09 March 2013

♥ Gedik ♥

Assalamualaikum


Gedik???
Siapa gedik kat sini???
Ade yang berani ngaku tak???
Cer angkat kaki..
hehehe 

Saya?
Rasa seumur hidup tak pernah pula ada perangai gedik gedik bagai ni...
sebab saya sendiri pun jelak dan 
sangat sangat sangat
 menyampah with people like this..
Errrrr rasa kalau ada lesen boleh sepak orang gedik macam ni
Saya lah orang pertama yang akan beratur pagi pagi buta
di depan kaunter semata mata nak apply lesen tu..
hahahaha
Am i right???

Kategori gedik ni ada banyak

a) update status di FB yang tak membina langsung, cuba la share sesuatu info yang membina atau yang mendatangkan pahala secara percuma ke? contoh tak boleh baring masa azan berkumandang nanti jenazah kita akan berat bila kita mati nanti, ini tak kau update status yang bukan bukan..bosan la, lapar la, demam la, monday blues la, ngantuk la..memang itu hak individu kan..tapi cuba fikir kalau orang lain baca tak ke rasa orang akan pandang lekeh dekat kite..eleh budak ni..bukan ada ape pon..update status pun ntah apa apa je.. so lebih baik kita berdiam diri je kan

b) perempuan gedik yang terlalu bersifat sharing is caring..contoh...hal hal peribadi rumah tangga yang tidak sepatutnya di cerita pada orang lain, tapi dia ni degil juga..nak juga terhegeh hegeh bercerita pada orang..konon nak meraih perhatian dari lelaki tu..contoh ko rasa hip aku cukup seksi tak??...ada lagi..tapi terlalu sensitf nak di ceritakan pada korang...ala senang cakap semua benda benda yang sensitif..yang menjatuhkan maruah suami mahupun kita sendiri

c) gedik dari segi pakaian..perempuan yang suka menonjolkan bentuk badan, yang ini memang bersepah kat luar tu..kalau body curve tak pe la beb, ni tak body da macam sarung nangka..ade hati juga tuh nak pakai seluar n baju tight yang betul betul ketat..Allahhuakbar..mengucap panjang kalau saya jumpa orang macam ni... ade pulak tak de benda pun yang nak ditonjolkan tapi still gedik nak pakai baju ketat..padahal kurus leper je pon tak de benda yang menarik perhatian pada dia pon..ermmm ntah la...sangat annoying di mata umum...kalau nak cakap bab pakaian memang sampai besok pon tak abis..saya pon bukan la perfect sangat..tapi tak pernah la lupa diri, pasal saiz badan saya sesuai pakai pakaian yang macam mana kan..

d) gedik dengan lelaki, errrr ini lagi meremang saya dengar...bahaya perempuan yang macam ni...tambah tambah lagi kalau si lelaki tu dah berkahwin...kesian dekat wife dia kan..kalau si suami jumpa perempuan yang miang macam ni...sangat sedih..yang perempuan tu pun satu..kalau nak manja manja tu tak payah la dengan laki orang.. laki kau kan ada..apa tak cukup baik ke laki yang kau ada sekarang??? cukup cukup la dosa yang sedia ada tu..jangan ditumpangkan plak dosa kita pada suami kita..Exceli yang sebenarnya kan kalau ade la perempuan perempuan yang macam ni, sebenarnya lelaki tu bukan syokkk kat hangpa pun...saja ja dia layan hangpa..saja memenuhi masa lapang depa..bak kata dia orang benda free tak kan nak biar je lalu depan mata kot..betul tak kaum lelaki di luar tu..cer komen..tipu la kalau dia orang tak sayang bini dia orang kan..so siapa yang rugi si suami orang tu ke? or si bini orang tu?

e) gedik tak boleh tengok orang lebih, apa yang kawan dia pakai...dia pon nak pakai juga..ni orang kata, pantang kalah namanya..padahal buruk je kalau dia yang pakai.. memang tak sesuai dengan dia kot..contoh..kulit si kawan dia ni putih gebusss..so dia kalerkan rambut dia dengan kaler ala ala perang berkarat tu..memang cun la si member dia pakai....dia pon nak juga..sibuk padahal tak sedar kulit dia hitam manis je pon..nak juga kaler rambut ala ala perang tuh..tak ke korang rasa benda tu weird..ukur baju di badan sendiri la..bukan semua benda, yang orang lain pakai tu, suitable dengan kita juga kan..

f) gedik menggelabah, ni contoh saya ambik yang paling senang la..lebih kurang macam gedik tak boleh tengok orang lebih juga...tapi ini lagi teruk..maksudnya..dia tak boleh tengok orang lain bagus@cantik dari dia..maksudnya perubahan dia mendadak..contoh dia dengar orang tu laki bini berbahasakan diri masing masing bila bercakap ber i u, i u..ohhhh si dia ni pon dengar..alih alih esok laki dia cal..terus ber i u, i u plak..padahal semalam baru je  ber abang ayang...hehehe..dia pon nak moden juga tuh..

g) gedik perasan cantik, ini kalau sekali sekala dengar puji diri sendiri ok la lagi, tapi kalau dah hari hari dok sebut naik jelak dan meluat orang dengar kot..bawa bawa la sedar diri k...nak layan kan juga orang macam ni..si orang yang dengar tu  pun menganjing @ meng iya kan @ melayankan je la ape yang dia cakap tuh...sebab malas nak dengar lagi..hahaha
and one more thing biasanya orang yang suka angkat bakul sendiri orang cakap tak cantik, sebab tu asyik dok syok sendiri je, kalau orang cantik ni dia tak payah puji diri pon, orang lain yang puji dan sejak azali lagi dia memang tau yang dia memang cantik.

Wallahualam

Ok la, saya rasa setakat ni dulu..penat otak nak pikir kategori gedik ni..kalau ada lagi nanti saya update..
Tapi sebelum tu...korang bagitahu la gedik yang mana korang rasa paling menyampah sampai tahap nak lempang or sepak terajang orang tuh

haaa, cukup gedik tak kalau bergambar dengan laki macam ni???..ishhh apa la korang ni..itu kan suami saya

Ok bye





  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

19 comments:

Iha Zaliza said...

Akak, iha tak boleh pilih yang mana satu sebab semuanya memang iha menyampah.. tapi yang no.1 tu ayat akak menarik sangat.. kadang2 iha menyampah dengan orang yang update status biasa2 tu walhal kalau dia tak payah update pun takpe..

tenku butang said...

done follow sini.. hope follow teman lik yea.. =) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/jom-main-kelik2-nak-u-kelik-i-i-kelik-u.html?showComment=1362765325763#c8663677856735105648

tenku butang said...

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/jom-main-kelik2-nak-u-kelik-i-i-kelik-u.html?showComment=1362765325763#c8663677856735105648

jenabook said...

http://jenabook.blogspot.com/

sy dah follow.

Nur Afridayati said...

@Iha Zaliza
hahaha
kan..tau xpe..kadang kadang orang orang macam ni, akak nak je unfriend kan terus..sebab buat semak je akak punya page..hihihi

Nur Afridayati said...

@tenku butang
Ok thanks ya!
^_^

Nur Afridayati said...

@jenabook
Ok thanks ya!
^_^

Nana Liena said...

saya selalu gedik..tapi dengan famili ja..maklumlah anak manja..ahaha.. :) #HappySaturday.. ^^

tenku butang said...

he3.. teman pun gedik gak.. gedik kat suami.. kui3.. =P

done kelik2 nuffnang n komen disini.. tq sudi singgah blog teman yea.. =)

Nur Afridayati said...

@Nana Liena gedik dengan family takpe la..muhrim kita kan..bukan siapa siapa pon...lagi bagus manja2 dengan mereka...hehehehe,,geram sebenarnya kalau dikelilingi dengan orang2 over gedik ni.. ^_^

Nur Afridayati said...

@tenku butang gedik dengan suami lagi digalakkan, baru mesra namanya..tapi takut si suami pulak yang malas nak layan kalau terover..hehehe ^_^

Anonymous said...

well, saya tak brape setuju untuk some part gedik tu.
kadang2 kita perlu jugak ada orang2 camni. kalw series memanjang mesti boring kan ofis.

anyway, terpulang pada orang kowt. kalw bajet bagus and perfect tu pun orang menyampah kowt.

no offence!

Anonymous said...

alahai u...i pun gedik jgk cuma x tau part mna, seksi tp sopan tau...tp i x kisah pung, lagi pun i x sempurna. u tu sempurna sgt ker...xkan la u pun x gedik2 jgk...tipu laaaa...

i kdg2 kesian kt org yg suke nk komen2 dri org len tp x cermin dri dlu ok ker x ok kan...kannnnn u, tul x hehehe...=)

Anonymous said...

akak ada tujukan untk sape2 ke tu??
tapi bagus jgk kalau ada org yg gedik mcm tu..asalkan dye tak kacau hidup kite kn..

Nur Afridayati said...

Jangan cepat menggelabah kawan, this is typical issue ok.
Lagipun i didnt mention pon siapa orang nya..
maaflah kalau ada yang tersinggung dan terkena pada batang hidung sendiri,
dan i tak bermaksud pun begitu..
i pon tak pernah cakap pon yang i ni bagus sangat..this is my diari, jadi i berhak tulis apa yang i suka kan..
i pon memang ada gedik juga dgn suami, anak, adik beradik, parents and kawan2 tapi tak de over melampaui batas kan, kalau lelebih orang memang menyampah kot, kita hidup bermasyarakatkan?? im i right, lain la kita planet asing asing kan.hehehe

Ofisss??? something wrong somewhere

Hahaha...kawan i ramai yang macam ni..bukan u sorang je..tak payah nak touch dan perasan sangat k. tak suka tak payah baca k...and i know every morning maybe u akan buka and baca blog picisan i ni, that why la i xnak publish pada umum..takut ada yang perasan igt i kata pada orang tertentu..lepas tu u sebut nak jadi haters kan..
and i know u tunggu i reply kan..dah pi sambung kerja u tu k.
Tau mau touching touching k..
I can handle this situation
Feel so sorry again..
^_^
Chill ok.
of coz no offence jadi gedik sebab itu hak individu !!!

Nur Afridayati said...

@Anonymous
Jangan cepat menggelabah kawan, this is typical issue ok.
Lagipun i didnt mention pon siapa orang nya..
maaflah kalau ada yang tersinggung dan terkena pada batang hidung sendiri,
dan i tak bermaksud pun begitu..
i pon tak pernah cakap pon yang i ni bagus sangat..this is my diari, jadi i berhak tulis apa yang i suka kan..
i pon memang ada gedik juga dgn suami, anak, adik beradik, parents and kawan2 tapi tak de over melampaui batas kan, kalau lelebih orang memang menyampah kot, kita hidup bermasyarakatkan?? im i right, lain la kita planet asing asing kan.hehehe

Ofisss??? something wrong somewhere

Hahaha...kawan i ramai yang macam ni..bukan u sorang je..tak payah nak touch dan perasan sangat k. tak suka tak payah baca k...and i know every morning maybe u akan buka and baca blog picisan i ni, that why la i xnak publish pada umum..takut ada yang perasan igt i kata pada orang tertentu..lepas tu u sebut nak jadi haters kan..
and i know u tunggu i reply kan..dah pi sambung kerja u tu k.
Tau mau touching touching k..
I can handle this situation
Feel so sorry again..
^_^
Chill ok.
of coz no offence jadi gedik sebab itu hak individu !!!

Nur Afridayati said...

@Anonymous Of couse no! Nope!!! i didnt mention sesiapa pon...tak sangka pula ada yang terkena pada batang hidung sendiri..
and i know very well siapa yang komen tu..annoying sungguh..berani kerana benar..pakai id sendiri la tak payah id Anonymous

Anonymous said...

for ofis tu i mean to our environment la. in my case ofis. for your environment i tak tahu la.

well to be anonymous is our right too
:)

Nur Afridayati said...

@Anonymous thanks friends 4 ur concern...exceli xde niat pon...lagipon da lama post i tu..cuma baru tergerak hati nak publish pada umum...sebab da ada follower....hihihi
nice to know u! exceli i puas hati jg..nak tahu who are u, if ur in right way la kan?..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA