25 February 2013

♥ A concerned husband ♥

Assalamualaikum

Ok ni bab sensitf sikit...
eh yeke...hihihi..kalau sensitif sangat tak de nye saya nak shared kat sini..
saya terus luahkan je pada yang buat saya terasa tu..
sebab maluuuu nak cerita kat sini..
huhuhu

Kalau antara kami berdua, paling ramah dan cepat mesra alam rasa saya kot 
(of couse la antara saya dan en suami..tajuk entri pun dah cantik kan..hehehe)

Tak tau la nak kata suami malu, rasa tak kot..rasa dia orang yang paling tak malu kalau da start bercerita..
kalau boleh satu daerah kota tinggi tu dia nak, orang tau yang dia tengah buat declaration!!!
Ha bayangkan lah betapa bergema nya suara dia kalau dia da start bercakap...dah tak payah nak pakai microphone bagai dah...
hihihi..sorry en suami..ter..ter..ter..perli awak kejap.

Kalau bab tegur menegur sesama suami dan isteri rasa masing masing sama naik kot..
Euwwww
Tapi kalau tegur yang baik baik selalu saya la kot..
(bhahaha T_UP diri sendiri)
Kalau yang pedas yang menyentap jiwa...of couse that is my husband

Begini ceritanya...
As usual,
 it always kami akan keluar juga bila tiba hujung minggu..paling tak pon keluar jalan jalan pusing mall di sekitar johor bahru..saja ajak si manja kami el ni keluar..cuci mata dan cuci minda..

Ok saya dah siap siap dah ni..
turun la dari bilik tingkat atas.

Tapi masih belek belek lagi betulkan shawl yang herot berot ni kat depan cermin ruang tamu..

Biasanya suami saya orang yang paling lambat bersiap..
Uihhh dok kat dalam bilik air..punya la lama..
Tak tau apa yang dia buat..
mengalahkan perempuan mandi..saya pon tak macam tu..
(ikutkan hati nak je mengendap..tapi tak sampai hati pulak..bhahaha)

Tapi masa ni tak silap saya suami da siap dulu, dia dah tunggu kat ruang tamu bawah..

...tiba tiba...

suami saya tegur my outfit of the day
bunyi lebih kurang macam ni..ni

Seluar apa yang u pakai ni?????

(dengan suara gagah dia..zuppp terkejut saya..mana taknya mood elok je nak pi jalan jalan..alih alih kena sound..) 

dah malas nak cerita lagi..korang baca la kat bawah..
sebab saya ada upload dalam instagram saya




  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

12 comments:

Nana Liena said...

alhamdulillah la suami akak prihatin n saling tegur menegur..hehe (*skema heh ayat..) ^^ actually sya malu nak komen.ahaha.nampak mcm dewasa sgt pulak kalau sya terus komen kat entry ni..huhu..

oya zihanee said...

oh... lama2 teguran tu dah jadi kebiasaan.. biasala...suami..

dlu2 rajin gak sentap sbb beli memahal tp xleh pakai. tp lama2 bile nk beli pape, kne tnya dia.. pastu paksa dia puji outfit kite berhari2. hahahaha....

mata lelaki ni xsama dgn mata pompuan..

chill!!!!!

Nur Afridayati said...

@Nana Liena

its ok...tu menandakan adik seorang yang MATURE..lgpon bgs belajar dari pengalaman orang ape..kurang kurang nnt da kawin tau la jg skit skit...hehehe

Nur Afridayati said...

@oya zihanee
kadang kadang tu tersentap juga oya skali skala...tau xpe..kena tya dulo..kdg kdg tya pun buat dunno jg..hampeh..hahaha..paksa puji HARUS la.. ^_^

Ainnabilahhafizul said...

Alhamdulillah :)
How sweet. Untungnya >.<

Done follow you.

Nur Afridayati said...

@Ainnabilahhafizul

hihi...Tqsm awak.. ^_^

Fifi Zaffida said...

Sweetnyer.. hehehe. :)

http://fifizaffida.blogspot.com/

sayidah napisah said...

alhamdulillah..ada lagi suami yang mithali zaman sekarang :)

Nur Afridayati said...

@Fifi Zaffida
Tq...sweet yang tak berapa nak sweet juga lah..

Nur Afridayati said...

@sayidah napisah
InsyaALLAH..memang masih ramai lagi lelaki yang macam ni kat luar tu..cuma jumpa dengan tak jumpa je..kita kena carik betul betul..kena pilih betul betul ^_^

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

ohh si suami, menjadi suami, hmm, pening jgk sebenarnya,

Nur Afridayati said...

@Muhammad Faiz Mohamed Saaid
hihi..apa yang pening nya tu? cer terangkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA