28 January 2012

♥ Bermandi manda di BURMESE POOL ♥

Assalamualaikum

Cerita kami bermandi manda di Burmese Pool ni pada hari raya pertama tahun lepas (2011). Korang mesti pelikkan...ada ke raya pertama orang pi mandi manda...tak pernah di buat orang...hahaha..sebab orang tak buat la kami buat...hehehe...kami pi sana pun da petang...masa kami pi tu pun tak ramai orang, cuma yang ada pun bangsa india dan ada la 2 3 pasang couple...maybe sebab raya kot orang tak ramai datang...maklum la musim raya...

Macam mana kami boleh sampai sini? Mulanya kami tak tau nak pi mana, cadangnya nak raya umah pakcik tapi dia tak da kat umah...so da bosan tak tau nak buat apa kat umah, pastu kesian kat adik² tak beraya lagi ke mana², prince (hubby) saya pun bagi cadangan ajak pi mandi...apa lagi bila adik² saya yg kecik² yg 3org tu dgr...seronak la...cepat² diorang bungkus baju untuk buat basahan...

Sampai sana je prince (hubby), beli la air dan jajan skit untuk di kunyah² ketika lapar nanti. Prince (hubby) pun beli la sebiji bola angry bird untuk adik saya main dekat air nnt...Saya plak??? hahaha..saya tak mandi pun cuma jadi bodyguard diorang menjaga barang² dan makanan dari di ambil oleh monkey..

Diorang la puas mandi,  macam² aksi yang prince (hubby) ajar pada 3 3 adik saya tu, dari mula² takut terus jadi tak takut dan tak nak balik plak bila ajak balik...=) da seronak main air la katakan...lupa nak balik plak diorang...kitaorang balik pun sbb hujan da renyai²...

Ada la beberapa gambar saya ambil untuk kenang kenangan

 masa ni da kesejukan masing²

peace...

1 Malaysia...hahaha

Apatu...O O gambar candid rupanya

berbagai aksi (alia menahan kesejukan sampai pejam² mata)

cool...hahaha

Nak tahu tak burmese pool  ni kat area mana letaknya?
Burmese pool ni terletak di Taiping Perak, di kg saya. Tapi dekat mana??? Taiping tu kan besar la juga...Apa kata korang,


p/s = malamnya saya dan hubby beraya di ipoh rumah membe hubby di gunung lang tak silap saya, nak bawa jg diorang tapi da malam kesian plak...





  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

25 January 2012

♥ #2 WORDLESS WEDNESDAY - telekung bunga biru ♥


Assalamualaikum


Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 





  ♥ Princess and Prince Story ♥

  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥ 

19 January 2012

♥ Puteri Nur Alia Natasya - Mini Konvokesyen ♥

Assalamualaikum

Puteri Nur Alia Natasya adalah nama di beri kepada adik saya yang paling bongsu, nama panggilan nya, kami semua panggil tasya @ kadang² panggil alia. Paling manja dengan semua org terutamanya ibu kami dan adik saya yg no 3 & no  5.
 Dengan saya manja jg tapi xde la lebih² manja sebab saya ni garang kot...maklumla saya anak pertama so kena tunjuk ketegasan skit pada yg lain. Bukan apa untuk kebaikan mereka jg. Kami ada 9 beradik. Dan saya yang sulong dalam 9 beradik. Dibawah saya ada 4 adik lelaki dan 4 adik perempuan..

1) Nur Afridayati binti Ismail
2) Putri Nur Aini binti Ismail
3) Muhammad Firdaus bin Ismail
4) Nur Mainsetiaputeri binti Ismail
5) Nur Dianna binti Ismail
6) Ahmad Syukri bin Ismail
7) Muhammad Putra Alif bin Ismail
8) Muhammad Putra Mansur Shah bin Ismail
9) Puteri Nur Alia Natasya binti Ismail

Gambar semasa majlis adat istiadat MINI KONVOKESYEN (peringkat daerah larut matang dan selama di dewan MPT)

alif (no 6), qausar, alia, & man (no 7)


qausar dan alia (kawan baik)


majlis penyampaian sijil dan trofi

giliran alia pulak


gambar setelah selesai di make up kan

adik saya no 4 tengah touch up apa yang patut sebelum alia  naik stage

menyengeh memanjang

touch up lagi


Gambar gambar kat atas tu semua gambar 2 tahun lepas, gambar adik waktu konvokesyen dia. Dia dapat tempat pertama (1st) dalam kelas tadika dia. Saja saya buat entri ni khas untuk dia sebagai kenang kenangan. 

Tahniah di ucapkan! 

I am very very proud with her sebab sekali lagi dia dapat tempat pertama (1st) dalam darjah 1 di sekolah rendah dia tahun lepas. Saya berdoa dan berharap dia akan berusaha lebih gigih lagi dan tingkatkan prestasinya dalam pelajaran sampai dia ke menara gading nanti. InsyaALLAH...amin

p/s = saya dengan adik perempuan bongsu saya ada persamaan!!! nak tahu?
cuba anda


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥ 

18 January 2012

♥ #1 WORDLESS WEDNESDAY - bila saya pakai lens ♥

Assalamualaikum

Entri pertama saya untuk WORDLESS WEDNESDAY

Mungkin berkaitan dengan entri ini

 KLIK SINI



Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 




  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Anda suka entry ini ♥
 

♥ Di Atas Satu cinta - indah dewi pertiwi ♥

Assalamualaikum

Jejak-jejak langkahku
Bagaikan lembaran waktu
Apakah ku masih bisa terus melangkah
Serpihan hidupku ‘kan ku bangun
di atas satu cinta

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Selalu dihatiku

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Selalu dihatiku

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Selalu dihatiku



  ♥Princess and Prince Story♥
  Photobucket 
 ♥ Anda suka entry ini ♥
 

07 January 2012

♥ My wish list for 2012 ♥

Assalamualaikum

Rasanya masih belum terlambat lagi untuk saya buat wish list saya pada tahun ni kan. Erm... banyak yang saya idamkan@inginkan untuk tahun ni antaranya adalah :

WISH LIST FOR 2012



1) Pink Apple Mac Laptop (dah lama saya idamkan laptop apple ni cuma belum berkesempatan untuk membelinya klu ikutkan boleh je saya swap KAD KREDIT sy tu, tapi sy xnak menambahkan hutang yg sedia ada...jadi terpaksa saya bersabar dahulu setelah semua hutang tu selesai)

2) Mempunyai bayi yang cute macam ayahnya (insyaALLAH pada tahun ni kami akan jadi ummi dan ayah untuk baby yang dijangka lahir pada awal march ni, doakan ibu dan baby selamat ye kawan²)

3) Honeymoon vacation (kami belum berkesempatan lagi untuk pergi berbulan madu sejak kami kawin pada 28mei2011, InsyaALLAH klu tak de yang menghalang tahun ni kami akan merealisasikannya, mungkin kami akan pergi Bukit Tinggi Indonesia di mana di situ lah asal usul ibu saya )

4) I-Phone (teringin sangat nak ade handphone yang dibeli dengan duit saya sendiri, memandangkan sejak habis study sy tak pernah lagi beli handphone sendiri, birthday saya tahun lepas pun suami yg hadiah kan) nak tahu handphone ape?

KLIK SINI

5) Canon DSLR (ini pun antara impian saya yang belum tercapai lg, InsyaALLAH klu ade rezeki lebih tahun ni akan saya dapatkan juga) 

6) Baju raya warna sama (memandangkan tahun lepas kami  pakai baju sedondon@rewang keluarga yang dipakai pada hari perkahwinan kami sebab tak nak membazir)

7) Handbag + wallet yang mahal (sekarang ni saya pkai handbag sembonia dan wallet bonia je, klu ade rezeki saya teringin nak beli yang mahal skit seperti GUCCI @ LOUIS VUITTON)

8) Kereta (yang ni wish list suami saya, tapi boleh kata wish list bersama juga la, beliau nak jual kereta yang beliau pakai sekarang dan nak beli yang lebih besar dan selesa skit untuk kami bila berjalan jauh )

p/s = Itu je kot  buat masa ni, nanti klu ade lagi saya akan update ok, klu tak dapat tahun ni saya akan usahakan pada tahun berikut nya =)


  ♥Princess and Prince Story♥
  Photobucket 
 ♥ Anda suka entry ini ♥
 

♥Laptop LENOVO hadiah untuk hari lahir suamiku♥

Assalamualaikum

Seperti yang sedia maklum hari tu saya ade pening²kan tak tahu nak bagi hadiah ape pada suami sempena hari lahir beliau yg bakal tiba tempoh hari...korang boleh baca entri ni 

And lastly i've decide untuk bagi LAPTOP LENOVO pada beliau, memandangkan laptop beliau yg sedia ade dah rosak lgpun laptop tu zaman dulu² pya brand IBM.

Sebab saya bagi laptop tu , adalah kerana memandangkan beliau sangat² memerlukan. Sebab apa saya kata macam tu , sebab suami saya ade buat kerja partime yg memerlukan laptop untuk menambah pendapatan keluarga kami. Tp korang jangan igt saya bagi laptop tu free ye, saya cuma tolong swap kan KAD KREDIT saya untuk beli laptop tu, tapi beliau yang akan bayar tiap² bulan selama 10bulan...hehehehe..(kantoi sudah).

Kalau macam tu boleh ke kata saya bagi hadiah laptop untuk birthday beliau (tak kesahla yang penting saya dah tolong beliau dapatkan laptop tu, tu kira pengorbanan sy kepada suami jg la kan...betul x). Kalau saya tak buat macam tu sudah tentu suami sy xboleh pakai laptop tu.. Laptop tu kami beli dengan harga RM1599.

Kenapa kami pilih brand LENOVO Z370 ni, salah satunya suami saya tertarik dengan program yg boleh backup@recover yang sedia ade dlm laptop ni dengan hanya tekan satu button yang ade pada laptop tu, yg xde pada laptop yg lain.Selain tu dia ade thermal management yang boleh  dedusting @ atau cuci habuk² yang ade dlm laptop tu. Banyak lagi kelebihan yang ade pada laptop ni...korang boleh cari sendiri k.


yang warna biru tu laptop suami saya punya =)

itulah si empunya laptop baru

p/s = InsyaALLAH abis je bayar laptop tu selama 10bulan gilirin saya pulak ambil laptop idaman saya..ohhh APPLE wait for me =)

  ♥Princess and Prince Story♥
  Photobucket 
 ♥ Anda suka entry ini ♥
 

♥ Definisi kecantikan bagi saya ♥

Assalamualaikum

Ini entri pertama saya untuk tahun 2012 ni. Entri pertama saya pada tahun ni sy mulakan dengan mengJOINT kan diri dengan satu "CONTEST UTK BLOGGER DARI NATURACTOR COLLECTIONS". Walaupun saya xpernah lagi cuba sebarang produk dari Naturactor Collections saya tetap akan mengambil bahagian, siapa tahu rezeki saya kan @ kawan² yg senasib dgn saya.Saya cuma seorang 'silent readers' dan tahu produk dari Naturactor Collections ni melalui blogger² yg lain sbb saya rajin buat BLOG WALKING =). Saya mmg berminat untuk mencuba produk ni, cuma masa dan keadaan yg belum mengizinkan. Banyak review yg saya baca dari pelanggan² yang telah menggunakan produk ni, semua nya memberikan review produk yg positif.
Wahhh...panjang sungguh mukadimah saya ya, ok straight to the point.




"Definisi kecantikan bagi saya" 

Cantik adalah sesuatu yang sangat subjektif. Setiap orang mempunyai definisi kecantikan masing-masing. Mungkin bagi saya cantik adalah begitu dan begini, tapi bagi anda lain pula. Tiada siapa yang dapat memberikan definisi tepat tentang cantik. Mata lah yang akan mendefinisikan cantiknya seseorang itu.

Di sini saya huraikan beberapa kategori cantik yang diperkatakan oleh semua orang diseluruh dunia, cantik selalu dikaitkan dengan WARNA KULIT, KURUS, PLASTIC SURGERY@BOTOX, ALAT SOLEK@MAKE UP, SEKSI, BERKEYAKINAN DIRI @ BERAKHLAK MULIA.

Bayangkan betapa wanita wanita ini mahu kelihatan cantik. Betapa pentingnya menjadi cantik pada seorang wanita itu. Macam macam sanggup dikorbankan, wang ringgit, masa dan kesakitan yang perlu ditanggung untuk kelihatan cantik, bahkan hukum agama pun sanggup dilanggar demi cantik. Mereka juga tidak kisah jika perbuatan mereka di larang agama janji mereka kelihatan cantik.

Bagi saya cantik itu datang dari mata, dari mata turun ke hati, sebab itu kita suka orang atau barang yang  cantik. Cantik juga bukan sekadar di wajah. Tapi cantik itu dari ahklak dan keimanannya kepada PENCIPTA. Cantik akan pudar walau cuba dipertahankan tapi akhlak itu hiasan yang kekal pada diri seorang wanita. Wanita yang cantik akhlaknya, maka cantiklah luarannya. Bukanlah tidak perlu menjadi cantik dan perlu menjadi buruk sedangkan ALLAH menyukai kecantikan tapi biarlah ia berpada pada dan biarlah cantik itu kerana ALLAH.Dan definisi cantik itu juga perlu sesuai dengan Islam.

Janganlah sanggup melanggar larangan agama demi kelihatan cantik. Perbaikilah akhlak diri, sekaligus anda akan kelihatan cantik pada pandangan ALLAH dan pandangan manusia. Bersyukur dan berpuas hati lah dengan anugerah ALLAH kepada kita dan gunakan sebaik baiknya hanya keranaNYA

-WALWAHUALAM-

tag:
memandangkan saya xde follower lagi, jd saya tag blogger yang saya suka follow,harap korang xmarah ye saya tag korang =)


Cara penyertaan:

1. Anda haruslah seorang BLOGGER yang mempunyai BLOG sendiri.

2. Mesti menjadi FOLLOWER kepada blog NC ini. Ada jugak hadiah utk follower bertuah tau! So, mmg xrugi follow blog NC ni :)

3. Letakkan banner "CONTEST UTK BLOGGER DARI NATURACTOR COLLECTIONS" kat bawah ni dan LINK kan ke blog NC.
4. Buat satu entry di blog anda yang bertajuk:


"Definisi kecantikan bagi saya" 


dan panjang entry tersebut hendaklah maximum 150 patah perkataan. So, entry tersebut (yg memperkatakan ttg definisi kecantikan tu) mestilah ringkas dan padat.

5. Tag sekurang2nya 3 org blogger lain dan make sure diorang tau ya! hehe :)
6. Tinggalkan link entry blog anda di ruang komen di bawah ni ya!

Tarikh tutup penyertaan: 1 Februari 2012




  ♥Princess and Prince Story♥
  Photobucket 
 ♥ Anda suka entry ini ♥
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA