25 June 2012

♥ Persiapan sebelum ELVINA dilahirkan ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah syukur di atas rezeki yang diberi kan. Persiapan menjelang elvina dilahirkan dilakukan 3bulan sebelum Elvina lahir (masa ni mmg tak berapa nak larat da, tapi fikir sbb barang baby belum beli jadi saya gagahkan jg la, nasib suami ada). Persiapan yang kami lakukan tak lah semewah mana, cukup sekadar apa adanya saje. Kami beli barang barang yang wajib dan perlu di beli sahaja dulu. Itu pun kami shopping masa tengah ada SALE. Klu ikut hati dan nafsu membeli , mau satu supermarket tu kami beli. Kami shopping dekat The Store je. Sedang sibuk pilih memilih, bila dah abis memilih ape yang patut, kami pun ke kaunter bayaran, cashier tu kira punya kira, 

JUMLAH = RM 349 (lagi se inggit cukup la RM350)

Hah!!! masing masing pun buat terkejut dengan jumlah yang cashier tu bagitahu, padahal kami membeli tak de la banyak mana pun, erm tak pe la nasib ade cukup duit, tidak terpaksa la buang barang apa yang tak berapa nak perlu lagi..hikhikhik. Tapi suami saya la yang paling excited..biasa la anak sulong la katakan, klu saya x igtkan kat suami beli apa yang patut je, mau lebih lagi kot dari jumlah yang sedia ade tu..

nampak macam banyak kan...tapi bila buka n buang semua plastik ngam2 satu beg biru tu je..

patutla mahal je rasa, bila balik tgk bil rupanya, ayah nya beli baju disney n chetah la

bila tengok balik, ade lagi yang tak beli rupanya.. tilam baby..(penting kot, mcm mn boleh lupa la)

sebenarnya rasa membazir beli baby napkins tu, sebab Elvina tak pakai pun, dia pakai pampers je.

last payung tu kejap je pun pakai, tak sampai seminggu pun..hukhuk..last simpan je la

S.E.K.I.A.N

  ♥ Princess and Prince Story ♥
 Photobucket 
♥ Kalau anda suka boleh ♥

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA