24 January 2013

♥ My last proposal ♥

Assalamualaikum

Saja nak publish hasil kerja, supaya rakan rakan yang baru kenal dengan blog ni, kenal siapa saya. Lepas ni kalau nak saya lukis or want  any ideal from me just ask, if i can help u...hope...anytime can, i'm freelance designer. Sebenarnya kerja sebenar pun ada, tapi ini sampingan bagi menjana pendapatan keluarga... (wallahhh ayat terbaikkk)..exceli saya sebenarnya dah lama teringin nak bekerja sendiri tak kisah apa pun asalkan boleh menampung perbelanjaan tiap tiap bulan dan cukup melangsaikan hutang saya yang ada, tapi ntah bila la impian itu akan terlaksana..sebabnya saya nak bekerja sendiri adalah kerana anak, bila kita kerja sendiri ni masa kita boleh control sendiri, nak ke mana nak buat apa semua ada di tangan kita..tambah tambah lagi dah ada anak teringin nak lihat perkembangan anak di depan mata (meniarap, mengesot, merangkak, berdiri, berjalan, berlari dan perkataan pertama yang keluar dari mulut anak..seperti ma-ma pa-pa ma-ma pa-pa)..because every memory is not likely to be back again...priceless!!!

di bawah ni adalah salah satu contoh proposal yang saya ada









  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

23 January 2013

♥ Ilham Resort Port Dickson ♥

Assalamualaikum

Terkenang zaman single mingle dulu waktu kerja di Perunding KCT ni...rasa dekat sini la kenangan banyak gila kot...(ade happy, ada nangis, ada gosip, ada peminat tiap tiap hari dapat breakfast free siap delivery sampai kat ofis lagi kot, memang kantoi la dengan dia orang semua, kadang kadang lunch pun free, asal nak bayar je, cashier kata ada orang belanja, senyum je la..tapi pasal lunch tu memang saya tak cerita kat sape pun..sebab malu takut nnt ade lagi gosip.hehehe...dan sampai sekarang saya tak tahu siapa hamba Allah yang pemurah sangat tu). memang terbaik la kawan kawan kat sini yang pernah saya jumpa selama hidup saya...huhuhu..rindu saat saat itu...bila la dapat jumpa kalian lagi....Kawan kawan semua bila nak buat gathering kita nih? jadi ke idak...kita together gether lagi nih...

Asal dah jumaat masing masing ligat fikirkan aktiviti untuk hari sabtu, memang happening habis....bestnye..kalau tak ke pawagam ramai ramai kami ke bowling, kalau nak jauh sikit kami pergi la sungai congkak semenyih tu berkelah ataupun pi bercuti macam tajuk entri kali ni...paling selekeh pun makan KFC sama sama...huhuhu..rindunye korang semua...

Tapi sejak salah seorang dari kami memulakan langkah untuk berhijrah ke syarikat lain, kami dah tak macam dulu...sorang demi sorang missing in action dalam company tu..macam da berjangkit pun ade, macam ade virus tegar yang menguasai diri memasing..sedih nye...adalah sebab sebab nye kenapa terjadi begitu...itu biarla rahsia kami selamanya...

Tapi kami still keep in touch with other until now, walaupun ramai yang da berkeluarga dan dah ada anak siap berlumba lagi siapa anak paling ramai...bhahaha...

Saat yang paling tak dapat dilupakan adalah bila masing masing dapat mengaler beramai ramai di bilik tracing..best wooow..bila ramai ramai berhimpun semata mata nak mengaler, sambil sambil tu ada je la lawak yang akan keluar dari mulut masing masing , memang kelakar sangat masa ni semua, sampai gelak sakit perut la ade juga sampai keluar air mata ...hahaha...siap kita punya supervisor datang masuk konon konon nak buat sport check kami buat ape, skali dia pon joint ketawa....bhahaha..aptb la....wahhhh rindunye saat itu..rasa nak nangis..huhuhu

Tak silap saya ini ialah percutian kami berramai ramai sebelum sorang sorang membawa diri..

bergambar selepas 2D1N di sini

 ni geng gegurl gegurl (masa ni anak dara lagi semua)

 bergambar dalam aparment yang kami menginap

 sekali lagi bergambar re ramai macam ni

 gadis gadis ayu..muka masing masing tak ready..bhahaha

 haha, gegurl k yang control pool ni..yang laki semua bersusun je tepi pool tu..bagi penghormatan pada kami..hahaha (takut kami buli dia orang la tu)


 masing masing muka da pucat kesejukan berendam lama sangat kot

 sampai sekarang saya tak faham macam mana gambar ni terjadi  (konfius!!)

 makin bertambah, tapi yang bawah ni of coz la, sebab dia orang da tunang

 ni sham punya kerja, dia nak amek gambar ngan kakak angkat dia..katenye ..budak ni org 1st yang tegur saya bila saya masuk kerja dekat sini, maklum ler meja sebelah sebelah kan, takut saya cakap dia sombong la tu....hahah..tapi dia ni memang terror la kalau nak buat lawak taik dia...hahaha

 di persisiran pantai PD nak cari orang yang tengah bercinta di malam hari..hahaha

 oHHH flawless gitu kulit muka saya masa ni..skrg hampeh..nak kulit muka macam ni balik!!!

 happening kan kami semua..ni la salah satu acara bila kami tension...gather gather macam ni ler

 bergambar dengan si empunya keta Myvi baru (wani tudung biru tu )

 berangan konon sendiri punya..huhu

 ni lagi satu, saya pun lupa macam mana boleh amik gmbr berdua mesra macam ni, macam couple pun ade, tapi tak pernah kottt..kawan ja pun..tak silap wani yang amik ni..kena tanya dia kenapa dia amik gambar ni balik..bhahaha
 calon calon ustazah pilihan...hehehe

hahaha, ramai cakap gambar ni nampak saya macam gengster..

p/s : I hope someday, we all can meet again...MISS ALL OF U MUCH!!!!

Ohhh lupa nak promote, kalau ade sesiapa yang merancang untuk bercuti bersama keluarga boleh datang ke Ilham resort ni, sebab tempat dia memang best, apartment dia pun ok, ade tempat utk buat BBQ,  ade karaoke lagi ye,  sempat juga la saya keluarkan suara jantan kat pentas tu di malam hari..bhahahaha


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

21 January 2013

♥ Berbelah bahagi antara tabita @ adha skincare ♥

Assalamualaikum

Maaf ye tajuk entri macam berbelah bahagi nak pilih calon suami...ishhhh kena buat solat isthikarah ni minta petunjuk sama A atau B? off course la A kan sebab nama husband i Aidil n i Afri..amacam ngam tak..nama dua dua AA kan (nak tanya skit korang dulu before kawen ada tak wat solat isthikarah???, i ade buat dan Alhamdulillah terima petunjuk dalam bentuk mimpi, ape mimpi tu cer cite sikit, tak mo la biar la rahsia k, yang penting bukan mimpi basah...hahaha 18sx plak) ..

Ok la back to our original topis just now, sebenarnya saya nak minta belas kasihan dari uollllss semua which one better Tabita O Adha Skincare??? pls answer me???pls pls pls...sebab banyak juga saya buat google pasal dua dua produk di atas tu, tapi da konfius mana yang paling bagus dari segi keberkesanan, bukan dari segi harga ok, harga dah tentu la Tabita mahal lagi kot berbanding Adha skincare...tapi dua dua produk tu memang original from Indon..(amboi kau cakap elok skit boleh tak, sebut la betul betul...marah betul aku kalau dengar orang cakap Indon, salah ke kalau sebut penuh Indonesia? sebab aku ni pun Indon juga sbb tu terasa..tgk aku pon cakap indon!!! nanti kalau mama aku dengar kecik hati beliau,  cuba kalau aku cakap korang sakai? marahkan sebab yang ori betul betul dalam malaysia ni orang asli ja pun) ha kan!!! sekali lagi saya suka terpesong dari tajuk karangan...maaf ler..ter emo skit pasal bab bab begini...im touch ok!

So jasa baik korang amatla saya sanjungi, sekiranya ada yang pakai Tabita @ Adha silakan komen di blog picisan saya ni, memang saya nanti nanti kan komen uoollls semua. Salah satu sebab saya nak tukar produk adalah faktor parut jerawat yang datang sebiji sebiji masa time period susah giler nak hilang sekarang, adakah sebab faktor umur yang nak mengjangkau ke BMW 3series?..Ohhhh no i was very sensitive about age, because almost reaching 3 figures..uhhh seram mak nokkk, lagi satu sebab saya tengah mencari produk yang boleh kecilkan pore..dua dua produk tu memang ade tulis boleh kecilkan...

pada yang tak tahu apa tu tabita dan adha sila lihat gambar di bawah

  ini la Tabita
dan yang bawah tu adalah Adha
P/s : sebenarnya saya dah terbeli pun produk adha ni tengok la dalam 2 atau 3 hari sampai la kat tangan saya..tapi saya berharap sangat feedback dari korang semua yang dah pakai atau tengah pakai dua dua produk di atas tak kisah la baik atau buruk saya terima dengan dada yang lapang....pleaseeee...saya mohon..huhu..kalau ada yang dapat lagi murah dari saya pun boleh bagitahu juga...sebab saya beli adha ni RM140 kalau Tabita saya survey dalam RM 330

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket
♥ Kalau anda suka boleh ♥

19 January 2013

♥ Practice make perfect crepe durian ♥

Assalamualaikum

Hi, this week punya entri adalah belajar membuat crepe durian yang senang gila beramai ramai dengan officemate....Wooow senang gila buat crepe durian woooo..(budget lebih ar kau ni). Bahan bahan uolllls semua pi la tanya kat en google sendiri sebab da ramai sangat kot yang dah berjaya buat crepe durian tu..macam kami la...(sekali lagi belagak bagus minah ni). 

Lagipun bahan bahan crepe durian ni setiap orang tak sama tak caya uollls semua boleh google sendiri, ada yang letak santan la, ade yang tak letak butter @ telor la, ade yang pakai whipping cream la atau ade juga yang pakai fresh cream, itu semua tepulang la kepada anda semua sebab anak tekak lain lain kan so citarasa pun of course  la berbeza, sama juga la la kalau nak pilih colan suami ada yang suka hitam sebab bila pandang manis je orang nya macam buah manggis, ada yang suka putih...so istilah nye semua terletak pada citarasa kalian la kan. (eh apada dah ke laut ni, cerita da lain). Ok ok kami semua decide ambil yang paling senang bahan bahan nye dan jimatkan kos pengeluaran skit maklum la 1st try kan.
Suasana membuat crepe durian sedang berlaku di rumah ela (ni bukan penyanyi rock tu ye, ni ala ala klon ziana zain sebab dia peminat fanatik)



1) suasana di dapur sekarang kami tengah bertungkus lumus buat lempeng (kulit crepe durian tu la).




2) Seterusnya setelah semua lempeng di masak, acara meletakkan whipping cream dan isi durian di atas lempeng dan lipat sampai jadi segiempat cantik.







3) Terakhir, dah siap lipat, sedia untuk di simpan dalam peti sejuk sebelum di makan lebih kurang 30minit kemudian


 sampai je rumah ela terus di jamu dengan bihun sup...sedap bertambah tambah kami makan, tapi gambar ni untuk ke dua kalinya kami makan sebelum pulang (aduhhhh spoil diet aku kali nih)

Best sebenarnya suasana masak banyak banyak tangan ni tambah tambah bila bertelagah pendapat tu, masing masing pun nak tunjuk pandai walaupun ni 1st try kami buat crepe durian walaupun tak berapa nak jadi..hahaha.sebenarnya asal nak buat crepe durian ni kat rumah saya memandang rumah saya kecil buruk je, perkakas nak memasak pun tak cukup so plan pun bertukar ke rumah lawa ni...cantik umah ela ni, sebab da renovate murah pula tu dia buat renovation tak sampai 10k (dapat ceiling lawa antara ruang tamu dan ruang makan, lepas tu ada partition custom made antara ruang ruang tu)

 ni la tuan rumah tu

ohhh elvina, pandai pula dia cium irfan tuh (yela meaning adik cium abang la katakan)

Ha kali ni bagi tuan blog ni pula bergambar dengan anaknye ye, 









p/s = ha ha tadi husband i buka peti sejuk, sambil cakap ohhh ni ke crispy durian tu b? crispy durian ke jemput jemput ni....hahaha (sampai hati beliau perli i macam tu)..sambil tu i pun jawab la practice make perfect u..crispy durian maksud crepe durian la , sengaja je beliau sebut macam tuh, konon konon macam kiut n comel la sebut macam tu..nak manja manja ngan i la tu..hahah

Ohhh sekarang baru saya tau susah giler sebenarnya nak buat kulit crepe durian tu, patut la kalau kita beli yang ready too eat tu mahal...lagi nipis kulit crepe tu lagi cantik la hasilnya

XOXO




  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

17 January 2013

♥ Jangan cepat melatah ♥

Assalamualaikum

Ini dialog antara penjual dengan pembeli thru email

Pembeli (saya)alamak tadi pos laju telepon saya, sampul  terkoyak...tapi pos laju tak tahu la kalau ade barang yang hilang.

Penjualbungkusan lain tak tu...sy x pakai pos laju tp pos ekspress..
mungkin sis ada beri barang online lain x yg guna pos laju?

Pembeli (saya)eh salah cakap, pos ekpress  la, sy beli brg awak je, xde beli barang lain selain tu lg



Penjual : pertama kali saya dgr pos malaysia call customer sbb sampul koyak...saya slalu beli barang guna paypal dari indonesia dan U.K bungkusan sampai ke malaysia melalui perkhidmatan pos laju,kertas bungkusan koyak rabak...tp x pernah pulak dia call...kawan saya dan saya pernah jugak dpt dokumen melalui pos ekspres...sampul dikoyakkan oleh pos malaysia sbb dia nak tgk isi dalam...tak pernah pulak dia call....
hrmmm sangat pelik ni...x pe nnt saya cuba trace sampul
pos ekspress sis tu...slalunya sampul pos ekspress mmg akan dikoyakkan ditepi sampul oleh pos malaysia sbb dia nak tgk isi dalam utk declaration...tp setakat ni kalau koyak inshaaAllah isi dalam x hilang atau keluar...
harap2nya x de la pulak jadi perkara yg luarbiasa dr yg biasa berlaku...hehehehe
semoga Allah menyelamatkan sampul pos ekspress tu...kalau ada apa2 yg berlaku barang hilang dan sbgnya...tu maknanya sdh tertulis bkn rezeki saya...tunggu jelah mcm mn keadaannya...
anyway..thank u sis...sbb sgt prihatin...sy suka sgt customer yg ambil berat mcm ni...alhamdulillah... take care...n thank u..:)

Pembeli (saya) : ok..nnt saya inform if barang tu da smpi kat tangan saya..itu la saya pun 1st time dapat cal dari diorang..terkejut jg.


(Lebih kurang pukul 4lebih barang tu sampai dekat tangan, tapi sebelum tu saya terbaca si penjual ni ade update gambar dalam instagram beliau yang buat saya terasa dan sentap!!! and then terus saya email dia bgth barang dah sampai)


Pembeli (saya) : memang betul koyak sampulnye, saya tak tipu ataupun auta...lihat pada solotape tu sticker dari pos malaysia, bermakna memang saya betul terima panggilan dari pos malaysia johor bahru...saya attached kan sekali gambar koyak tu...thanks barang dah smpi

(sila lihat gambar yang di attachedkan bersama di bawah)

 pandangan hadapan, terpaksa saya hidden kan address atas langkah berjaga jaga...ecececeh..ayat tak menahan nak berjaga apa lagi klu da update entri macam ni

pandangan belakang pos express

ini la isi dalam sampul tu, pin untuk shawl...comel comel kan..hehe, mesti korang geram kan..ape lagi klu nak pi la beli kat sini


atau

email je jarumhijab@yahoo.com

ataupun 

kalau korang ade instagram follow beliau di @jarumjarum, jangan lupa follow saya juga @afrina_ismail

yeay dah ade tempat nak simpan pin yang comel comel ni, saya guna recycle box jam je, kreatif kan saya, tidak tak ambil course architecture la kan

Penjualok...terimakasih sis...alhamdulillah dah sampai...nampak td sis tulis kat ig tp x blh komen sbb ig sis private...
ehh...hehehe mcm post terbaru kak.leny kat ig je psl auta...hahahaha...pening k.leny ada sorang customer ckp pin yg sampai jarumnya patah2...mcm mn pulak boleh patah tu yg pelik...tp x ada apalah biasalah benda2 terpencil mcm tu....
ok..anyway ptt k.leny yg ckp terimakasih sbb dah beli...thank u so much...appreciate sgt...
take care..:)


(mungkin dia berasa tak sedap hati kot bila saya terbaca post dia dalam instagram tu, so dia cover balik dengan cara yang santun, nak je saya upload kan sekali post yang dia pos buatkan saya sentap!!!)

Pembeli (saya) : and thanks for the free gift


ha ini la bukti nya saya print screen kan lagi, takut korang semua cakap saya penipu atau auta pulak..sentap mak ok!!

p/s = do not judge someone if you do not know them, jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga k.  memang betul pos ekspres johor bahru yang call saya, beliau siap tya saya kalau saya ade beli barang yang berharga macam emas ke sbb sampul saya memang terkoyak...bangga dengan orang yang call tu, sbb dia bertanggungjawab dan siap tampalkan balik sampul tu seperti gambar di atas k. sekarang baru korang tahu ape perasaan saya bila baca entri ni kan..kalau tak faham juga nampak sangat la lampi! hehe

lampi  = bermaksud lembab atau lambat

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA