23 November 2011

♥ Memori = Pertama kali masuk klinik ♥

Assalamualaikum
Cerita yang aku nak cite ni, cite da lama, yela nama pun memori kan...cerita ni tahun 2008 lalu.
Pada tahun tu aku beli kereta yg julung julung kalinya.
Tak silap aku time tu aku kerja tak sampai setahun lagi.Time aku beli keta tu, aku xmemilih sgt,
apa yg penting macam mn sekali pun aku kena ade keta time tu..
Aku beli keta ni time aku kerja kat JB, perghhhh byk jg dugaan time aku nak keluar keta ni

Syarat² yang aku sendiri letak untuk aku ade kereta adalah seperti berikut

  1. aku da xnak menyusahkan org lain lg
  2. aku beli keta tu spy senang utk aku pergi ke sana ke mari, terutamanya masa aku balik kg
  3. aku beli kereta ni aku xpakai geren tol @penjamin ok, aku usaha atas diri aku sendiri walaupun masa tu basic gaji aku sgt kecik..
  4. sbb da lama sgt aku da de lesen sendiri since dari aku form 5 aku da buat lesen tau, so aku xnak ape yg aku blaja waktu amek lesen terus lupa di telan oleh otak fikiran aku ni
  5. aku nak mahirkan diri aku tentang jalan² yg ade kat KL
  6. cuma aku ade pinjam duit dari ibu aku utk cukupkan down payment, maklum la baru keje kan
Berbalik pada tajuk di atas, xsampai sebulan keta aku masuk bengkel, sedih sgt tau time tu.
Da la simpanan semua da abis aku guna tuk beli keta tu, alih² keta tu masuk bengkel plak.
Kejadian tu terjadi waktu otw dari JB nak ke KL...keta aku tetiba je break down kat highway Seremban.
Nasib masa tu aku dgn hubby aku , tidak aku da xtau nak buat ape, da la malam waktu tu..seram jg aku.
nasib HuBBy aku pandai la skit bab² keta ni, so beliau repair la apa yg patut sementara utk lepaskan smpi ke KL sebelum di masukkan ke bengkel pada keesokkan paginya...
 Kereta aku di masukkan ke bengkel yg dekat dengan umah sewa aku di Damansara Damai..
Mekanik tu cek punya cek,dan bgth aku ade barang yg kena tukar..aku tya pya tya berapa harga akhirnya RM1100 aku kena keluarkan time tu, korang pun tau aku da xde duit, so pinjam kat ibu aku sekali lg.


So korang tgk la gambar kereta aku sepanjang berada di bengkel







benda alah ni la yang kena tukar baru tu


♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA