27 June 2012

♥ #11 WORDLESS WEDNESDAY - Testing make up before on big day ♥

Assalamualaikum


Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 



  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥


25 June 2012

♥ Majlis Perkahwinan kakak kawan kepada adik saya ♥

Assalamualaikum

Majlis ni berlangsung selepas seminggu majlis sambut menantu belah lelaki (majlis saya) pada 18 june 2011.. Hahaha lama tak  lama la saya peram gambar ni kan (dah setahun kot..ntah ntah dia orang ni pun da ada baby macam saya)...bukan sengaja nak peram tapi memandangkan dulu saya kejap on n off je online so masa tak berapa nak cukup nak terus update..jadi sekarang saya perlahan lahan menghabiskan semua gambar yang di simpan untuk di update di dalam blog..tapi masih ikUT mood jg la, tapi mood da ade, idea pulak tak ade, so kena la dua dua tu ade baru boleh update...baru seiring orang kata...hikhikhik..

Background majlis serba sedikit, apa yang saya tahu mereka ni memang keluarga yang agak berada@kaya, tapi majlis nya simple and low profile je...Kalau tengok pelamin lagi la...memang simple sangat sangat tapi cantik...Adik lelaki saya yang no 3 skrg tgh berkawan dgn adik pengantin perempuan ni la...kalau panjang jodoh dia orang ada la tuh nanti..

Kebetulan di jadikan cerita suami saya jumpa bekas bos dia kat sini,  tempat yang dia kerja sekarang..rupanya ayah pengantin ni dulu pernah berkhidmat di jabatan alam sekitar jg, now bekerja di petronas woooo, petronas yang panggil kerja wooo..so bukan calang calang orang jg la ayah kepada pengantin nih..

simple kan pelamin ni, tapi cantik

kecik je pun pengantin perempuan ni...lupa nak tanya kat adik, ape nama pengantin..biasa la kami di ajak adik untuk teman dia datang.

antara gambar yang sempat kami berposing tu pun dalam kereta..hikhikhik

gambar yang tak berapa nak comel..

cantik kek pengantin ni kan

S.E.K.I.A.N

  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥ 

♥ Persiapan sebelum ELVINA dilahirkan ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah syukur di atas rezeki yang diberi kan. Persiapan menjelang elvina dilahirkan dilakukan 3bulan sebelum Elvina lahir (masa ni mmg tak berapa nak larat da, tapi fikir sbb barang baby belum beli jadi saya gagahkan jg la, nasib suami ada). Persiapan yang kami lakukan tak lah semewah mana, cukup sekadar apa adanya saje. Kami beli barang barang yang wajib dan perlu di beli sahaja dulu. Itu pun kami shopping masa tengah ada SALE. Klu ikut hati dan nafsu membeli , mau satu supermarket tu kami beli. Kami shopping dekat The Store je. Sedang sibuk pilih memilih, bila dah abis memilih ape yang patut, kami pun ke kaunter bayaran, cashier tu kira punya kira, 

JUMLAH = RM 349 (lagi se inggit cukup la RM350)

Hah!!! masing masing pun buat terkejut dengan jumlah yang cashier tu bagitahu, padahal kami membeli tak de la banyak mana pun, erm tak pe la nasib ade cukup duit, tidak terpaksa la buang barang apa yang tak berapa nak perlu lagi..hikhikhik. Tapi suami saya la yang paling excited..biasa la anak sulong la katakan, klu saya x igtkan kat suami beli apa yang patut je, mau lebih lagi kot dari jumlah yang sedia ade tu..

nampak macam banyak kan...tapi bila buka n buang semua plastik ngam2 satu beg biru tu je..

patutla mahal je rasa, bila balik tgk bil rupanya, ayah nya beli baju disney n chetah la

bila tengok balik, ade lagi yang tak beli rupanya.. tilam baby..(penting kot, mcm mn boleh lupa la)

sebenarnya rasa membazir beli baby napkins tu, sebab Elvina tak pakai pun, dia pakai pampers je.

last payung tu kejap je pun pakai, tak sampai seminggu pun..hukhuk..last simpan je la

S.E.K.I.A.N

  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

21 June 2012

♥ MyKid Elvina dah siap ♥

Assalamualaikum

Mykid Elvina dah siap lama da, saje nak update pasal mykid ni, sbb excited sgt. Lepas ni segala urusan yang memerlukan mykid menjadi senang la skit. Buat mykid ni kat kg suami, bila dah buat kat kg terpaksa guna alamat kg.Cantik x tarikh lahir elvina...ada yang lg best sbnrnya 4 nombor terakhir tu sgt sng nak igt.Yeayyy...

 inilah dia mykid si comel, skrg saya yang simpan.

p/s = lepas ni dah boleh buat pasport pulak, InsyaALLAH klu xde yang menghalang kami akan bawa elvina terbang jumpa OYANG nya di BUKITTINGGI INDONESIA pakej skali honeymoon kami yang dah postpone. Skrg tgh berkira-kira nak buka akaun untuk saving masa depan elvina pulak, tak tahu nak buka akaun mana.
Ade tak yang nak tolong bagi cadangan nih?

S.E.K.I.A.N

  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

20 June 2012

♥ #10 WORDLESS WEDNESDAY - On my big day ♥

Assalamualaikum


Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 




  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

18 June 2012

♥ Pra HoneyMOON at Mines Wellness Hotel Kuala Lumpur ♥

Assalamualaikum

Pra Honeymoon ni selama 2 days n 1 night pada 25.06.2011.
Kami bermalam di sana di sponser oleh kawan adik punya mak..(yeay apa da punya bahasa..hahaha..xpe asal korang masih faham).Mak nya bagi hadiah kawin..TQ aunty.
Kami check in kat sana da nak senja juga spatutnya check in tengahari tapi husband saya ade kerja plak masa tu
Kerja kami kat sana cuma makan tido n merayau dalam mines shopping mall je..xsempat nak pusing se round di sekitar tempat tu...Bagi saya rugi sebenarnya kita x jalan² kat situ sampai habis (cakap untuk diri sendiri..hahaha)...sbb ada banyak tempat yang menarik kat situ. Meh la tengok sendiri gambar² yang sempat di ambil.

Mula mula kita cuci mata tgk dalam toilet je dulu ye

abaikan orang yang dalam cermin tu k

towel dan barang² mandian...yang dalam kotak tu nak tau x apa benda? sekali jarum dan benang la

merasa jg la saya bermandian dalam bar tab ni...al maklum la dekat umah xda bilik air yang super duper macam ni...org kampung ler katakan

sebelah bar tab ade tempat mandi air pancut (shower)

siap ade interkom lagi dalam toilet...canggih x?? igt kat hospital je ke yang ade?

yang xbest nye....huhuhu

sekali dapat katil single la...sbb masa kami check in tu semua da fully book..so xdapatla katil queen...at last kami tido kongsi satu katil je..hahaha

Lepas check in je kami siap² nak pi makan kat The Mines

 huhuhu..sedey...sbb xdapat nak naik benda alah ni pi pusing² sekitar the mines

menu tuk malam tuh...(utk pengetahuan korang makanan xdisediakan sekali dlm pakej kami menginap di situ)

Kali ni kita tengok view dalam hotel pulak ye

ini ruang utama hotel tu

papan tanda

Wahh ade landskap yang cantik kat hotel nih..

bagi chance la posing kejap..muka nak garang

saya pun nak juga gambar kat situ..hehehe

gambar ni di ambil pagi masa nak check out da

kasi zoomm in sket

good bye Mines Wellness Hotel

dalam banyak² alas gelas ni yg di bawa balik untuk kenang kenangan...nape xbawa toilet cantik dia je...hehehe

S.E.K.I.A.N






  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥ 

17 June 2012

♥ Jom makan KFC ♥

Assalamualaikum

Yeay, semalam malamnya kami tiga beranak kuar g mamam KFC ditemankan dgn aunty Elvina yang datang dari KL semata-mata datang nak jumpa Elvina...kami kuar mam KFC pun sbb suami dpt voucher KFC rm20 (valid 30jun2012)  kat tempat kerja beliau.
Tak sempat nak ajak adik jalan pi mana pun sbbnya sabtu semalam suami saya OT setengah hari. Kawasan JB ni saya xberapa biasa nak jalan² xmacam dekat KL. Suami blk pun beliau dah penat sbb beliau jadi cameraman untuk satu event office beliau.

 Yeay...1st time gambar kami ber3...itupun xnmpak muka sicomel kami...dia da tdo la, best kena peluk dgn ayahnya

Elvina anak ayah...muka da ngantuk sbb sejuk...Elvina suka tempat yang sejuk...sbb dia kuat peluh

gambar sebelum kuar rumah

S.E.K.I.A.N

  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

14 June 2012

♥ Diari bersalin Elvina secara pembedahan (kronologi anugerah terindah) ♥

Assalamualaikum

Sujud syukur kepadaMU ya ALLAH.
Alhamdulillah 12.03.12 adalah tarikh yang paling bermakna dalam hidup kami. Pada hari itu lahirnya puteri sulong kami ke dunia dengan selamat nya.

Malam sebelum puteri dilahirkan (11.03.12)

> lebih krang 5ptg, saya dan suami serta bertemankan mak mertua ke hospital sultan ismail (hsi) untuk daftar masuk wad sebelum bersalin esok harinya (sebenarnya kami dari kg atok)
 > selesai sahaja segala urusan pendaftaran saya terus ke WAD 4A, saya di beri sepasang baju PINK yang dipakai semua pesakit disitu..
> terus saya mandi (shower gel yang misi bagi tu adalah antibiotik) 
> selesai mandi saya dipanggil oleh nurse untuk memantau jantung baby dengan alat yang di sediakan, maka di sini lah bermula segala gala
> selesai sahaja sekali lg nurse memanggil saya untuk membersihkan dibahagian bawah (nurse tu tolong men shave kan dari bawah pusat sampai la di bahagian sensitif )
> selepas shave nurse tu memasukkan paip getah ke dalam pundi kencing
> selepas tu barulah saya dapat berehat di katil saya, tapi dalam masa yang sama selang dlm 2-3 jam nurse akan datang pantau dan bagi vitamin (malam tu saya memang tak boleh tidor hati berdebar-debar)
> tepat pukul 12malam saya da stat berpuasa dari makan sebarang makanan
> lebih kurang dalam pukul 6.30 pagi nurse menyuruh saya bersiap siap mandi dan mengemas kan diri, supaya dia da nak mula masuk kan air ke dalam tubuh saya (lebih kurang 1 1/2 beg juga la air da masuk dlm badan)

> dalam pukul 8 pagi doctor datang untuk memantau semua patient yang ade di situ.
> lepas doctor tu dtg pantau, saya da mula terasa lama sangat nak tunggu giliran saya untuk masuk ke bilik pembedahan..dalam bilik saya tu ada 4katil, dari 3 katil tu da silih berganti orang kuar masuk, x jg  tiba giliran saya, bila di tanya kepada nurse rupanya banyak kes emergency, klu di ikutkan jadual saya adalah orang ke-4 yang akan dibedah hari ini..

KRONOLOGI BERMULA

> lebih kurang dlm pukul 7malam..sedang asyik berbual dengan mak mertua dan suami, tiba² nama saya di panggil..ha!!! tak cuak pulak kan...xda angin xda ribut tiba² je nama saya dipetik..maka di sini la bermula

> datangla seorang hamba ALLAH dengan katil bergerak yang di tolak nya...waktu ni betapa lajunya denyutan jantung saya.di suruhnya saya berbaring di atas katil itu...setelah saya baring, saya terus di usung ke bilik pembedahan, suami dan ibu mertua mengiringi saya dari belakang. Kala itu pemandangan saya adalah cahaya dari lampu² neon di atas siling, sepanjang perjalanan tu saya selawat sebanyak yang mungkin, dan baca apa saja surah yang saya igt.

dalam hati berkata

laila ha illa anta subha naka inni kumtu minazalimin

(tak silap saya doa ini untuk mempermudahkan segala urusan saya)

> Sampai saja di bilik pembedahan, maka terpisahla saya dengan suami dan ibu mertua buat seketika, waktu tu saya sempat peluk cium suami dan ibu mertua.
> lalu katil saya beralih arah, di sambut oleh nurse yang berada di situ.
> sambil saya di bawa masuk ke dalam ruang utama di dalam bilik bedah tu, saya terdengar nurse tu turut mendoakan yang terbaik untuk saya dan baby..
 > katil saya di parkingkan sementara berhampiran dengan kaunter, nurse yang bawa saya tu minta izin untuk solat maghrib.
> selang beberapa minti kemudian saya didatangkan dengan 2orang doktor lelaki, mereka soal selidik history saya.
> setelah soal selidik selesai, saya terus di bawa masuk ke bilik sebenar pembedahan yang akan di jalankan, sempat saya curi² pandang...wahhhh sungguh berteknologi bilik bedah itu...(walaupun pada masa tu saya da cukup takut yang teramat sangat)
> kemudian saya disuruh duduk dan membongkokkan badan ke depan sambil berpelukkan bantal, supaya senang kerja doktor untuk memasukkan bius dibelakang tulang badan.
> setelah di bius selang beberapa minit kemudian, saya hilang deria rasa dari bahagian perut hinggalah ke kaki.

SESI BELAH MEMBELAH 

> apa yang saya rasa pada waktu itu seperti ada tangan yang main keluar masuk dan tarik menarik dari perut saya...yang langsung tak rasa sakit..
> beberapa minit kemudian...saya panjatkan kesyukuran ke atas NYA sambil berlinangan airmata gembira, terdengar suara puteri yang menangis setelah dikeluarkan dari perut.
> sempat saya terdengar dari suara nurse yang memuji puteri saya

ALHAMDULILLAH

elvina yang baru dua hari

 masih boleh tersenyum kambing, waktu ni sangat panas walaupun ada aircond (malam lepas bedah je selang beberapa jam saya terus dapat baby dan terus lakukan breastfeeding..alhamdulillah )

 muka masih sembab (serabai nya rambut saya)

inilah si comel ku

p/s = elvina dilahirkan secara pembedahan kerana kedudukan kepala nya di atas (songsang)


  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ Majlis Aqiqah dan Cukur Jambul untuk puteriku ♥

Assalamualaikum

Alhamdullilah..sabtu yang lepas bersamaam 9 jun 2012 adalah majlis kenduri untuk Elvina.
Majlis berjalan dengan jayanya, ramai orang kampung yang datang untuk memdoakan yang terbaik buat puteri saya. Kenduri elvina dibuat dikampung belah suami saya di kota tinggi. Ribuan terima kasih yang tak terhingga kepada seluruh ahli keluarga suami saya yang telah banyak membantu. Gambar sekitar majlis tu tak banyak sbb masing² pun da sibuk dengan tugas masing²
 Dress up elvina

orang orang kuat 

dessert

sedang bergotong royong

Pulut kuning
   
♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA