24 May 2011

♥ ♥ Free Header by Kei Seichi

Assalamualaikum





Sape yg nak header free boleh klick kat sini k....>>>free header by Kei Seichi
    1. Size header: Sila nyatakan size header yang u guys nak. Kalau tak tahu size aku akan buat size header macam aku iaitu ... Saya nak klu boleh besar skit dari saiz gmbr blog skrg...nmpak penuh skit..tapi saya xth ape size nye....mcm mn ye..huhuu 
    2. Background color: Bagitaw la nak background kaler ape. Kalau nak transparent pon bagitau la jugak - black
    3. Ayat yang nak diletak i.e nama blog or tagline or pape je la yang u guys rase nak letak blog = nurafcrownambasador.blogspot  tagline = two soul one heart (sang puteri dan pasangannya)
    4. Font. Let say tak taw sangat pasal font, aku akan buat ikut kesesuaian. Kalau boleh letak skali nak font kaler ape... front style ikt awk la....janji cantik...color front nak color pink...mcm kat header sy kat atas tu ke..heheh 
    5. Gambar. Misal kata u guys nak letak gambar sendiri, sila provide kat entry. Juga kalau ade nak letak gambar ikan ke lembu dan sebagainye, sila la letak sekali. Kalau taknak letak gambar sendiri tapi nak letak gambar kartun pon sila la sediakan ye..Kalau boleh bagi resolution yang besar lagi bagus, senang sikit nak crop... gambar sendiri waktu sy bertunang aritu (mcm mn nak bg kat awk ni) dan gambar butterfly awk tlg carikan ye..yg cantik tau
    6. Contact. Sila sediakan cara nak contact anda bila header tu da siap samada nak contact guna FB or email or surat or pos laju dan sebagainya. Mana2 yang menyenangkan u guys dan tak menyusahkan aku..haha... direct email je = nurafridayati@yahoo.com
    7. Lain-lain. Misal kata ada pape bende lain yang u guys nak letak, sila la nyatakan.= So far takde.
♥Princess and Prince Story♥



♥Anda suka entry ini♥

22 May 2011

♥ Ucapan² dan doa² selamat pengantin baru dari teman² ♥

Assalamualaikum

hai ape kabar semua nya....hari ini nuraf nak buat penghargaan skit pada kawan2 yg ucap selamat pengantin baru pada nuraf....
nuraf akan simpan semua ucapan2 korang dalam entry kali ni ye...semua ucapan  ni akan jadi memori plg best ...(semua ucapan2 ni nuraf dapat dlm fb nuraf ya)

terima kasih sekali lagi kepada kawan2 yg bg ucapan2 ni k...i lov u all much =)







































♥Princess and Prince Story♥ 

 ♥ Anda suka entry ini ♥

♥♥ Thanks you so much to Mohd Aidil Bin Kamali for birthday present...♥♥

Assalamualaikum

Wahhh....malam ni sy rasa sgt3 terharu....sy dpt hadiah dari bakal suami sy yg xsmpi 1week lg jd suami 

sy....amin.....best sgt3 dapat hadiah yg x


diduga...mesti korang semua nak th kan...hadiah ape tu....





mariiiiiiiiiiiiiiiiiii

~


~


~



~






~



tgk hadiah ape yg nuraf dapat.......dgn muka yg senyum lebarnya........=)






ini lah hadiah yg nuraf dapat dari tunang nuraf....BLACKBERRY STORM 9500 SMARTPHONE....=) Tqsm sayang....






ok lah tu je yg nuraf nak share dari korang........skrg da updated....lepas ni nak belajar pulak cara2 pakai

BB ni.....adoi xtido la aku mlm ni....study handphone baru...










♥Princess and Prince Story♥





♥ Anda suka entry ini ♥

21 May 2011

♥♥ Birthday Thank You

Assalamualaikum

Hari ni adalah hari ulang tahun kelahiran nuraf yg ke 2__..(aduh udah tua setahun lg aku)........nuraf ucapkan ribuan terima kasih pada teman2 yg 

ucapkan@ wishes birthday nuraf ye....makasih bangat ya teman2 ku sekalian@adik2@saudara mara@lecture2...terharu bangat de sama kamu 

semua...InsyaAllah semua doa2 kalian tu akan segera Allah kabur kan ya...amin...erm...apa ya...erm...klu 

hadiah special dari org yg bakal jd suami sy..blum ada lg dong....tp dia udah wish..org pertama lg yg 

wish...terharu jg...tp arini tugas nuraf utk buat penghargaan dari teman2 yg da wish...sempena itu...nuraf 

lampir kan semua ucapan2 yg nuraf peroleh dari kawan2...tp cuma ucapan dari facebook aja ya...klu dr 

handphone @ face to face ngak ade bukti utk di tunjuk kan ...huhuhuhuhu..tujuan nuraf simpan ucapan 

teman2...adalah utk ingatan dan memori nuraf sendiri dong....suka2 aja.....ngak ada nawaitu lain ya....

mariiiiiiiiiiiiiiiiii kita lihat ucapan2 dari teman2 sekalian...

(tp sblm tu nuraf udah ade azam baru smpena ulang tahun kelahiran nuraf....apa..kamu semua mahu th 

ngak....biar aja nuraf sendiri aja yg th....cuma tugas kalian semua doakan yg baik2 @ yg indah2 aja buat nuraf 

ya...amin)


~


~


~



























♥Princess and Prince Story♥



♥ Anda suka entry ini ♥








19 May 2011

♥♥ MATRADE EXHIBITION & CONVENTION CENTRE >>>20MARCH2011

Assalamualaikum


Hai kawan2 nuraf....hari ni nuraf nak update event yg nuraf pergi pada bulan march aritu....event ni....event

paling besar bg nuraf utk march aritu...

memang best giler...semua best waktu nuraf p event aritu....dari mkn2 dan acara yg ade time tu..

breakfast,lunch time, tea break, nyanyi2, excercise, n training......best giler ar semua....mmg xbosan

lgsg...event ni di adakan pada hari ahad, bayangkan kawan2...time2 hujung mggu ni..slalu korang buat

ape....mesti tgh membuta lgkan...maklum la xkeje..tp nuraf x ye kawan2...kul 5 lg nuraf da bgn ok....buat

ape2 yg patut..tepat kul 7 nuraf da driving ke tmpat kejadian...yela event ni ada tiket...dan bkn percuma ye

kawan2...rm120 per person..so kena la cepat2 sampai kat sna...dgn nak berebut parking nye lagi..nak amek

tiket nye lagi...nak kena register nye lg...tup2 smpi la kul 8.30 lbh kurang br abis semua benda2 tu...dlm kul 9

event ni mula...event ni tujuan nya utk para usahawan muda2 yg baru berjinak² dlm bizness..so sesuai la utk

org2 yg macam nuraf yg suka biz ni...

mmg xrugi nuraf dtg event ni...emcee2 dan speaker2 yg dtg aritu pun sgt3 hebat..power giler...kawan2 nak th

event ni...ade la dlm 1000+++ org dlm perut dewan ni...ramai kan..bayangkan seluruh smnanjung ade dlm

perut dewan ni (event sabah sarawak pun ade,sggp diorg dtg kan dr jauh2 utk p event ni)...tempat sejuk

plak (ade aircond ...huhuhuhu..sejuk)...pastu ade air , gula2 lagi disediakan spnjg majlis berlangsung...tp klu

dlm event ni...kebanyakkan org semua berpakaian kacak kelana belaka..tp nuraf biasa jerk...

jom kita tgk ape yg ade sepanjang event ni berlangsung....mariiiiiiiiiiii


gambar sebelum sampai di tempat kejadian


posing2 dalam kul 6 pagi

posing2 dalam bilik sblm pi sna


Ha...kat bawah dah smpi di tempat kejadian k..




breakfast yg disajikan pada kami



wahhh...ni menu lunch time..........sedapppppp...=)

ni adik2 nuraf....kacak kelana kan



jeng.....jeng......jeng.......................ni dress up nuraf utk event tu......

~



~




~



masyaAllah...........bulat nya aku time ni....ish2...ke tudung yg salah ni...=)

ha pandai pun posing....=]


this one of my fav pic on that event...yehaaa...=).. (actually curik2 ja gmbr ni..coz tdk dibenarkan bergambar sepanjang majlis berlangsung)

wit y.bro







♥Princess and Prince Story♥



♥ Anda suka entry ini ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA