29 November 2012

♥ KNK Anniversary ♥

Assalamualaikum

2 years ago...Miss them sooo muchhhh...the best friend, the best partners, not stingy sifu (very good teacher) that i found and ever. Even im the only one malay at this company, but they treat me very well and do not stay away form me. Hopefully my currently company have this type of friends (i means no politic, hypocrite, selfish and all the negative cass ).

1st anniversary KNK CONSULT

Our team, from left my best sister Eileen, me, Mr Hong (infornt me), Mr Tang (the best sifu,beside me), Mr Khoay (infront mr tang), Mr Kuang (beside mr khoay), Mr Douglas (adik beside mr tang)


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

28 November 2012

♥ #19 WORDLESS WEDNESDAY - Nasi Ayam Penyet @ Taman Universiti Johor Bahru♥

Assalamualaikum









Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

23 November 2012

♥ Bad Wednesday ♥

Assalamualaikum 


Suspek yang langgar saya johorean chinese



  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

21 November 2012

♥ Johorean chinese driver is suck ♥

Assalamualaikum

Mood = GERAM

I dont know why, start from i moved in johor it because desperate follow my husband. From my judging mostly the johorean chinese
driver disrespectful other driver in the road and everywhere them are at johor!!! either women or men the same rough.
Generally they are too arrogant, pretender, rude, impatient, and selfish,

p/s = tapi jangan pula menjatuhkan hukuman dan menganggap saya ada sifat perkauman pula ye, mungkin nasib saya kurang baik, sebab jumpa semua orang cina yang spesis perangai macam itu.


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥#18 WORDLESS WEDNESDAY - RESTORAN LAGUNA KURING ♥

Assalamualaikum


Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 



  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
 

19 November 2012

♥ Tahniah! UPSR 5A's 2012 ♥

Assalamualaikum

Tengah sibuk meeting dengan boss, tiba-tiba telefon ku berdering di luar bilik mesyuarat, ku biarkan ia sampai berhenti berdering. Tetapi telifon itu  masih berdegil dan terus berdering untuk kedua kalinya. Untuk tidak meriuh rendah kan lagi keadaan, ku keluar menyambut telefon itu, lagipun bunyi deringan itu memang mengganggu konsentrasi staff yang lain. Kedengaran suara ibu ku di dalam talian,
Dengan suara yang girang ibuku  memberitahuku, Along,

Alif dapat 5A`s  
Pelajar terbaik sekolah kebangsaan King Edward
Menjadi tokoh nilam daerah..
Menjadi pelajar terbaik kokurikulum negeri..
 Mendapat tempat ketiga pelajar terbaik kokurikulm kebangsaan...


Alhamdulillah dan tahniah dari seluruh ahli keluarga.........

In Shaa Allah....

Kolej Yayasan Saad Melaka memanggil mu.....Aamiiinn....

Muhammad Putra Alif bin Ismail (future CEO)
we all very proud of you ^_^

p/s = 2tahun dari sekarang tunggu Man UPSR pula, adakah dia boleh pecahkan rekod abangnya

Muhammad Putra Manshur Shah bin Ismail


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

17 November 2012

♥ Handbag and Purse GUCCI in my hand ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah.
Now this set in my hand

^_^



    ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

16 November 2012

♥ Kolej Yayasan Saad Melaka ♥

Assalamualaikum

9 ~ 12 November 2012, kami tiga beranak termasuk ibu saya sendiri turun ke melaka, menghantar alif (adik no 7) temuduga untuk second stage di kolej yayasan saad (KYS) selama 4hari alif di sana. Memang sangat sangat teruja bila dapat tahu adik terpilih untuk second stage. Sebab nak masuk sana memang sangat sangat lah bukan senang, haruslah dapat 5A`s dalam percubaan UPSR itu pun belum tentu lagi dapat masuk ke sana kerana dia ada ujian saringan yang terakhir (second stage) di mana pihak KYS akan buat pemilihan antara yang terbaik dalam yang terbaik (calon seramai 150 orang untuk tajaan sepenuhnya dari AXIATA) , tapi pihak tajaan AXIATA cuma nak 30 orang jadi persaingan memang sangat senget.
Kalau bukan AXIATA taja kami sekeluarga memang tidak berkemampuan la nak membayar yuran KYS


Harapan kami sekeluarga semoga alif tersenarai dari 30 orang calon yang terbaik itu ! (sebab tujuan kolej tu ditubuhkan adalah untuk create FUTURE CEO`s)
Amin...

Ada habuannya sebagai semangat kalau alif tersenarai dari 30 orang calon kak long belanja jam mahal punya k.. G_SHOCK


YURAN = TINGKATAN 1-3  DALAM RM 30k ±
YURAN = TINGKATAN 4-5  DALAM RM 40k ±
TOTAL HAMPIR RM70k ± UNTUK LIMA TAHUN
(yuran di atas tu kalau datang by personal, maksudnya parents kena orang kaya. Kalau di taja tak perlu bayar )



Muhammad Putra Alif bin Ismail


Yeay LV dengan nenek


Mr Hubby (abang driver)


suasana 1


Suasana 2


Suasana 3 


My lil bro yang pakai beg hijau sana tu


Sesi registration  


Sedang di soal siasat



Apalah yang dibualkan tu


Maka terpisahlah antara kami di sini


Letih panggil alif, last gambar jadi macam ni


Dari jauh tudung purple (ibu) dan didepan ibu (mak jang ati)


siap ada partition lagi

 Ruang registeration


pandangan dari luar dewan


Great Hall KYS


My mum and auntie


Kami (saya dalam proses kuruskan badan, tengokla nanti berhasil ke idak ye)


Candidates


Entrance 


Amazing great hall terasa dalam majlis persidangan pula.


ni gambar pemandangan dari johor nak ke melaka


bergambar kenangan di Banner KYS







  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA