07 March 2013

♥ Unpredictable Boss ♥

Assalamualaikum

Kejadian berlaku 2hari yang lepas...
bos marah sangat teruk (bagi saya teruk kot, sebab 1st time tengok bos marah macam tu rupa)
Errrrrrr
Berdebar sungguh dibuatnya
mana tak nya macam tak menyempat je nak jumpa kami..
apa salahnya jumpa lepas lunch our kan,
ok bos pon masuk...
tapi lain dari biasa terus buat short meeting yang tak berapa nak short tu.
memang teruk gila la bos marah...
terkezutttt saya..
terus rasa ada benda yang mengalir dengan laju di atas muka ni....
rasa muka masa ni memang jelas nampak da merah padam..
memang la boss tak mention atau appoint pada sesiapa tentang kesalahan yang telah di lakukan
tapi we as a pekerja memang akan terasa la kan..
touch ok!!!
abis meeting tu terus not in mood nak turun lunch
sebab fikir lunch kat bawah je, 
so decide tak nak turun
sebab ade kes dengan makcik kedai makan tu tempoh hari yang buat saya kecik hati...
lagi la mood menurun dengan mendadak..
minta member ofis je tolong tapaukan mee goreng..
saya kan tak makan nasi..kekeke
tapi masa ni boss ade kat ofis..
rakan officemate yang lain semua da turun makan
tinggal la saya berdua dengan boss

boss : afri u tak turun lunch ka?
afri : tak, i tapau je
boss : u x joint dia orang makan ka?
afri : tak

(boss tanya, sepatah je i jawap..berdebar kot..kan boss baru lepas marah semua orang)
boss pun turun lunch..
saya pon buat la kerja saya..buat la apa yang patut..
Ber blogwalking sekejap..sambil sambil menunggu makanan.
setengah jam selepas tu mereka yang makan kat bawah tadi pun naik, sementara saya pergi la makan mee goreng yang ditapau tadi
Yang lain semua sambung kerja balik menunaikan tanggungjawab demi mencari sesuap nasi
salah sorang member office terima panggilan daripada boss
(bla..bla..bla...bla...tut tut talian pun diputuskan)

cerita ini diceritakan balik oleh rakan tu..

afri tadi bos tanya.

`kawan u tu kenapa tak turun makan, dia marah dekat i ke'

pastu sikawan pun jawabla wakilkan saya

eh, tak de la boss..dia ok je.

(dalam hati tak sangka boss risaukan saya pulak, 
Terharuuuu wooo 
sebab boss bersimpati dengan saya 
mungkin boss ingat saya terasa hati kot..
itu yang dia tanya tu..
risaukan saya lettew

(saya ni sensitif juga la, ada la sikit terusik dalam hati tu walaupun bos bukan marah dekat saya..)
kekeke
^_^
tapi bagi saya la, itu semua da jadi lumrah hidup dan perkara biasa kot..
normal la kan boss marah marah macam tu
kalau ada benda yang salah of couse la dia akan tegur bagi ceramah dan kata nasihat yang menusuk jiwa
lagipon saya dah pernah jumpa kot yang lagi teruk dari boss yang ini



ramai orang cakap muka saya garang bila fokus buat kerja, abis tak kan buat kerja nak senyum macam ni plak kot depan pc
tak ke gila nama nye tuh
(eh macam ni senyum ke...bukan curik curik amek gambar ke, 
perasan ar kau ni afri!!! menyampah mak nokkk)..


betul tak boss ni unpredictable ???
sebab kadang kadang kita tak jangka bila dia nak marah, bila dia nak ketawa, bila dia mood ok..semua tu memang kita tidak akan pernah tahu..



  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

4 comments:

Razil Tahir said...

Nama pun Boss kan...
Dah marah kena pandai tarik balik... baru boss yang baik...

Nana Liena said...

sama la kta..sya kalau ada yg marah..walau tak tuju utk sya..sya yg sentap..ahaha..hati tisu betul..! :)

Nur Afridayati said...

@Razil Tahir
hehehe..kan...tidak nanti ada yang bagi surat cinta

Nur Afridayati said...

@Nana Liena
hehehe...hati tisu betul la kita ni kan..tapi kita hati tisu bertempat..bukan setengah org cuma meraih simpati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA