28 February 2013

♥ UJUB DAN RIYAK YANG TERSEMBUNYI ♥

Assalamualaikum

 Found something useful for all of us, 
Happy sharing
^_^

Sahabat-sahabat yang dirahmati Allah Ta’ala,
Melakukan sesuatu bukan kerana-Nya, tetapi kerana pandangan manusia dan perasaan bangga terhadap diri sendiri adalah suatu penyakit yang sangat merbahaya kerana ia kadangkala berlaku tanpa kita sedari…


Kita yang sering memberi tazkirah dalam kalangan rakan-rakan, mampu menyebabkan terdetik rasa “hanya akulah yang layak memberi nasihat”. Kita yang sering mendapat markah teritnggi dan pujian lecturer, menimbulkan rasa “ akulah yang paling hebat dan pandai”. Kita yang sring bangun awal pagi hari menyebabkan rasa “akulah yang paling baik antara yang lain”….dan banyak lagi detik-detik hati hasil daripada bisikan syaitan.



Syaitan itu bekerja dengan sangat licin dan halus ! Tanpa kita sedari, ia mempermainkan hati kita dan keikhlasan niat hati kita. Maka berwaspadalah !



Seringlah menjaga kantung hati kita daripada penyakit-penyakit yang mampu membangkrupkan kantung pahala kita di akhirat. Ingatlah kata-kata Allah SWT : 



“Katakanlah Muhammad, apakah perlu Kami beritahukan kepadamu tentang orang yang paling rugi perbuatannya ? (Iaitu) orang yang sia-sia perbuatannya dalam kehiduan dunia, sedang mereka mengira telah berbuat sebaik-baiknya”. ( Al-Kahfi ayat 103 – 104).



Semoga kita tidak tergolong dalam mereka yang sia-sia amalannya.



:: Aamiin Ya Rabbal ‘Aalamiin ::



  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

27 February 2013

♥ #20 WORDLESS WEDNESDAY - Mata kami bersinar bila demam ♥

Assalamualaikum




Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

26 February 2013

♥ Yishun Street 21, Singapore ♥

Assalamualaikum
Dah banyak kali sebenarnya masuk singapore ni, 
itu pun sejak duduk johor dan kawin ngan orang johor..tidak mimpi la dan tak merasa la nak masuk sana saje saje.. 
Ahad baru ni sekali lagi masuk sana tapi bukan ke phua chu kang kali ni ke yishun pulak, temankan kakak ipar hantakan berkat pengantin untuk belah lelaki sabtu ni (02/mac/2013). 
Mereka akan di ijab kabulkan sabtu ni..InsyaALLAH..

Alhamdullilah akak ipar bertemu jodoh juga buat kedua kali nya..
Tapi untuk EL ini kali pertama pi oversea biasa sebelum ni tak payah pakai passport sebab duk dalam perut je...Wahhh yang excited umi dia la..mau tak excited bawa anak gi jenjalan kot...siap tak sempat nak mandikan si EL ni..mana tak nya..akak ipar tipon dalam pukul 6.30 pagi, cakap nak datang..kelam kabut kot nak bersiap..memang tak sempat mandi la si EL nye.dalam pukul 7 pagi makngah (akak ipar) da sampai..memang tak sempat nak melawa pakai shawl yang baru beli..pakai tudung sarung je la..
Badan sebenarnya tak berapa sihat masa ni...
deman..
huhu..
tapi kerana sayang kan kakak ipar punya pasal ku turutkan jua..
Bhahahha..
(ayat macam desperate wife je)
Saya lah driver berhemah tu..
1st time memandu kereta ke sana..

best..cool..tenang..jalan tak sesesak jb@kl.
(1st impression bila sendiri yang pandu kereta kat sana)

cara hidup di sana nampak macam tersusun sikit
satu contoh setiap condo@apartment kat situ mesti bawah dia mesti penuh dengan 
shoplots..boleh kata cukup semua pon ada..
kalau macam kita kat malaysia kebanyakkan kena pi pekan @ bandar kan.
.tapi kat sini dah tak payah nak pi jauh jauh..semua pon ada

sana juga lebih banyak orang menggunakan public transpot atau berjalan kaki..memang bersepah!!!
mereka lebih mementingkan kesihatan rasanya..
kalau kita ni nak pi kedai pon malas walaupun lorong jalan je yang lain..
sanggup naik moto dari jalan kaki kan???

susah nak cerita..rasa korang kena pergi dan alami nya sendiri..

cuma satu je yang saya tak faham..
mengenai lampu isyarat.

kalau hijau tandanya giliran kita jalan kan..
tapi kalau yang nak belok kanan,
 anak panah lampu isyarat tu belum hijau lagi kita dah boleh jalan..
asalkan jalan yang bertentangan kita tu tak de kereta @ berada jauh lagi dengan kita
yang menghairankan saya..
xde pulak orang hon hon atau 
main main lampu..
tanda marah!! sebab kacau turn dia orang jalan..
kadang tu siap yang sepatutnya jalan tu plak boleh bagi laluan supaya kita jalan dulu.
^_^
just nice kan

ke saya je yang perasan macam tu...uollllss ada pernah terjadi tak bila masuk sana??



kat mc donald (tgk kat belakang tu sing dollar k)

sebab da bosan dok lepak je kat umah bakal abg ipar..saya decide temankan anak buah dua orang jalan jalan pusing pusing, sambil layan kan si kecik ni 

 playground kat bawah apartment

 ni plak playgroud berhadapan apartment yang bakal abg ipar duduk

Elvina dgn abg Izuddin


 sama kan mata kami..akhirnya ada juga yang kata kami ada persamaan..tidak asal jumpa orang je...
eeee comelnye baby ni ikut muka ayah dia la..comel..
kecik hati umi dengar..
(sedapkan hati cakap la..ye biasa kalau baby perempuan memang ikut muka ayah, next kalau ada rezeki dapat lelaki pula biar ikut muka hensem macam umi dia pulak ^_^

 suka betul dapat topi abg izuddin dia

inilah makngah yang nak kawin sabtu ni

p/s = ade ke sampai rumah tadi...ayah cakap dekat elvina..sampai hati elvina tinggalkan ayah ye..tak ajak ayah pun..ehh, mimpi ke apa ayahnye ni ??? bukan ke sebelum pergi tu dah siap peluk cium minta izin ke???
Pergi singapore dah banyak kali, tapi belum pernah berkesempatan lagi nak masuk USS tu, asal nak pergi je fikir dua tiga kali, InsyaALLAH lepas habis majlis kenduri makngah nnt kami semua ingat nak pi TAMAN SENTOSA pusing pusing dalam tu.
















  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

25 February 2013

♥ A concerned husband ♥

Assalamualaikum

Ok ni bab sensitf sikit...
eh yeke...hihihi..kalau sensitif sangat tak de nye saya nak shared kat sini..
saya terus luahkan je pada yang buat saya terasa tu..
sebab maluuuu nak cerita kat sini..
huhuhu

Kalau antara kami berdua, paling ramah dan cepat mesra alam rasa saya kot 
(of couse la antara saya dan en suami..tajuk entri pun dah cantik kan..hehehe)

Tak tau la nak kata suami malu, rasa tak kot..rasa dia orang yang paling tak malu kalau da start bercerita..
kalau boleh satu daerah kota tinggi tu dia nak, orang tau yang dia tengah buat declaration!!!
Ha bayangkan lah betapa bergema nya suara dia kalau dia da start bercakap...dah tak payah nak pakai microphone bagai dah...
hihihi..sorry en suami..ter..ter..ter..perli awak kejap.

Kalau bab tegur menegur sesama suami dan isteri rasa masing masing sama naik kot..
Euwwww
Tapi kalau tegur yang baik baik selalu saya la kot..
(bhahaha T_UP diri sendiri)
Kalau yang pedas yang menyentap jiwa...of couse that is my husband

Begini ceritanya...
As usual,
 it always kami akan keluar juga bila tiba hujung minggu..paling tak pon keluar jalan jalan pusing mall di sekitar johor bahru..saja ajak si manja kami el ni keluar..cuci mata dan cuci minda..

Ok saya dah siap siap dah ni..
turun la dari bilik tingkat atas.

Tapi masih belek belek lagi betulkan shawl yang herot berot ni kat depan cermin ruang tamu..

Biasanya suami saya orang yang paling lambat bersiap..
Uihhh dok kat dalam bilik air..punya la lama..
Tak tau apa yang dia buat..
mengalahkan perempuan mandi..saya pon tak macam tu..
(ikutkan hati nak je mengendap..tapi tak sampai hati pulak..bhahaha)

Tapi masa ni tak silap saya suami da siap dulu, dia dah tunggu kat ruang tamu bawah..

...tiba tiba...

suami saya tegur my outfit of the day
bunyi lebih kurang macam ni..ni

Seluar apa yang u pakai ni?????

(dengan suara gagah dia..zuppp terkejut saya..mana taknya mood elok je nak pi jalan jalan..alih alih kena sound..) 

dah malas nak cerita lagi..korang baca la kat bawah..
sebab saya ada upload dalam instagram saya




  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

23 February 2013

♥ Zoo Taiping & Night Safari ♥

Assalamualaikum



Masa cuti hari tu kami sempat juga bawa el dan adik adik  masuk zoo taiping. 
Kali ni tuan blog ajak anak dan adik adiknya dalam
Segmen Mari Mengenal Binatang 
Tiket masuk rm12/dewasa
rm8/kanak kanak (tidak termasuk baby sbb percuma)
boleh tahan juga harga tiket tu, tapi ok la sebab kami masuk siang, kalau masuk malam susah sikit la nak belajar mengenal binatang kebanyakkan binatang waktu malam da tido, sebab tu saya prefer masuk di siang hari, kalau malam gelap dan seram..hutan kot..
kot la ada binatang buas yang sesat terlepas..
eeeeeeeee
Nauzubillah..
Dah masuk dalam zoo ni,
di beri dua pilihan sama ada nak jalan kaki atau naik train, we have chosen to walk away.
Best sikit kot kalau jalan dapat lihat haiwan dengan lebih dekat dan mendalam..
Bhahaha..
tak payah nak mendalam sangat la...nanti ada yang kena ngap pulak.
^_^
Dari pukul 6 petang sampai la pukul 7.30 malam dekat dalam ZOO tu, tu pun da kelam kabut juga..elok kami sampai hujan dah mula renya renyai.
Dalam banyak banyak binatang yang paling saya tertarik adalah signboard (eh tapi ni bukan binatang la ni benda..hehehe, berkenan sangat tengok papan tanda zoo tu, mungkin warna dan cara dia present kot yang buat saya termagnet ke arah nya)

jom mengembara bersama elvina (di ruang legar tempat beli tiket dan cenderamata)

 tengok kemain siap angkat tangan lagi..MERDEKA...MERDEKA

hahaha..memang terbaik el ni..pandai betoi dia pose..ala ala nak nyanyi lagu k-pop lagi

 comel masa ni, silap mata el tak pandang camera je

 see!!! kan saya da cakap..memang pandai posing

 ni uncles dan aunty el yang masih sekolah (uncle man paling seksi)

budak kecik pipi tembam berbulu mata lentik

 el say `Halooo to orang utan'

 kemain suka depa ni, kalau ajak jalan memang ligat la

masa ni hujan da nak mula lebat balik lepas benti dari renyai renyai

dalam banyak banyak haiwan yang ini rasa yang paling jinak, tak silap ni kanggaro tu yang el lagi suka
(sebenarnya dah nampak da el suka haiwan apa, el sangat sangat suka dengan cat, kalau cat lalu depan dia tu punya la riuh siap melompat lompat, tak tau la sama ada takut , suka atau geram sebab kami tak bagi dia pegang takut dia tarik bulu kucing tu sampai licin)


Ini antara jenis jenis binatang yang ada dalam zoo ni, ada banyak juga sangkar atau bilik berkaca tu kosong yang memisahkan manusia dengan haiwan ..mungkin ada yang da pupus terus dari dunia dan ada sesetengah haiwan ni juga ada jangka hayat yang boleh hidup dalam beberapa tahun sahaja.

Di bawah ni gambar gambar haiwan yang sempat kami snap.



rupanya ada yang lagi menarik perhatian saya, iaitu bumbung tempat istirehat ni..(tengok benda ni teringat zaman zaman belajar architecture dulu..uihhh memang memeningkan dan paling boring nak tawan hati lecture, sebab saya tak pandai bodek lecture..sebab tu pointer sikit...huhuhu)



mana yang agak agak susah nak snap gambar tu, saya amik gambar signboard je.

SEKIAN






  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

22 February 2013

♥ Itinerary as a MOM ♥

Assalamualaikum


Alhamdulillah...
Sudah hampir setahun saya bergelar umi yang berkerjaya kepada
Puteriku Puteri Nur Elvina bt Mohd `Aidil.
12/03/13 nanti genap lah setahun umurnye.
(umi ade bernazar ingat nak buat kenduri sikit untuk sayang)
Tugas tugas harian sepanjang bergelar umi ni..nampak mudah tapi renyahhh.

dlm 6.30 pagi da bangun sambil mamai mamai pergi dapur,
terus jerang air untuk elvina mandi sambil tu naik atas, iron baju kejap..
dah siap meng ironkan baju...
kejutkan si puteri ni dulu

(waktu nak kejutkan el take time skit, sebab dia pandai menggeliat lama lama, sambil nangis nangis sebab malas nak pergi sekolah,
salah saya juga sebab memang kalau nak anta umah pengasuh tu saya kata SCHOOL kat el sejak el umur 3bulan, so da terbiasa),
 dah siap mandikan el, pakaikan baju, sapukan losyen satu badan, sikat rambut el.
Letak balik el dekat ruang tamu bawah, sambil bg el minum susu.

(sejak el pandai merangkak dan berdiri kejap kejap ni, kami bertiga da tak tidur dekat bilik atas, tidur di ruang tamu je alaskan tilam bujang dulu dulu)

sampai la kadang kadang tu el terlena balik (rasa comel je pagi tadi saya pakaikan baju kurung untuk el)
Lepas tu barulah giliran saya untuk bersiap pulak, da siap mandi n solat subuh,

turn ayah pulak untuk bangun..
sambil tunggu ayah siap saya buat la breakfirst kejap yang simple simple je, itu pun jarang jarang la,
selalu ayah jarang breakfirst kat umah (katenya nanti sakit perut kalau breakfirst awal awal)
lepas da siap breakfirst saya masukkan bakul el dalam kereta saya dulu,
then peluk cium ayah semua minta izin pergi kerja, then el pun macam tu juga
kena cakap AMIN kat el baru el faham maksudnya SALAM n CIUM tangan ayah,
pastu ayah kiss el balik..
sambil tu el da semangat da cakap BABAAAA BABAAAA sambil melambai tangan, maksudnye BYE BYE ayah

saya terus hantar el di rumah pengasuh,
kat sini bab feeling skit, sejak akhir akhir ni el da pandai cengkam lengan saya siap nangis manja,  silap hari
bulan siap picit kuat kuat supaya jangan lepaskan dia, mungkin sebab cuti seminggu baru ni,
yela mana pergi bawa je tak pernah tinggal

saya explain la pada el, umi pi WORK la, nanti petang umi ambil sayang balik ye
dah cium cium el
sambil pesan DUDUK BAIK BAIK ye jangan NAKAL NAKAL..then el pun senyum, macam faham je umi cakap.



Then saya pon bergegas dan terus drive ke tempat kerja.
sampai la pukul 5.30,  biasanya saya jarang balik ontime, paling paling lambat saya pernah sampai umah dalam kul 9 malam,
 itu kalau ada kerja urgent la,
kalau xde kerja URGENT awal awal lagi saya dah cabut sharp pukul 5.30...
Hehehe

Macam biasa balik pon umi yang ambil el tiap tiap hari, pas balik keje singgah umah pengasuh, borak borak jap ape perangai dan aktiviti el sepanjang ari..
makcik tu pon cerita la itu ini, apa saja keletah el pada saya, dah abis borak , kami terus balik.

(dalam kereta tu saya borak dengan el, tanya dia what you learned today love, dia pon bercerita la dalam bahasa dia, bukan main semangat lagi dia nak menyembang)

dah sampai umah
Keluarkan baju el yang kotor tu dalam beg, pastu refill balik air masak n susu el untuk di bawa ke rumah pengasuh keesokkan hari nya.

Lepas tu pening pening tengok dalam fridge apa ada yang boleh di masak untuk malam ni (sejak sejak diet ni dah jarang masak, sebab suami kata membazir je kalau u masak, tapi i sorang je yang makan..so maksud tersirat kat situ, dia pon nak diet skali.
Dia kan tak leh tengok saya lebih dari dia...menciiiiii)
Siap masak, sambung membasuh baju pula ..ataupun lipat baju yang dah dibasuh tu
sambil sambil tu suap el makan bubur (dah macam macam bubur da saya buat bagi el makan)..

lepas tu baru la ada masa nak rehat mengadap el ni, bergurau n bermain dgn dia sambil nonton tv sampai la el tertidur kepenatan sebab bergurau dgn ayah/umi.
lepas tu kalau saya rajin, baru saya akan update blog picisan saya ni....biasa nya saya akan buat banyak entri sekali gus, cuma nanti saya set je bila entri tu nak di publish kan..hehehe (malas punya orang)

begitulah rutin harian hidupku sejak bergelar umi ^-^


Hi..Salam jumaat penghulu segala hari ^_^
Ni la hasil rembatan di JAKEL sempena jualan clearance stok tempoh hari bila kira kira balik semua bil, baru sedar dah rm500 saya belanja tempoh hari, ini semua gara gara pakai kad kredit la nih..dapat juga saya bagi sepasang pada ibu mertua ku, dan makcik (pengasuh) yang menjaga el tu...tapi benci dgn tailor yang jahit baju ni..dah la mahal (rm60 tak da inner pulak tu) tapi jahitan tak cantik..saya ni cerewet skit kalau bab bab baju nih..sebab tu saya lebih suka beli yang ready made je...1st n last saya anta kat situ..lepas ni anta kat tempat kakak ipar buat baju je baru rm30
^_^

SEKIAN


♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

19 February 2013

♥ Family trip to Penang ♥

Assalamualaikum

Cuti seminggu sempena raya cina dihabiskan dengan bermanfaatnya bersama keluarga tercinta.
Lepas MAJLIS KENDURI DOA SELAMAT di rumah makcik keesokkan nya kami ke Penang, planning asal kami nak pusing satu penang la konon.
Dalam pukul 9 pagi kami sekeluarga gerak dari rumah, kami konvoi dengan 2 kereta je pon, dua adik saya tak dapat join, sorang kat pasir gudang tengah siapkan thesis dia sebab this year is her final year, sorang lagi baru kerja tempat baru di Columbia Hospital jadi chef kat sana, memang tak dapat cuti la kan, kalau cuti mau meroyan pesakit , sebab tak dapat makan sedap sedap. (sedih juga la, tapi nak buat macam mana kan, kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang dah tentukan)

Kami memang tak prepare awal pon lepas ke tempat ni nak ke mana pulak, semua on the spot punya planning. Pergi ke sana kami ikut jalan laut dengan menaiki Ferry Penang tak silap saya kena bayar RM7/car (nak naik ferry pon kereta kena beratur ok,).sebelum tu bayar tol Butterworth RM8.50 dari tol kamunting Masuk je dalam perut ferry tu, kami apa lagi amek kesempatan bergambar kenangan konon ala ala filem Titanic tu..Lebih kurang 1jam kami sampai la di Bandar Georgetown, turun je dari ferry kami terus ke Bukit Bendera, terus parking kereta, park kereta kat bawah bukit tu RM5/car.
Dah sampai tempat nak beli tiket nak naik atas Bukit Bendera tuh, uihhhh punya la ramai nya umat...berpeluh la tunggu giliran sampai nak beli tiket, ingat macam mudah juga la, rupanya nak beli tiket kena pulak collect ic memasing pulak baru dapat beli tiket, yang budak2 dikecualikan..memang waktu nih dah terasa macam dah nak give up dah..rasa macam nak balik pon ada dah masa ni.yela dah la saya bawa baby n ibu, sesak lagi, panas lagi semua ada la..tapi fikir balik bila lagi nak pi kalau bukan masa ni..so teruskan juga suh adik beratur dan beli tiket..harga tiket dewasa RM8 x 6 orang, kanak kanak RM4 x 4 orang (termasuk baby)...ingat dah dapat beli tiket da lega la rasa, rupanya kena beratur pulak nak tunggu keretapi (lebih kurang macam LRT juga la) datang bawa kami naik atas bukit bendera tu..dekat sini pengalaman paling best la, terasa macam dekat genting highland atau pon time square masa ni sebab macam naik roller coaster..gayat tak payah cakap la, masa naik ni memang terasa jantung tu tertinggal kat atas ...Uihhhh gerun gerun kalau orang utara cakap.

Tinggi 712 meter di atas paras laut Bukit Bendera Penang Hill ni, dah sampai atas tu amek la gambar puas puas n sedut udara segar di pagi hari yang tak berapa nak pagi dah..dekat atas tu ada teropong yang boleh teropong satu penang ni kena bayar RM1, ada SKY TERACCE tak silap boleh lepak minum minum juga, ada Foodcourt juga, paling atas sekali tak silap ada kuil (kami tak pi pon sebab nak kena panjat tangga), nak pusing pusing atas tu pon boleh sewa BUGGY RIDE kalau rasa malas nak jalan la, dia boleh bawa pusing2 dalam 20minit, tak silap RM20/buggy ride, siapa yang suka bergambar dengan ular boleh bergambar kat atas tu, lepas tu ada la jual barang barang cenderamata, rasa nak beli boleh la beli. Lupa pulak dekat atas ni ada taman burung tapi kami tak masuk pun (sebab plan nak masuk taman rama rama) harga tiket dewasa RM5, kanak kanak RM3 Ok da rasa macam da boring kat atas kami pon turun la...sekali lagi kena beratur tunggu keretapi.

Cepat cepat turun dari keretapi untuk terus ke destinasi yang seterusnya iaitu mencari pot strategi untuk makan tengah hari di Padang Kota Lama, kami bawa bekal k dari rumah, jimat dan boleh makan banyak banyak sambil mengimbau kenangan lama bersama arwah ayah tercinta, masa kecil kecil dulu arwah rajin bawa kami adik beradik ke sini.

Habis makan dan bergambar, kami terus singgah di Bazaar Chowrasta Penang, kat sini la tempat nak beli jeruk, orang cakap kalau pi penang tak singgah sini memang tak penang la...ehh yeke..jeruk kat sini tak de la murah sangat cuma pilihan jeruk tu memang banyak la..saya perabis duit kat sini dalam RM20 (tak termasuk ibu dan adik saya ye, itu pun tak cukup ) dapat la 2 packets besar RM10, dan 3 packets kecil RM10
Sebelum balik kami singgah kejap di persiaran gurney (di tepi laut) depan dia plaza gurney..cantik pemandangan kat sini sebab condo n mall betul betul mengadap laut...lepak kejap kat situ dan tawaf Plaza Gurney yang tujuh tingkat siap solat asar di situ..tak beli apa pon, saja datang lawat..hihihi..kata percutian budget..
Ingat lepas makan tengah hari tu nak masuk la Taman Rama Rama, tapi tak jadi sebab tiket mahal tak beragak...member yang dok penang pon tak sarankan kami masuk, sebab dia cakap tak berbaloi harga tiket...So abis pusing di persiaran gurney tu, kami pon gerak pulang...kali ni kami ikut jalan darat pula ye...ikut jambatan pulau pinang..behenti kejap dekat tengah jambatan tu..ambil gambar..hihihi..nasib tak ada polis yang kacau...sebab kat sini dah tak boleh behenti ambil gambar macam dulu da..huhuhu

Hangpa layan la semua picca kami ni..kot berkenan nanti hangpa boleh la planning pi sana pulak..

we are happy family


 bergambar kenangan bersama keluarga tersayang

mengamati keindahan alam

ayah!!! kami nampak comel di sini

 berbakat besar rupanya anak saya dalam bergambar

ayah cakap bertuah elvina, kecik kecik dah sampai penang, ayah baru 1st time sampai sini.

memang nampak betul si kecik ni kaki jaln, kemain happy

bergambar dengan uncle, aunty dan nenek...elvina sayang semuaaaa nya

konon konon jadi cover magazine memasing muka...bhahaha

jangan tengok muka saya yang senyum lebaq tu, nak tunjuk betapa ramai nya orang beratur nak beli tiket kat belakang tuh, tempat dia dah la teruk sebab underconstruction lagi..

duduk la dulu mana mana sementara tunggu adik siap beli tiket untuk kami

 bergambar bersama ibu tercinta, susah betul la nak jumpa gambar ibu yang betul betul bersedia

ambil gambar sebelum nak berebut naik keretapi

yeayyyy..tiket ke Los Angelas da kat tangan

ambikkk..bukan main senyum da ni ibu, terus ketawa besar

ada macam angelina jolie dengan brad pitt tak? hihi

 candid!!! kalau muka serius macam ni...memang la nampak garang

belum dapat naik keretapi lagi, baru dapat duduk sambil tunggu lagi keretapi sampai

elvina da boring menunggu keretapi yang tak kunjung tiba, terpaksa mencari aktiviti supaya dia tak nangis lagi, so bergambar la jawab nya...hihi

haaaaa...akhirnya di dalam perot train dah..tapi terpaksa tahan nafas sebab kat belakang tu terlalu kuat bau perfume bawang putih tengit dia...omg...saya sangat stress kalau dikelilingi dengan orang orang macam ni..

kini kami berada di 712meter di atas paras laut..

wowwww....ayah orang yang paling happy sebab sampai juga kat sini..siap angkat dua dua tangan tanda kemenangan (erkkk..menang pasai pa plak dah)

nice view

when my daughter happy, terpaksa beratur lagi untuk turun balik

ramai yang geram ngan elvina masa ni, cuma dia je yang tak nak ngan orang sebab dia dah pandai mengenal orang

bergambar lagi sambil tunggu keretapi sampai untuk bawa kami turun

yesss, kali ni kami pula yang kongker keretapi ni, dapat tempat paling best skali..tak silap masa ni kedudukan keretapi condong dalam 45darjah...(ada video masa ni, nanti saya bagi link dia k)

Alhamdulillah, kami selamat turun, sekarang nak pi padang kota lama, nak isi perut dulu...lapaq dah aihh

memang berselera sungguh masa ni memasing, tengok apa yang kami tak angkut bawa mai, semua ada siap kuali pun ada...orang yang lalu lalang kat sini jeling dan terliuq ja tengok kami melantak...

kami sibuk makan , elvina sibuk posing dengan nenek..sekarang kalau kita suruh dia senyum dia akan senyum macam ni..ni bukan senyum nak,,tu sengehhhh la

ni baru betul sayang senyum kalau ayah umi suruh senyum..macam ni la

saya nampak comel dalam gambar ni..hihi

dah siap makan kami singgah beli jeruk sat kat sini

ni gambar sekitar depan plaza gurney...saya nampak bertambah bulat kalau saya lipat tudung

masa ni baru lepas nangis, ajak bergambar terus ok mood dia

dah macam macam gaya dah saya gayakan mendukung anak, inilah akibatnya kalau jalan tak bawa stroller...huhu..tapi tak pe, kalau saya penat, ayah pula yang take over

pusing seround dalam plaza gurney dulu, sementara gerak pulang

sila jangan tiru aksi melambung anak ini..saya tak mau femes percuma macam amah yang lambung anak tu. Euwwww

yeayyy ayah dah take over....ini gaya seorang ayah mendukung anaknye (berminat sila tiru aksi ini)

muka kepenatan masing masing...penat tawaf satu plaza gurney...huhu

last but not least, bergambar di jambatan pujaan sejak kecil..

yeayyyy..last piccas for this entry... bye bye penang..ada rezeki kami datang lagi..

p/s = kongker tu makna bolot sorang la.
nice trip, walaupun percutian singkat sebab tak bermalam di sana sebab dekat ja pon taiping dengan penang..insyAllah akan ada lebih banyak lagi family vacation selepas ni, cuma doakan kami dimewahkan rezeki, supaya berkesempatan bawaadik adik dan ibu yang semakin berusia dan doakan kesihatannya baik (sebab ibu la ayah kami, dan ibu la ibu kepada kami sembilan beradik sekarang ni..besar pengorbanan seorang ibu tunggal macam my beautiful mum ni)







  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA