17 January 2013

♥ Jangan cepat melatah ♥

Assalamualaikum

Ini dialog antara penjual dengan pembeli thru email

Pembeli (saya)alamak tadi pos laju telepon saya, sampul  terkoyak...tapi pos laju tak tahu la kalau ade barang yang hilang.

Penjualbungkusan lain tak tu...sy x pakai pos laju tp pos ekspress..
mungkin sis ada beri barang online lain x yg guna pos laju?

Pembeli (saya)eh salah cakap, pos ekpress  la, sy beli brg awak je, xde beli barang lain selain tu lg



Penjual : pertama kali saya dgr pos malaysia call customer sbb sampul koyak...saya slalu beli barang guna paypal dari indonesia dan U.K bungkusan sampai ke malaysia melalui perkhidmatan pos laju,kertas bungkusan koyak rabak...tp x pernah pulak dia call...kawan saya dan saya pernah jugak dpt dokumen melalui pos ekspres...sampul dikoyakkan oleh pos malaysia sbb dia nak tgk isi dalam...tak pernah pulak dia call....
hrmmm sangat pelik ni...x pe nnt saya cuba trace sampul
pos ekspress sis tu...slalunya sampul pos ekspress mmg akan dikoyakkan ditepi sampul oleh pos malaysia sbb dia nak tgk isi dalam utk declaration...tp setakat ni kalau koyak inshaaAllah isi dalam x hilang atau keluar...
harap2nya x de la pulak jadi perkara yg luarbiasa dr yg biasa berlaku...hehehehe
semoga Allah menyelamatkan sampul pos ekspress tu...kalau ada apa2 yg berlaku barang hilang dan sbgnya...tu maknanya sdh tertulis bkn rezeki saya...tunggu jelah mcm mn keadaannya...
anyway..thank u sis...sbb sgt prihatin...sy suka sgt customer yg ambil berat mcm ni...alhamdulillah... take care...n thank u..:)

Pembeli (saya) : ok..nnt saya inform if barang tu da smpi kat tangan saya..itu la saya pun 1st time dapat cal dari diorang..terkejut jg.


(Lebih kurang pukul 4lebih barang tu sampai dekat tangan, tapi sebelum tu saya terbaca si penjual ni ade update gambar dalam instagram beliau yang buat saya terasa dan sentap!!! and then terus saya email dia bgth barang dah sampai)


Pembeli (saya) : memang betul koyak sampulnye, saya tak tipu ataupun auta...lihat pada solotape tu sticker dari pos malaysia, bermakna memang saya betul terima panggilan dari pos malaysia johor bahru...saya attached kan sekali gambar koyak tu...thanks barang dah smpi

(sila lihat gambar yang di attachedkan bersama di bawah)

 pandangan hadapan, terpaksa saya hidden kan address atas langkah berjaga jaga...ecececeh..ayat tak menahan nak berjaga apa lagi klu da update entri macam ni

pandangan belakang pos express

ini la isi dalam sampul tu, pin untuk shawl...comel comel kan..hehe, mesti korang geram kan..ape lagi klu nak pi la beli kat sini


atau

email je jarumhijab@yahoo.com

ataupun 

kalau korang ade instagram follow beliau di @jarumjarum, jangan lupa follow saya juga @afrina_ismail

yeay dah ade tempat nak simpan pin yang comel comel ni, saya guna recycle box jam je, kreatif kan saya, tidak tak ambil course architecture la kan

Penjualok...terimakasih sis...alhamdulillah dah sampai...nampak td sis tulis kat ig tp x blh komen sbb ig sis private...
ehh...hehehe mcm post terbaru kak.leny kat ig je psl auta...hahahaha...pening k.leny ada sorang customer ckp pin yg sampai jarumnya patah2...mcm mn pulak boleh patah tu yg pelik...tp x ada apalah biasalah benda2 terpencil mcm tu....
ok..anyway ptt k.leny yg ckp terimakasih sbb dah beli...thank u so much...appreciate sgt...
take care..:)


(mungkin dia berasa tak sedap hati kot bila saya terbaca post dia dalam instagram tu, so dia cover balik dengan cara yang santun, nak je saya upload kan sekali post yang dia pos buatkan saya sentap!!!)

Pembeli (saya) : and thanks for the free gift


ha ini la bukti nya saya print screen kan lagi, takut korang semua cakap saya penipu atau auta pulak..sentap mak ok!!

p/s = do not judge someone if you do not know them, jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga k.  memang betul pos ekspres johor bahru yang call saya, beliau siap tya saya kalau saya ade beli barang yang berharga macam emas ke sbb sampul saya memang terkoyak...bangga dengan orang yang call tu, sbb dia bertanggungjawab dan siap tampalkan balik sampul tu seperti gambar di atas k. sekarang baru korang tahu ape perasaan saya bila baca entri ni kan..kalau tak faham juga nampak sangat la lampi! hehe

lampi  = bermaksud lembab atau lambat

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

4 comments:

Razil Tahir said...

Memang takut kekadang nak beli barang camnie. But good effort to prove ur goods.
Good luck!! XD

Secrete Of The Kitchen said...

Aku selalu gak order barang online ni tapi x pernah lagi jadi camni.. kdg2 mmg sakit hati klu dapat saler yang camni.. amik remeh.. yg penting bg dia dia dah pos.. sampai kat kita koyak rabak ke ade dia kesah?? hehe.. well done dear.. :)

Nur Afridayati said...

Hehe. Pertama thanks coz sudi singgah blog picisan saya ni. Kedua saya tak nak semua di luar sana bersangka buruk dengan pos malaysia.

Nur Afridayati said...

Agree withu dear too,hehehe. Yang buat aku sentap sgt tu bila baca post dia dekat instagram. Tu yg aku update entri macam ni nak buktikan im in my right way. Fara ko tak follow aku pon.majuk la macam ni.huhuhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA