26 February 2013

♥ Yishun Street 21, Singapore ♥

Assalamualaikum
Dah banyak kali sebenarnya masuk singapore ni, 
itu pun sejak duduk johor dan kawin ngan orang johor..tidak mimpi la dan tak merasa la nak masuk sana saje saje.. 
Ahad baru ni sekali lagi masuk sana tapi bukan ke phua chu kang kali ni ke yishun pulak, temankan kakak ipar hantakan berkat pengantin untuk belah lelaki sabtu ni (02/mac/2013). 
Mereka akan di ijab kabulkan sabtu ni..InsyaALLAH..

Alhamdullilah akak ipar bertemu jodoh juga buat kedua kali nya..
Tapi untuk EL ini kali pertama pi oversea biasa sebelum ni tak payah pakai passport sebab duk dalam perut je...Wahhh yang excited umi dia la..mau tak excited bawa anak gi jenjalan kot...siap tak sempat nak mandikan si EL ni..mana tak nya..akak ipar tipon dalam pukul 6.30 pagi, cakap nak datang..kelam kabut kot nak bersiap..memang tak sempat mandi la si EL nye.dalam pukul 7 pagi makngah (akak ipar) da sampai..memang tak sempat nak melawa pakai shawl yang baru beli..pakai tudung sarung je la..
Badan sebenarnya tak berapa sihat masa ni...
deman..
huhu..
tapi kerana sayang kan kakak ipar punya pasal ku turutkan jua..
Bhahahha..
(ayat macam desperate wife je)
Saya lah driver berhemah tu..
1st time memandu kereta ke sana..

best..cool..tenang..jalan tak sesesak jb@kl.
(1st impression bila sendiri yang pandu kereta kat sana)

cara hidup di sana nampak macam tersusun sikit
satu contoh setiap condo@apartment kat situ mesti bawah dia mesti penuh dengan 
shoplots..boleh kata cukup semua pon ada..
kalau macam kita kat malaysia kebanyakkan kena pi pekan @ bandar kan.
.tapi kat sini dah tak payah nak pi jauh jauh..semua pon ada

sana juga lebih banyak orang menggunakan public transpot atau berjalan kaki..memang bersepah!!!
mereka lebih mementingkan kesihatan rasanya..
kalau kita ni nak pi kedai pon malas walaupun lorong jalan je yang lain..
sanggup naik moto dari jalan kaki kan???

susah nak cerita..rasa korang kena pergi dan alami nya sendiri..

cuma satu je yang saya tak faham..
mengenai lampu isyarat.

kalau hijau tandanya giliran kita jalan kan..
tapi kalau yang nak belok kanan,
 anak panah lampu isyarat tu belum hijau lagi kita dah boleh jalan..
asalkan jalan yang bertentangan kita tu tak de kereta @ berada jauh lagi dengan kita
yang menghairankan saya..
xde pulak orang hon hon atau 
main main lampu..
tanda marah!! sebab kacau turn dia orang jalan..
kadang tu siap yang sepatutnya jalan tu plak boleh bagi laluan supaya kita jalan dulu.
^_^
just nice kan

ke saya je yang perasan macam tu...uollllss ada pernah terjadi tak bila masuk sana??



kat mc donald (tgk kat belakang tu sing dollar k)

sebab da bosan dok lepak je kat umah bakal abg ipar..saya decide temankan anak buah dua orang jalan jalan pusing pusing, sambil layan kan si kecik ni 

 playground kat bawah apartment

 ni plak playgroud berhadapan apartment yang bakal abg ipar duduk

Elvina dgn abg Izuddin


 sama kan mata kami..akhirnya ada juga yang kata kami ada persamaan..tidak asal jumpa orang je...
eeee comelnye baby ni ikut muka ayah dia la..comel..
kecik hati umi dengar..
(sedapkan hati cakap la..ye biasa kalau baby perempuan memang ikut muka ayah, next kalau ada rezeki dapat lelaki pula biar ikut muka hensem macam umi dia pulak ^_^

 suka betul dapat topi abg izuddin dia

inilah makngah yang nak kawin sabtu ni

p/s = ade ke sampai rumah tadi...ayah cakap dekat elvina..sampai hati elvina tinggalkan ayah ye..tak ajak ayah pun..ehh, mimpi ke apa ayahnye ni ??? bukan ke sebelum pergi tu dah siap peluk cium minta izin ke???
Pergi singapore dah banyak kali, tapi belum pernah berkesempatan lagi nak masuk USS tu, asal nak pergi je fikir dua tiga kali, InsyaALLAH lepas habis majlis kenduri makngah nnt kami semua ingat nak pi TAMAN SENTOSA pusing pusing dalam tu.
















  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

13 comments:

Syahira Adisa said...

hai! get well soon ye sis! serius comel budak kecik tu. heeee. sha pernah pergi singapore last darjah 6. heeeeeeee. (:

Nur Afridayati said...

Thanks ya sha, huhuhu ni pon tak baik lg tgh mc lg ni.ok la tu pernah pegi jg.akak ni la baru nk merasa jalan sna.^_^

Shikin Roshid said...

Comel la baby tu.. btw macam best je pergi singapore..:3

Nur Afridayati said...

@Shikin Roshid
Best memang best ler, duit tu yang tak best...hihi tq ^_^

Diera Tekikushika said...

seronoknya berjalan kat singapore. suka tengok senyuman awaklaa. manis jee =)

Iha Zaliza said...

Comelnya Elvina.. apapun moga dipermudahkan ijab kabul tu nanti.. :)

Nur Afridayati said...

@Diera Tekikushika
Hihi...TQVM..maluuu..
Senyuman orang sakit namanya..

Nur Afridayati said...

@Iha Zaliza
Tq, InsyaALLAH ^_^

Siti Munira said...

Hai!bestnya holiday kat singapura. baby comel sama macam mamanya :-D

Nur Afridayati said...

@Siti Munira
bukan holiday la..hihi, tapi teman akak ipar jumpa bakal abg ipar la..Tq...awak pon comel juga..

siti ZAHARA said...

tak pe..tak pe..biar ank perempuan owg kta ikut muka ayah..owg tua2kta sejuk..=)..ank lki nanti ikut muka ibu plk..hee
salam kenalan
zara follow blog nur..=)
jemputla ke blog saya nanti ye
sekuntumbungazara.blogspot.com
time kcih ye...:)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Comelnyaaaaaaaa.. ishhh tak leh tengok pipi baby.. comel angat!

Nur Afridayati said...

@✿AINAA ROSEBERRY✿
kannn....ummi dia lg la...depan mata kot...rasa nak gigit je hari2..hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA