31 March 2013

BATCH 1 ♥ SHAWLS DAN HIJAB MURAH + FREE GIFT BROOCH COMEL♥

Assalamualaikum


Bismilahhirahmanirahim

For the begining online business
InsyaALLAH sekiranya menggalakkan akan diteruskan secara perlahan lahan, sebab saya ni bekerja, isteri kepada en suami, dan ummi kepada si manja..jadi jadual agak padat sedikit..tapi akan di usahakan demi mu pelanggan yang dihormati. Harap maklum semua barang yang akan dijual nanti atau pada masa akan datang adalah harga yang paling murah yang saya bagi k, kerana saya dapat terus dari pembekal..bukan orang atas orang..
InsyaALLAH may god bless us untuk berniaga

SHAWLS @ SELENDANG PANJANG

Jenis = Shawls
Material = Cotton
Kod = S01
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Shawls
Material = Cotton
Kod = S02
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Shawls
Material = Cotton
Kod = S03
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Shawls
Material = Cotton
Kod = S04
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Shawls
Material = Cotton
Kod = S05
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

Jenis = Shawls
Material = Cotton
Kod = S06
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

HIJAB @ TUDUNG EMPATSEGI

Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T01
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT


Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T02
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT


 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T03
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T04
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T05
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T06
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT


Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T07
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T08
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT


 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T09
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT



 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T10
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT



 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = T11
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel

TUDUNG SEGIEMPAT DEPAN BELAKANG BOLEH PAKAI DENGAN CORAK BERBEZA

  Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = U01
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = U02
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT

 Jenis = Tudung segiempat
Material = Cotton
Kod = U03
Harga = RM 28 termasuk postage dan free gift brooch comel
SOLD OUT


 Cara Pembayaran

bank in / transfer ke

CIMB = 08040039939522 (NUR AFRIDAYATI ISMAIL)

MAYBANK = 162562001935 (NUR AFRIDAYATI ISMAIL)

AMARAN !!! 
BUKTI PEMBAYARAN HARUS DISERTAKAN BAGI MENGELAKKAN DARI SEBARANG PENIPUAN

ATAU ANDA BOLEH WHATSAPP @ WECHAT @ LINE TERUS KE

013-4594769

P/S = BAGI SESIAPA YANG SUDAH MEMBELI DARI KAMI HARUS SEND GAMBAR YE KEPADA KAMI SEBAB KAMI ADA SEGMEN WEAR & WIN, SYARAT PENYERTAAN ANDA HARUS LIKE & SHARE PAGE KAMI 

HerByElvina

Dan follow kami di instagram

Afrina_ismail

 Mudahkan???


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

30 March 2013

♥ Wedding sepupu di Melaka ♥

Assalamualaikum


Hai kawan kawan...
terasa macam dah lama sangat tak update diari online saya ni....
hehe
saya tahu ada yang tertunggu tunggu entri terbaru dari saya...
wooooo..tetiba terasa diriku macam retis plak..takpe la perasan kejap je pon..
artis di sebalik tabir je..
hahaha
Memang tahap kemalasan update blog dua minggu lepas sangat la melampaui batas...lagi lagi la nak ber blogwalking memang tak ar...sori...terlalu sibuk yang teramat..
Tapi ingat!!!
Kalau ada entri blog Wordless Wednesday tu...adalah entri auto publish k..saya buat banyak banyak entri #WW then tinggal auto publish je..
hahaha, 
nampak tak kat situ pon dah tau malas sangat sangat kan
Entri entri yang menyusul ni..entri yang dah berkepam untuk dua minggu lepas la..
Nasib korang la..
Hahaha, sape suruh saya bermalas malasan kan.

Ok back to original topic,
naka share hari tu saya pergi walimah sepupu suami di 
Paya Redan Kg Tiang Dua Ayer Molek Melaka
Mula mula planning macam nak konvoi ramai ramai je..
Last dua kereta je yang ke sana, adik beradik suami yang lain semua busy...
Cancel planning konvoi reramai

Sampai sampai je rumah pengantin salam tuan rumah dan terus cari tempat duduk nak makan..dari jauh dah nampak banyak giler ayam golek tergantung..(dalam hati kalau dapat seeorang seekor ayam kenyang seminggu ni..hehehe)

Kali ni tema kami anak beranak kaler biruuuu, fevret kaler en suami...
I wonder???
Why most men in the world their favorite color is blue???
Deep Curiosity!!!


hahaha..biasa kalau hari sabtu mimi  bangunkan el dalam pukul 10, tapi kali ni maaf ye nak, terpaksa bangunkan awal seperti hari hari selalu pergi school..sebab kita nak jalan jauh nih..tu yang masuk kereta je terus dia sambung tido..pandai!!! senang ummi..maklumla..sejukkk fevret dia la 
(el panggil saya mimi maksud nya ummi)

ohhh, el dah bangun!!!..tak lama mana pon...kemain mengamuk sakan..dia tak bagi ummi n ayah dia dating lama lama rupanya macam zaman cintan cintun dulu dulu

ayah dah gagal, ummi dia pulak try cari mood dia balik..as usual mesti ummi ajak gambar punya..
tengok la el buat muka petak dia..(ohh hidung el..mancung tapi kembang..ikut hidung ayah..jawa la kata kan...takpe janji mancung k..haha)


 Alhamdullilah, dah selesai pon makan..lauk lauk yang di hidangkan memang sodap..silap tak boleh tambah je, nanti diet fail teruk..dah la makan nasi sikit tadi

Alahai, saya memang suka bergambar tak bersedia macam ni...

Ohhh no, el dah bosan dan rimas !!!


 maaf la tak sempat nak berjumpa dengan pengantin...sebab kami nak cepat..lagipon bawa pengantin baru juga dari singapore yang baru kawin baru baru ni (my sister in law)

ada guest book, cuma majlis saya hari tu je yang takde, sebab lupa teramat sangat benda alah ni

lawa adik sepupu saya ni, dulu ada la contact contact juga..waktu dia blaja kat uitm shah alam, siap ada gosip liar lagi, sbb kebetulan satu kelas dia tu ada membe saya yang blaja sama sama waktu kat poli dulu...(saya cakap biasa la tu..perangai dia tu memang macam tu)

terasa rugi pulak tak upload gambar kami anak beranak banyak banyak...ini kan kenangan..nanti el dah besar kan boleh tatap gambar dia waktu kecil dan gambar ummi masa muda








  ♥ Princess and Prince Story ♥ 
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

27 March 2013

♥ #24 WORDLESS WEDNESDAY- Gaya 4 saya pakai shawls ♥

Assalamualaikum


Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

23 March 2013

♥ Birthday Celebration ♥

Assalamualaikum


Hari ini berkesempatan celebrate birthday anak untuk 1tahun kelahirannya. Al maklum la parents yang bekerjaya, terlalu sibuk sampai kadang kadang anak terabai...hahaha..baru anak sorang kot, belum 10 lagi...(suami ada bg hint gaya macam nak anak ramai, apa beliau fikir ini saya ni kilang buat anak ka???)..tak de la terabai mana pon sebenarnya..masih cukup lagi kasih sayang yang kami curahkan pada puteri kesayangan kami ni...ayah je sejak kebelakangan ni agak busy..ke buat buat busy..hehehe..tak la memang busy pon sampai kami dua beranak terpaksa follow je montot ayah..kesian ayah..penat cari rezeki untuk anak bini.

Saya pulak 2 minggu kebelakangan ni mood down terus sampai cecah 50 darjah celcius, wah macam dekat Yakutsk Rusia pulak sejuk gila sampai tahap petrol boleh beku kalau tak hidupkan enjin kereta kalau dekat sana... ambil masa untuk recover balik...
beristighfar dan muhasabah diri adalah jalan yang terbaik buat saya.
maybe right ada hikmah di sebalik semua yang terjadi..

betul la cakap orang, 

what we give, we get back
(walaupun kita tak bermaksud nak tujukan pada orang tu sebenarnya, tapi percaya la, itu biarlah urusan saya dengan Allah, hanya dia yang lebih mengetahui segala galanya)

Life must go on Afri!!!
(ok emo sikit je, sekarang da ok) 

So sorry pada blogger yang nanti nanti kan entri baru dari saya...
hahaha ade ke???..
Of couse ada!!!

Tadi balik keje je suami da kalut ajak siap siap mandi, kuar and cari kek birthday untuk anak..
Eeeeeee, memang tak suka betul la kalau buat benda last minit macam ni..
memang tak boleh nak cerewet dan pilih sangat la..apa ada beli je la.
Lepas beli kek, singgah kejap beli ikan, hotdog  untuk BBQ then terus pergi rumah kakak ipar yang baru kawin tu, ada buat majlis makan makan @ senang cakap majlis salam perkenalan kepada abang ipar baru kami..Majlis tu juga merangkap birthday kak as dan abg ajan (suami isteri) dan birthday Elvina saja tumpang sekaki, alang alang da berkumpul semua kan, buat je terus skali senang. Hahaha, modal pon dah jimat...lagipon saje suka suka je pon nak bagi anak buah makan kek...

Majlis birthday Elvina yang kedua akan dibuat di rumah mak (pengasuh yang jaga elvina dari umo 3bulan, InsyaAllah hujung bulan ni..)



masa ni anak buah yang lain da stat nyanyi `happy birthday to my princess`
tengok la muka El tu, happy gila..macam faham je yang semua orang sedang meraikan dia, siap goyangkan badan depan belakang depan belakang lagi masa nyanyi, sambil buat senyum kiut dia..
(maaf la mata ummi dia bengkak, sebab nangis yang melampau nasib tak buta je macam cite p ramlee tu..hehehe)

hahaha, bila dah upload gambar dalam instagram baru perasan, ayah salah tulis tarikh sepatutnya 
12 - 03 - 13, tu la asyik ingat tarikh cantik je..tau la anak lahir pada tarikh yang boleh kata cantik juga la... 12 - 03 - 12

 ayah kalau amek gambar kami, suka boikot...selalu sangat seeking

 tengok anak buah, majoriti memang ramai yang semangat semangat badan nya..taf taf la katakan, baik lelaki mahupun perempuan

el nak tiup lilin tu...alih alih belum sempat el tiup pon

 at last si wafik sufian tu yang tiupkan lilin tu, semangat betoiiii


 hahaha, masing masing da tak sabar nak berebutkan stawberi yang dua biji tu..

pandai el potong kek, dengar kata pon..

Ok selamat menjamu mata








  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

20 March 2013

♥ #23 WORDLESS WEDNESDAY- Gaya 3 saya pakai shawls ♥

Assalamualaikum


Apa maksud  Wordless Wednesday ?

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya. 

Untuk tahu lebih lanjut anda boleh 

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

17 March 2013

♥ Pap smear tests ♥

Assalamualaikum


Hari tu El cukup 1 tahun el dapat hadiah dari doctor, injection for 1year. Tapi tak sangka pulak dengan saya saya sekali doctor bagi hadiah

Conversation with the doctor not with the prime minister

Doc : Awak dah buat pap smear

Awak : Belum doctor

Doctor : Awak sekarang period tak?

Awak : Tak doctor

Doctor : Period awak last bila?

Awak : Alamak saya tak ingat lah doctor, kejap saya ambil handphone (handphone pada suami)...saya ada record every month bila dan tamat tiap kali period

Doctor : Ok

Awak : Ok period saya mula 24/02 & period last 28/02

Doctor : Sebelum ni ada buat apa apa pembedahan tak?

Awak : tak de doctor, tapi baby lahir secara pembedahan

Doctor : Oh yang itu tak di kira 

Awak : Doctor agak agak sakit tak?

Doctor : Nanti awak masuk operation room, awak tau la sakit ke tak? (amboiii garangnya doctor ni, lagi la buat aku takut..aduhh)

Awak : Bukan ape doctor, saya ada dengar dari pengalaman ramai orang, kebanyakkan kata sakit.. tu yang risau tu (saya sambil senyum menerangkan kepada doctor, tapi dalam hati masa ni denyut jantung da dalam kelajuan pelari pecut negara..dah berdebar gila masa ni.)

Doctor : Ok takpe bagi baby injection dulu, sebab injection ni baby tak akan demam,  kemudian baru awak buat pap smear

Awak : ok

Jururawat : Nur afridayati binti Ismail

Awak : Ye saya (jururawat ni pon lebih kurang tanya beberapa soalan yang sama macam doctor tadi)

Jururawat : Ok awak tarik kain sliding tu, tukar kain batik yang ada dekat situ ye..tanggalkan ________ dan longgar kan ________

Awak : Saya masuk dah buat apa yang jururawat tu suruh

Jururawat : Awak dah siap ke? (jururawat tu menjerit di sebalik tirai itu, sementara melayan pesakit yang lain)

Awak : Sudah misi

Jururawat : Ok tarik nafas, dan free kan badan awak, saya tak nak awak keraskan badan ok.

Awak : Ok

(maka selesai lah saat saat yang mendebarkan itu, hilang satu beban..saya memang dari dulu degil dan takut nak jumpa doctor, kalau demam panas pon tak akan pergi, pernah dulu sampai suspek dengki masa study tu pun tak nak pergi jumpa doctor, rela bertahan sendiri..last nasib ada kawan yang perasaan waktu di bilik mandi dan kabarkan pada warden..tidak tak tahu la apa jadi kan masa tu)

Tak sakit pon, buat ujian pap smear tu...cuma ada rasa terkejut dan ngilu sekejap..

Keluar je dari bilik tu...suami cakap dekat anak, Elvina tengok ummi nangis, Elvina siap sengeh ketawakan ummi dia....mana ada la...terkejut je pon (padahal cover muka cuak tadi...maybe nampak macam nangis kot..hahaha)

ini spekulum (muncung itik), akan di masukkan ke dalam Vagina membolehkan ia terbuka

 cara spekulum di masukkan



sampel tersebut kemudiannya di sebarkan di atas slaid kaca dan di sembur dengan alkohol, seterusnya ia akan dihantar ke makmal untuk di periksa oleh ahli patologi
keputusan pap smear ini akan diberitahu sebulan kemudian..

Ok bye

Have a great weekend ahead everyone !!!







  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA