12 July 2011

♥work in MONGOLIA for two weeks ♥

Assalamualaikum

Oh tidakkkkkkkkkkk..............kenapa aku....macam mana aku.........siapa aku..........siap la aku...huhuhuhu ape la nasib badan....kenapa x org lain je boss anta pi mongolia bekerja kat sana selama 2weeks...aku dpt berita ni selepas 2 hari aku mc aritu pada 30 june & 1 julai. Naik je keje 2 julai aku trus dpt call dr senior aku...yg mengatakan aku dan dia akan di hantar bekerja selama 2weeks di Mongolia..erk terkezut aku..pelik² je diorg ni...dlm talian tu aku sempat tya kenapa saya plak, dia ckp awak je yg layak buat masa sekarang ni...tp beliau sempat pesan dkt sy jgn dihebohkan lg, cuma sy n beliau je yg th..n boss je yg th...skrg kita tgh tggu comfirmation dr sna..if anything dia akan inform sy balik....tut..tut..talian pon terputus...tp  firasat aku ckp diorg ni mcm tau² je yg aku nak benti keja dr situ...hahahaha (hati yg berkata²)..ntah² tu je cara xnak bg aku benti kot...tp lepas je talian terputus aku terus taip msg bgth hubby...


i msg = b kemungkinan besar i akan dihantar berkerja selama 2weeks kat mongolia. 

prince jawab = ok la tu...pergi je la..

i msg = tp belum confirm lg la...tggu org mongolia confirm balik sm ada diorg betul² memerlukan ke x. 

prince jawab = tp kenapa dia pilih u.macam mn dgn kita pya planinng (ayat telah diubah sedikit) 

i msg balik = ntah i pun xth la b...nnt la i crita dkt u k..




conversations pun tlh dibuat dilaman fb sy..

dan aku pun decide sendiri yg klu pun aku jg yg dihantar aku xakan pergi pun...lain la diorg anta aku tmpt yg best skit ...dubai ke, france ke, krabi ke...ha semangat skit la aku nak pi sna..(mesti korang kata aku tolak rezeki kan n kata aku memilihkan...aku tolak sbb ade perkara lain yg aku dah dpt n rancang...jd kiranya rezeki dtg bergolek la ni..aku terima 2 tawaran dalam masa yg sm...jd aku kena jd pemilih yg betul² memilh ikut apa yg aku suka..betol x ??? )...klu aku jd dan terpaksa pergi ke sana...mcm mn la aku kat sna nnt kan...macam mn aku makan...diorg kata sna makan susah skit..tido kat mn??...jom tgk pic² yg aku dpt utk gambarkan keadaan kat sna..

ooh...baru aku tau mongolia ni berada ditgh² russia n china

ni ke tmpt tggl aku nnt???


di kelilingi bukit n gunung ganang.








  ♥Princess and Prince Story♥ 




 ♥ Anda suka entry ini ♥

 

07 July 2011

♥ i-City Shah Alam (bandar lampu) ♥

Assalamualaikum


Hi semua...sebenarnya masuk ni da kali kedua da nuraf pi i-city ni...mula² dulu nuraf pi xberapa byk lg la lampu² yg warna warni tu....time tu nuraf pi pun masih under construction lg..tp pengunjung di benarkan la masuk utk amek gmbr n cuci mata...


tp kan mula² dulu nuraf masuk free je pon...xpayah byr pon..klu tau la the second time nuraf pi kena byr rm10 untuk parking..nuraf akan bergambar puas²...tp xblh jg..byk yg xsiap lg time tu...kali pertama nuraf pi dgn my prince xplanning pun nak dtg sna..kebetulan lalu sggah la kejap...



tp kali kedua dtg mmg da plan..cuma xsangka kena bayar tu xpe lg..nak masuk SnowWalk kena byr rm25,nk amek gmbr dengan scupture 
zirafah dan mcm² lg binatang yg lain pun kena byr jg rm2..nak masuk tempat The Biggest Reptile Collection pun kena byr.nak bergambar dgn org yg berlakon ala2 patung yg dicat kan seluruh bdn dia warne pink tu pun kena bayar rm2 jg..




senang kata klu korang xde duit xpayah la pegi..buat sakit ati je...tmbh² lg aku kecian kat org luar yg dtg dr jauh...yg dtg bw family..apa pun semua kena bayar..makan kat situ jgn ckpla..semua pun boleh tahan jg mahalnya.....huhuhuh...(ish semua pun nak free ke..toilet i-city pun kena byr 50sen tau...wah..mahalnye kalah shopping mall tau..wink..wink)


..jom la layan pic² pulak..












~
















The 1st time kami pegi sana




ni je la satu satunya gmbr yg kami ade


The second time kami pi sna..kali ni lebih byk bergambar




bergambar dgn panda tiruan


pandai en prince sy ni bergambar


xdapat masuk dlm dapat bergambar diluar pun jadi la..




posing maut dari hubby


we in love almost 3year +++...sayang kamu.
ni la yg berlakon ala2 patung tu (orgnya da tua tau)..bila org dtg kat dia utk amek gmbr..dia akn berposing dgn tongkat








  ♥Princess and Prince Story♥ 




 ♥ Anda suka entry ini ♥

 

05 July 2011

♥ Rumah baru saya selepas bergelar isteri ♥

Assalamualaikum

Alhamdullillah....1 julai aritu, akhirnya penantian saya berakhir..kerana da lm sgt teringin nak duduk rumah sendiri...yg saya la ownernye...walaupun rumah ni hanya kami sewa buat sementara waktu...untuk permulaan kami hidup sebagai suami isteri, tp sy bersyukur sgt² sbb da ade rumah sewa sendiri..xdela sy pening lg mana nk letak brg² sy yg byk² tu...brg saya sorang je mmg sgt² byk..sampai my prince(hubby) sy bising..heheheeh..mmg dari sy study lg brg sy la plg byk...sbb sy ni suka membeli tmbh² lg la koleksi pakaian..sampai ade yg dengki la time sy study dulu.diorg jeles sbb pakaian sy selalu je bertukar...




sampai ade yg hilang kawan²..dan smpi skrg sy xth sape yg ambil (insyaAllah ade mase sy akan buat jualan amal utk pakaian² cantik² sy yg sy da xpakai ye..siap tudung lg..tudung bkn murah² pya tau...tp original pya k..)...huhuhuh...tp sejak da kawin ni...utk shoping diri sendiri sy da kurang..tp timbul minat lain plak..asyik je nak beli perkakas² rumah..(erm alamatnya duit aku lps ni abis dilaburkan ke arah itu pulak le..)ape blh buat klu nak rumah cantik, selesa dan lengkap...so terpaksa la berkorban sedikit...mula² je semua benda nak kena beli..ye la kita masuk dari zero kan..lepas tu nnt da senang tggl tmbh sikit² je lg yg nk beli...=)



rumah ni hubby sy yg cari...hubby sy ni cerewet skit...dia suka tempat ni sbb tenang n jauh skit dr kesesakan...walaupun mmg sgt la jauh sy nk pi tempat kerja dr rumah...kena redah dua tol kawan²..satu tol dkt batu tiga rm 1.10 dan satu lg tol guthrie rm 1.40..uih....jenuh ari² mcm ni...minyak byk kena tol plak lg...berbeza dgn dulu sy hya sewa bilik dgn adik perempuan saya...dekat pun dekat dgn ofis sy...xde la nak hadap jem lama² ...tp rumah sy skrg ade je jln xpayah ikut tol..aritu hubby saya ajar jln tu....boleh thn jg la jauh...klu dulu kuar pi keje dlm kul 7 da kira ok la..tp sekarang kena kluar dr umah kul 5.45pg...sbb klu lmbt konfem sy kena hadap jem walaupun sy ikut jln bukan yg bertol...so terpaksa la bgn lg awal...huhuhu..
so far da dkt 1week sy duk umah ni...environment semua ok...mmg tenang..tidor pun nyenyak..


mlm² sini sejuk...sbb sni kawasan bukit...
rumah ni kami sewa rm 450/sebln tdk termasuk api air ye...deposit je aritu 1+1+utilities+api air = rm1100..ade 3bilik + 2 bilik air..mmg besar rumah ni...sy pun suka jg..=)...kat rumah ni pun ade security tau, kena guna access card lg if nak masuk kawasan tu..so kira ok la wlpun jauh skit..sbb ade guard..tq hubby
kawasan sni bersih tu yg paling hubby sy suka...mungkin sni tmpt baru nk membangun kot...k la smpi sni je kot...nak tgk x kat mana saya tggl...
~




~





~





~






jom tgk...




~



~




pandangan dari atas bukit


ni pandangan luar 
~



  ♥Princess and Prince Story♥ 






 ♥ Anda suka entry ini ♥



 

01 July 2011

♥ Perkara yang selalu kita lakukan yang perlu dielakkan.AMARAN!!! ♥

Assalamualaikum


Kenapa dgn entry kali ni....bunyi macam satu amaran keras!!! yup this is very³ important tips...diminta anda semua elakkan semua perkara² itu...apa perkara² yang di larang itu??? ada yang saya tidak tahu kenapa dilarang...klu anda terjumpa ..kongsikan dgn saya ya..

OK yang pertama :-

1) Jawaplah panggilan telefon anda di sebelah kiri....kenapa????  nak tahu kenapa...anda lihat ini

2) Jangan minum kopi 2x sehari ....kenapa????   anda baca laman ini>>>

3) Jangan ambil ubat @ pil dengan minum air sejuk...kenapa???...saya pun kurang pasti...mungkin takut ubat tu xde tindak balas kot...atau takut kita susah nak telan ubat tu...

4) Jangan makan makanan yang berat selepas pukul 5 ptg. kenapa???  kamu semua boleh rujuk dalam laman ni.

5) kurangkan jumlah makanan yang berminyak yang kamu ambil dalam sehari...kenapa pulak??? korang boleh refer jg kat sni

6) Lebihkan minum air kosong pada siang hari, kurangkan pada malam hari. Kenapa??? klik sini untuk tahu lebih lanjut

7) pastikan jarak anda dari pengecas telepon bimbit. Kenapa???boleh baca dekat sini atau yang ini pulak

8) Jangan gunakan headphone / earphone untuk tempoh masa panjang...anda refer jg di no 7

9) Tidur masa yang  terbaik adalah dari 22:00 malam hingga 6 pagi pada waktu pagi.Kenapa???

10) Jangan berbaring sejurus selepas mengambil ubat sebelum tidur. Kenapa???

11) Apabila bateri ke bar LAST grid /, tidak menjawab telefon sebagai radiasi adalah 1000 kali. boleh refer di no 7 jg




gmbr ini tiada kaitan dgn entry kali ini..=)



  ♥Princess and Prince Story♥




 ♥ Anda suka entry ini ♥



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA