MAX lg bagus berdasarkan pengalaman sepanjang aku keje situ time tu.
kebanyakkan kerja yang aku buat time tu adalah mendesign segala jenis BOOTH untuk event event tertentu.

Jom la tengok..design mula mula aku, mak ai buruk giler..time ni baru terkial kial pakai 3d MAX


♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

♥Tracking Shipments by POS LAJU♥

Assalamualaikum


Yeay!!! kejap lagi InsyaALLAH aku dapat la barang yg aku beli online dari blog adik ni KLIK SINI, xsabar nak pakai barang tu...Wahhh rasa excited sangat pulak, bukan apa aku beli barang tu hari sabtu yg lepas...tadi aku da check  kat pos laju malaysia online. 
Barang tu da sampai kat center pos johor bahru pukul 6.49am td...
JENG...JENG...JENG...
jom pakat pakat kita tunggu kepada sapa sapa yang beli barang tu jg macam aku.

MARILAH KITA SAMA SAMA SABAR MENUNGGU



♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

23 November 2011

♥ Memori = Pertama kali masuk klinik ♥

Assalamualaikum
Cerita yang aku nak cite ni, cite da lama, yela nama pun memori kan...cerita ni tahun 2008 lalu.
Pada tahun tu aku beli kereta yg julung julung kalinya.
Tak silap aku time tu aku kerja tak sampai setahun lagi.Time aku beli keta tu, aku xmemilih sgt,
apa yg penting macam mn sekali pun aku kena ade keta time tu..
Aku beli keta ni time aku kerja kat JB, perghhhh byk jg dugaan time aku nak keluar keta ni

Syarat² yang aku sendiri letak untuk aku ade kereta adalah seperti berikut

  1. aku da xnak menyusahkan org lain lg
  2. aku beli keta tu spy senang utk aku pergi ke sana ke mari, terutamanya masa aku balik kg
  3. aku beli kereta ni aku xpakai geren tol @penjamin ok, aku usaha atas diri aku sendiri walaupun masa tu basic gaji aku sgt kecik..
  4. sbb da lama sgt aku da de lesen sendiri since dari aku form 5 aku da buat lesen tau, so aku xnak ape yg aku blaja waktu amek lesen terus lupa di telan oleh otak fikiran aku ni
  5. aku nak mahirkan diri aku tentang jalan² yg ade kat KL
  6. cuma aku ade pinjam duit dari ibu aku utk cukupkan down payment, maklum la baru keje kan
Berbalik pada tajuk di atas, xsampai sebulan keta aku masuk bengkel, sedih sgt tau time tu.
Da la simpanan semua da abis aku guna tuk beli keta tu, alih² keta tu masuk bengkel plak.
Kejadian tu terjadi waktu otw dari JB nak ke KL...keta aku tetiba je break down kat highway Seremban.
Nasib masa tu aku dgn hubby aku , tidak aku da xtau nak buat ape, da la malam waktu tu..seram jg aku.
nasib HuBBy aku pandai la skit bab² keta ni, so beliau repair la apa yg patut sementara utk lepaskan smpi ke KL sebelum di masukkan ke bengkel pada keesokkan paginya...
 Kereta aku di masukkan ke bengkel yg dekat dengan umah sewa aku di Damansara Damai..
Mekanik tu cek punya cek,dan bgth aku ade barang yg kena tukar..aku tya pya tya berapa harga akhirnya RM1100 aku kena keluarkan time tu, korang pun tau aku da xde duit, so pinjam kat ibu aku sekali lg.


So korang tgk la gambar kereta aku sepanjang berada di bengkel







benda alah ni la yang kena tukar baru tu


♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA