31 December 2012

♥ Awak follow, saya follow balik ♥

Assalamualaikum

Konsep saya mudah, awak jadi follower saya, saya akan jadi following awak balik. Tak salah kalau kita ramai kan rakan rakan blogger yang baru berjinak jinak macam saya.
Terima kasih kepada Encik MohdShukrimat yang sudi jadi follower saya yang ke-2

INI BELOG BELIAU


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

25 December 2012

♥ Jiran Tetangga ♥

Assalamualaikum

Perkara ini terjadi semalam, macam biasa seperti hari hari biasa. Selepas seharian penat bekerja tak kira la pukul berapa pun lewatnya saya balik dari kerja, memang saya la yang akan ambil my liltle princess nur elvina dari rumah pengasuh, macam tu juga pada waktu paginya, saya jugala yang akan siap siap kan segala persiapannya sampai la hantar elvina ke rumah pengasuh sementara saya pergi bekerja.

Rumah pengasuh tu terletak di taman yang sama bezanya cuma lorong jalan yang lain, dan tentulah no rumah pun lain kan.(tak kan sama pulak kot, tu dah lain tuh). Kawasan jalan rumah pengasuh tu memang kecik bila kereta dah parking dua dua belah jalan memang kereta yang lain dah tak boleh nak masuk jalan tu.
Seperti hari hari selalu, bila masuk je jalan tu memang saya akan bagi fokus lebih sikit ye, sebab kalau saya datang dlm pukul 6ptg macam tu, biasanya jalan tuh penuh dengan budak budak yang sibuk bermain (macam macam la budak budak tu bermain, dari badminton, berlari, bergaduh, menangis semua adala kat situ). Sampai je di lorong jalan tu saya memang akan perlahan dan perlahan sehabis mungkinnya ataupun saya akan berhentikan terus kereta ni untuk beri laluan budak budak tu bermain mahupun kereta yang akan keluar dari jalan tu.. lorong tu jalan mati, dah la sempit jalan nya, memang saya akan buat U-turn di hujung jalan mati tu.

Jiran : Hoiiiiiiiiii perlahan la sikit hoiiiiiii!!!!!
Saya : Sambil  memandu kereta melintasi beberapa rumah sebelum sampai rumah pengasuh 

(kedengaran ada suara yang menjerit). Sabar...mengucap panjang saya, sebab terkejut. Saya berhentikan kereta dan matikan enjin kereta, lalu saya keluar dari kereta dan tekan alarm menandakan kereta telah pun dikunci.

Saya : (pergi ke arah bunyi yang kurang mengemarkan itu, untuk bertanyakan sesuatu). Saya bawak laju ke???? (di situ kedengaran suara saya memang tegas dan berbau sinis)

Jiran : tak de la, kan budak budak main tu (suaranya lebih perlahan dari sebelumnya tadi, mungkin dia terkejut dan tak sangka saya terdengar dia menjerit terlolong tu)

Saya : Biasa saya lalu tak ada masalah pun. (malas nak layan si gila yang muka putih kemerah merahan macam terbakar tuh dan berleher hitam tak sama kaler dengan muka tu, saya terus masuk ke rumah pengasuh tu)

Pakcik (suami kepada pengasuh) : Dia orang tu memang macam tu, masa kita lalu tu, masa tu juga la dia nak sibuk sibuk juga. Yang mana satu yang cakap tu

Saya : Ohh yeke, tu muka putih leher hitam tu la  (mood tak baik malas nak panjangkan cerita).Saya ambil bakul anak saya dan masukkan ke dalam kereta, sementara tunggu elvina turun yang sedang dimandikan oleh anak pengasuh.

Makcik : Tunggu kejap, puteri kat atas omel tengah mandikan dia. 

Saya : Saya ceritakan apa yang terjadi pada makcik tu.

Makcik pun tanya soalan yang sama macam pakcik, yang mana satu.?

Saya : selang dua rumah dari makcik

Makcik : Makcik pun tak gemar dan tak bergaul la ngan orang taman sini.

Saya : Bagus la makcik, tak tambah dosa. Lagipun tak rugi sesen pun kalau tak bergaul dengan orang orang macam tu..

Makcik : Ada nampak tak pagi pagi pun diorang dah berkumpul bersembang.

Saya : Hari hari memang macam tuh la rutin dia orang makcik, asal saya hanta puteri ke sini pagi pagi dah nampak dah dia orang tuh dok berkumpul setempat buat mesyuarat tingkap dengan muka tak mandi masing masing, sambil mata tu menjeling ke arah saya. Petang pun macam tuh juga...tu la makanan dia orang kot..

Makcik : tak payah layan orang macam tuh

Saya : Sesekali orang macam tuh kita kena ajar juga makcik, tidak dia orang ni lupa diri masing masing dan naik lemak pula kalau kita berdiam je.

Moraf of story = Kalau macam ni la jiran anda semua, tak de jiran dan tak bertegur sapa lagi bagus la, dosa pun kurang. Kalau pertama kali nak tegur orang tu biarlah molek sikit, mungkin boleh cakap dan tegur elok sikit kot. Walaupun orang tu tak buat salah pun sebenarnya.


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

18 December 2012

♥ Dengan siapa saya wajib berhijab dan bersalam? ♥

Assalamualaikum


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

17 December 2012

♥ Adab muslimah ketika berpakaian ♥

Assalamualaikum

Terima kasih kepada mereka yang sudi berkongsi karikatur ini, dan terima kasih juga kepada encik internet dan encik google.




  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket
♥ Kalau anda suka boleh ♥

16 December 2012

♥ LAMOR 2 BEAUTY DRINKS ♥

Assalamualaikum

Sebenarnya dah beli lama da 5/11/12 hari itu, tapi sampai sekarang masih belum teringin nak makan lagi, sebab nya sekarang saya tengah sibuk nak kurus kan badan and detox toksin dalam badan dulu, bagi saya kalau badan penuh toksin, tak guna juga kita makan supplement untuk kulit ni, sebab macam kurang bertindak badan selagi badan ada toksin.

Eh yeke! entahla itu pendapat saya la. Sebab sebelum ini saya pernah makan beauty drink NH COLA PLUS masa sebelum nak kawen itu hari, konon nak nampak gebuss and glowing la on my big day, tapi tengok produk tu macam tak bertindak balas dengan sistem badan saya, mahal kot saya beli, dah la dalam satu kotak tu boleh tahan sampai setengah bulan je RM 150+++ (kalau sebulan dah berapa) if im not mistaken, huh dah berkotak kotak juga la saya makan benda alah tu, tapi tak nampak kesan positif, tanya adik pun dia cakap tak ade effect pun kak long...perghhhh bila dengar adik cakap macam tu, memang menyirap juga la, duit da banyak habis tapi still tak cantik cantik and gebus gebus lagi...apani kan, and then sejak dari itu saya dah stop makan beauty drink tu...hampeh kan..hukhuk

Ade juga saya terbaca kalau nak makan sesuatu beauty drink ni kita kena detok dulu, baru la ada tindak balas dan kesan positif...ye kot...ataupun badan saya yang perangai macam tu..k la tu je la untuk hari ini.
Waktu beli ni kakak yang jual ni pesan suruh ambil gambar dulu sebelum makan.


ni muka suci murni lagi sebelum di cantik kan lagi oleh LAMOR2 ni. (masa ni malu malu sebab ade orang nak ambil gambar kite...hehe tq kak Y, for this sweet superb pictures) muka natural ok, masa ni make up dah cair, lagipun dah cuci waktu nak solat tadi.

ni muka selepas makan, eh macam muka dan baju yang sama je..betul ke ni...ha kan saya da cakap sampai sekarang saya belum makan lagi beauty drinks ni..tunggu la saya kurus dulu...lagipun lambat lagi expired lamor2 ni..hikhik...macam gaya makan lepas bulan lima tahun depan je..wahhh lamanya..cepat la kurus, cepatla kurus...tak sabar nak cantik cantik lagi nih..

TUNGGU JE LA SAMPAI TAHUN DEPAN, SAYA AKAN REVIEW LEPAS TELAN BEAUTY DRINKS NI K. TAPI DOA DOAKAN LA SAYA KURUS, SELAGI TAK KURUS SAYA TAK AKAN BAGI REVIEW OK...SO KAMU KAMU SEMUA DI NASIHATKAN SUPAYA BERDOA YANG BAIK BAIK JE UNTUK SAYA ;-)

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

15 December 2012

♥ Precious moment @ Snow World Genting Highlands ♥

Assalamualaikum

I love you like the stars love the night sky. Like the moon loves to glow. Like the sun loves to shine bright. Like the wind loves to blow. Like the winter loves to make it snow. Like a heart loves to beat, for mine will never stop because you hold the key.

DUA INSAN


Bila kau senyum, ku gembira
Bila kau sedih, ku menangis
Bagai taman rindukan kembang
Ku rindu wajahmu oh! sayang
Di mana saja kau berada
Ku kan tetap bersamamu
Walaupun jasadmu jauh
Namun hatimu dekat selalu

Walau duri halangan menimpa
Bila cinta ada ku tetap setia
Hanya dikau dan asmara
Membuat hidupku bagai
Dalam Syurga

Biar masa berganti masa
Biar pun musim berubah
Telah ku katakan padamu oh! sayang

Hanya kuasa Tuhan dapat memisahkan
Jika kau tanya pada rembulan
Mengapa cahaya berseri-seri
Tentu jawabnya kepadamu
Kerna dikau cinta padaku

Ku persembahkan kepadamu
Sekuntum bunga mawar merah
Kau terima sambil tersenyum
Kembang yang harum kau cium

Bila saja halangan menimpa
Kerna cinta ada ku tetap setia
Hanya dikau dan asmara
Membuat hidupku bagai
Dalam Syurga

Dua insan sedang bercinta
Dua insan berjanji setia
Telah ku katakan padamu oh! sayang

Hanya kuasa Tuhan dapat memisahkan













  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

13 December 2012

♥ Happy Birthday LOVE ♥

Assalamualaikum

im not romantika persons. Itu je yang mampu. Happy Birthday LOVE!

Selamat hari lahir yang ke 28 in advance, semoga u sihat sihat selalu, sukses dalam bisness u, jadi daddy&husband yang bertanggungjawab, di panjangkan umur, dimewahkan rezeki, hadiah postpone k, cakap je nak ape nanti i belanje (should be today wishes tapi terawal sehari)


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

08 December 2012

♥ Convocation University Teknologi Petronas 2010 ♥

Assalamualaikum

Seperti biasa saya memang suka bagi entri yang da outdated, this story happen a few years ago again. Sebenarnya tak tahu nak mula entri ni macam mana, sebab nama pun entri da outdated so otak mesti da tepu remind apa yang terjadi masa tu kan...sambil sambil otak tengah ligat nak cari idea untuk entri ni...tangan pun terus ligat juga ber blogwalking. Masa ni hari convocation adik yang no-3. Convocation ni  pada 17.10.10 (wah biar betik boleh ingat tarikh tuhhh..).. hahaha..kena kreatif sikit ler kan kita boleh check masa bila gambar tu di ambil..hukhuk..universiti ni terletak di tronoh perak...uni ni da dekat dengan uitm sri iskandar tu.jap bagi saya tengok gambar dulu..mungkin baru dapat idea nak mengarang nanti..adoiii gambar da abis tengok still tak da feel nak mengarang, serius memang takde idea la...blurrr..takpe la kamu kamu semua pergi la cuci mata tengok gambar sekitar majlis je lah.. 

beutiful memories in our mind
































  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

07 December 2012

♥ Ultrascan Puteri Nur Elvina bt Mohd `Aidil ♥

Assalamualaikum


ultrascan yang pertama 16.09.11 (3 bulan kandungan)


ultrascan yang kedua 17.10.11 (4 bulan kandungan)
tengah kemaruk nak scan lagi konon nak tengok la boboi ke gegurl, sekali pun tak tunjuk la


ultrascan yang ketiga 28.12.11 (6 bulan kandungan)
masa ni nak tengok kepala baby dah turun bawah ke belum, sekali belum turun la, sampai ke sudah. Ni last scan sebab ada terbaca jangan scan selalu tak bagus untuk perkembangan bayi dalam perut, sejak hari itu memang takut da nak scan, melainkan atas arahan doctor.


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA