31 May 2012

♥ Gambar zaman zaman bercinta dengan suami dulu ♥

Assalamualaikum

 waktu ni dalam kereta dengan boyfriend saya (boyfriend tu suami saya sekarang la)


gambar ni ditangkap semata-mata nak send picture msg kat boyfriend, waktu ni boleh kata tiap-tiap hari la nak kena hantar gambar. Sekarang??? erm hampeh da xde pun


  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ #7 WORDLESS WEDNESDAY - Serupa tapi tak sama ♥

Assalamualaikum



Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 



  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

30 May 2012

♥ Interview kerja kat OVERSEA ♥

Assalamualaikum

20.04.2012, Jumaat. Saya ade interview kat over the sea...hahahah (interview kat singapore), waktu saya pergi interview ke sana masih dalam pantang lagi, bermakna xberapa nak kuat lagi, sbb saya operation waktu deliver baby..so faham² je la bekas jahit tu masih basah lagi kot, tetapi demi mencari rezeki untuk sesuap nasi, saya gagahkan juga walaupun perit waktu ke sana.
Saya ke sana dengan menaiki public transport bertemankan suami terchenta yang menjadi GPS bergerak saya. 
Thanks sgt² pada beliau sbb sudi temankan saya ke negara orang sehingga sanggup apply cuti pada hari itu, bini ye dak tak kan nak biar sorang² kot, sape tak sayang bini kan?
Jadi pagi tu saya bangun awal untuk siap², sbb saya kena hantar puteri kesayangan kami dulu ke rumah kakak ipar, minta tolong dia jaga sepanjang hari tu. Lepas je hantar anak kami terus gerak ke sana. Dari rumah kami naik kereta sampai kidmart tampoi. Kami park kereta di situ. Dari situ kami menaiki bas sampai di Kastam Malaysia.
Sampai kastam Malaysia, kami turun untuk naik bas ke Kastam Singapore, lepas berebut² cop pasport kami terus amek bas ke Kranji. Di kranji kami jumpa kakak ipar yang sedia menunggu. Sampai ja di sana kami terus amek MRT ke destinasi pertama Katong Shopping Centre untuk berjumpa dengan Agent yang tolong cari kan kerja tu, apatah nama agensi tu, tak silap saya

JPB INTERNATIONAL SERVICES PTE LTD

Company tu la yang rekemen@tolong cari kerja untuk saya di
MUN SOON INDUSTRIES PTE LTD

Lepas interview dekat JPB serba sedikit pasal latar belakang, saya terus gerak ke MUN SOON. Di JPB saya di kenakan change@yuran sebanyak $25 (sing dollar) 
Sampai je di MUN SOON terus interview, Abis interview terus pergi makan dekat SIMEI. Lepas makan terus gerak balik. Seharian dekat sana kami abis $100 (sing dollar utk dua org) semata-mata untuk tambang naik public transport kat sana n sekali makan je??? xde pun shopping² k cuma window shopping je la yang dapat..huhuhu

Cuba korang bayangkan kalau dekat Malaysia, macam mana la agaknya kan..

Keesokkan harinya JPB call bagitahu saya dapat kerja tu...Ye Alhamdullillah...rezeki Elvina. Dia offer saya pun bagus n lumayan, bila di convertkan duit malaysia ± hampir RM6000.00, klu korang dapat sure korang pun nak kan!!! Tapi cuma MUN SOON tu risau dua perkara je

1) Dia risau sama ada saya boleh tahan atau tak IN n OUT EVERYDAY
2) Risau saya boleh balik lambat ke tak sebab saya ade anak kecil yang baru lahir..(travel everyday johor - singapore use public transport)

Jadi saya bagi la jawapan untuk soalan di atas tu

1) Do not worry, if they need me to stay back at the office, I can go  my aunt's house in woodland or my sister in law at kranji
2) My mother in law can take care of my children while I work

Then lepas dari hari tu sampai la sekarang mereka langsung tak de call lagi...PELIKKK. Sekurang-kurangnya bagi la status sama ada mereka boleh terima ke alasan yang saya bagi tu.
Memang geram saya, duit da habis, last kerja pun tak dapat jg.

Welcome to Singapore

Map untuk yang menaiki public transport (sumber dari google map)

Merancang perjalanan

Gambar sebagai bukti yang saya betul betul sampai kat sini..haha

Tunggu lift untuk turun, tak larat da nak jalan kaki banyak sangat...gunakan kemudahan yang ada sebaik mungkin!!!

Gambar candid dari suami, saya buat muka toya...hehe

Sedang memerhati ragam manusia di Singapura, tak ubah macam dekat kl.

Seronok sangat berbual dengan kakak ipar, sampai lupa gambar kena curi.

Haipp...banyak sangat gambar saya yang suka pejam mata..erm

MUN SOON INDUSTRIES PTE LTD

S.E.K.I.A.N

p/s = pengajaran untuk diri sendiri, lain kali pilih yang betul betul. Baru boleh decide sama ada nak pergi atau tak.

  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ #6 WORDLESS WEDNESDAY - Waktu di risik ♥

Assalamualaikum


Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 


  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

27 May 2012

♥ Semalam kami 3 beranak pergi ke Plaza Angsana ♥

Assalamualaikum

Dah lama sebenarnya tak jalan² berwindow shopping sambil bershopping, tapi bukan shopping untuk diri sendiri tetapi untuk anak sbb 08.06.12 ni majlis cukur jambul dan aqiqah untuk anak saya. Kami ke sana semata-mata nak beli barang dekat UO. Sebab skrg UO tgh ade sale, pusing punya pusing at last jumpa yang berkenan di hati, jumpa la Gaun untuk ELVINA pakai untuk majlis nya nanti, suami saya yg pilih klu saya pilih yang murah² je sbb xnak membazir, bukan nya anak saya boleh pakai lama pun dia kan nak membesar.

ummi : bi gaun yang ni ok x? xla mahal sgt macam baby kiko tu, ni baru rm29.90
abi : (sekali dia tunjuk gaun BABY KIKO yang dia pegang kat tangan) 
ummi : mahal tu rm63.90 afterless rm57.50...buat apa mahal² pakai kejap je pun
abi : abis? tak kan u je yang nak pakai mahal²?
ummi : (Sentappp saya dgr beliau cakap macam tu, terus saya amek lgpun beliau yang bayarkan so layankan aje..)

inila baju Gaun ELVINA yang kami gaduh² td ;-)
 Lepas tu kami pusing lagi dalam UO tu mmg bahagian kanak² je pun kami sggh cari stoking,sarung tangan n headband ELVINA, cari punya cari, sampai penat tak jumpa jg yang match dengan gaun dia, last give up beli lain kali pulak.

Sambil pusing² dekat bahagian baby tiba-tiba suami saya terpandang baby carrier @ baby slings 6 in 1, dia pun beli padahal sy dukung anak mmg pakai baby slings pun tapi bukan 6 in 1, cuma satu gaya je yang boleh di buat, agaknya beliau beli sbb saya cakap , bi bahu i da lenguh sebelah, da rasa sakit tu  yang beliau beli kot, baby slings yang kami ade tu pun dari kakak ipar, turun temurun anak dia, sbb dia da xpakai da.lagipun kami tak ada baby stroller lagi...huhuhu (igt nak beli yang murah² je, tapi tak terbeli beli lagi sbb rasa unnecessary lagi).

 belum bayar da terus pakai, tapi ELVINA meragam bila masukkan dia dalam ni.

Da skrg beratur tuk bayar barang² kat cashier. Abis bayar terus cari breastfeeding room untuk susu kan ELVINA sbb dia da meragam nangis nak susu + ngantuk. Lepas susu kan ELVINA kami pusing la kejap dalam tu, then suami tunjuk sepasang kasut dari luar kedai, so kami masukla kedai BATA tu utk try kasut, try punya try dapat la sepasang kasut dari suami...(OOO dalam hati berkata ni mesti hadiah besday la tu, walaupun aritu dah belanja KFC), lepas beli kasut tu terus singgah kedai makan utk minum, sebelum balik rumah dengan penatnya, saya minum jus epal, suami minum lai che kong.


da lama xpakai selendang yang berbelit belit cengini..euwww

 Elvina yang da kepenatan

ummi dia pun sama da penat, mana tak nya Ooii..dukong baby penat Wwoo..
(opsss muka ayah xde la...sowiii)

p/s = mula hari ini suami saya ber khusus di Pahang selama seminggu, jadi tggl la saya dan anak di rumah.(1st time ditinggal selama seminggu berdua dgn anak..huhuhu. semoga suami selamat pergi dan balik. Amin)

S.E.K.I.A.N

  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

24 May 2012

♥ CAMERA OLYMPUS 8.0 MEGAPIXEL FOR SALE ♥

Assalamualaikum

Entri jual barang lagi, kali ni saya nak jual camera pula.

FIRST COME FIRST SERVE

semua accesories anda akan dapat (tempat cas bateri, bateri, usb, beg belang² kat atas tu, memory card 2GB) termasuk tambahan sarung camera yang baru

 pandangan hadapan camera

 pandangan belakang camera

 pandangan tepi kiri camera

 pandangan tepi kanan camera

 pandangan atas camera

 pandangan bawah camera


SEBAB MUSABAB KENAPA SAYA BELI

- off course la saya nak pakai kan
- mula² beli dulu berkenan dgn design and function yang ada dlm camera ni
- kebetulan waktu saya beli harga promosi
- suka jg jenama OLYMPUS ni sbb zaman saya pkai ni mmg meletop brand ni dgn student
- salah satu jenama camera yang bagus


SEBAB MUSABAB KENAPA SAYA JUAL

- salah satu sebab saya dah jarang guna camera ni
- lagipun saya da ada yang
INI  
- saya xnak jadi seorg yang membazir, sbb membazir itu amalan syaitan
- lagi satu saya jenis yang cepat bosan juga
- saya juga adalah peminat yang hampir tegar dengan semua barang² gadget ni
- saya da mula teringin nak beli camera yang besar mcm DSLR

JAMINAN DARI SAYA

- saya seorang yang sgt prihatin dan sayang dgn barang² gadget saya
-camera klu di lihat dari mata sendiri nampak baru
- ade screen protect

ORANG YANG LAYAK MEMBELI NYA 

adalah orang yang suka serba serbi tentang camera ni dan memenuhi semua ciri ciri berikut




 p/s = kepada sesiapa yang berminat boleh terus email kepada nurafridayati@yahoo.com. harga boleh dirunding lagi

S.E.K.I.A.N

  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

23 May 2012

♥ Birthday Mak Angkat PUTERI NUR ELVINA ♥

Assalamualaikum

Macam hari² sebelum ni hampir 2 minggu (14.05.2012 mula bekerja semula) saya mula bekerja balik sepanjang bercuti 5 bulan, macam tu jg la anak saya elvina pun hampir 2 minggu mak angkat dia yang jaga dari jam 7 pagi - 7 malam.

Dalam pukul 5.30 - 6.00 ptg saya akan keluar dari ofis dan terus ke rumah makcik sani untuk menjemput elvina pulang seperti hari² biasa, tapi hari ni luar biasa skit sebab kebetulan saya sampai rumah makcik sani, anak² nya tgh siap² makanan utk dihidangkan. Tiba² makcik sani bersuara

Makcik Sani : duduk dulu la (biasanya saya amek barang masuk keta n amek anak terus balik)
Saya : ikutkan aje...saya pun duduk..(rupanya bila saya duduk baru saya perasan ade makanan atas meja n rumah nampak kemas dari biasa)
terus saya bertanya pada makcik, ade majlis ape ni makcik?
Makcik Sani : anak makcik ni ha nak sambut hari jadi makcik. Suami mana?
Saya : patutla suh duduk dulu. (saya pun msg suami saya suh datang sbb makcik jemput, biasanya kami suami isteri datang bersama utk menjemput elvina tapi hari suami saya ada hal)

Dalam 10 minit suami saya pun sampai. Kami pun makan² sambil bergambar kenangan. Ramai jg tetamu yg dtg kebanyakkan anak angkat makcik tu (anak jagaannya), termasuk anak saya adalah org yang ke-13 dia dah jaga

 nampak x lilin besar ade 2, lilin kecik pun ade 2, jenuh kitorang teka bape umur makcik, at last pun xtahu jg..

ELVINA dgn kakak ebby (kakak angkat ELVINA merangkap anak jagaan makcik sani jg)

 yang xpakai baju tu suami makcik sani

 yang tengah dukung ELVINA tu la makcik sani dan tuan punya besday

 makcik sani bergambar dengan anak jagaannya...malu rupanya makcik ni..haha

 Haha..saya pun tumpang sekali memandangkan besday saya tiga hari awal dari makcik 20.05, dah diorang suh tiup lilin tu, saya tiup je la...saya kan sporting punya orang. (ramai betul kawan yang lahir bulan 5 ni)

 semua ibu² pulak

macam kurus je kan..haha

 lapar, tengah melayan si suami terchenta..

S.E.K.I.A.N
   
♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ #5 WORDLESS WEDNESDAY - Masa ni baru tiga hari nikah, inai pun pekat lagi 31.05.11 ♥

Assalamualaikum



Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 


  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

21 May 2012

♥ Thanks You So Much to All yang wish my birthday ♥

Assalamualaikum

Thanks kepada semua terutama sekali keluarga, suami yang berkias serta kawan² yang tiap² tahun xpernah miss nak wish my birthday...
ok saya bagi senyuman dan ciuman paling manis dari saya

MUAHHHHHHHHHH
;-)

Tahun ni xda apa yang special sgt dari suami tercinta, tapi xtahu la suami ckp hadiah postpone...huhuhu..tapi xtau la bila nya..tunggu je la...

Dari keluarga tercinta cukup la sekadar mereka x pernah lupa nak wish tiap² tahun , itu sudah membuatkan hati saya gembira.

Dari kengkawan facebook pun same jg walaupun masuk tahun ni da 3tahun saya BLOCK wall saya dari post sebarang komen, tetapi mereka tetap gigih nak wish dalam my private message

TETIBA

Kenangan lama datang menjelma, teringat waktu ayahanda saya masih ada dulu, beliau pernah beli kek untuk saya pada hari lahir saya, tapi sayang itulah 1st n last ayah beli kek untuk hari lahir manja (manja adalah nama timangan saya dari ayah)...

Saya sangat³ rindukan zaman itu.


 Inilah buah hati saya
 
 
  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥ 

17 May 2012

♥ VINCCI IN LIMITED ♥

Assalamualaikum

Entri kali ni saya nak jual barang yang saya cuma pakai 1 time je.

SEBAB MUSABAB KENAPA NAK JUAL

- saya tak sesuai pakai heel yang tinggi 5 inci ke atas
- jujur saya cakap, memang saya pakai sekali je, itu la 1st n last sy pakai
- bila saya pakai rasa lutut macam nak tercabut je n bila jalan jadi terhoyong hayang dah macam org mabuk je.
- daripada saya biarkan benda tu terbiar rosak tak di pakai baik saya jual pada orang yang tgh mencari benda tu lg
- memang nampak baru macam xpenah pakai sbb saya jaga elok siap simpan n bungkus dalam kotak lg tau

SEBAB MUSABAB KENAPA SAYA BELI

- da lama sangat teringin nak pakai kasut tinggi² yang macam ala² model tu
- bila cuba dekat butik hari tu nampak cantik je pakai
- memang da lama cari jenis macam tu (org panggil kasut alligator kot) kebetulan jumpa jadi tgh ade duit saya terus je beli.
- konon nak buat kasut untuk dinner @ event malam la 
- lagi pun saya antara orang yang boleh jadi gila kerana kasut, kalau tak percaya korang boleh

KLIK KOLEKSI KASUT  

ORANG YANG LAYAK MEMBELI NYA 

adalah orang yang suka serba serbi tentang kasut ni dan memenuhi semua ciri ciri berikut

Jenama = VINCCI
Saiz = 6
Warna = Brown
Tinggi = ± 5 - 6 inch
Fesyen = Alligator (xsilap saya la, maap kalau salah tolong betulkan)

Gambar kasut tu saya serta kan kat bawah ni di setiap sudut
pandangan atas untuk menampakkan jenama kasut

ade zip kat belakang lagi ye

tengok la tapak kasut ni...baru lagi kan

terbungkus elok lagi macam baru beli

 p/s = kepada yang berminat sila pm saya








  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA