30 March 2013

♥ Wedding sepupu di Melaka ♥

Assalamualaikum


Hai kawan kawan...
terasa macam dah lama sangat tak update diari online saya ni....
hehe
saya tahu ada yang tertunggu tunggu entri terbaru dari saya...
wooooo..tetiba terasa diriku macam retis plak..takpe la perasan kejap je pon..
artis di sebalik tabir je..
hahaha
Memang tahap kemalasan update blog dua minggu lepas sangat la melampaui batas...lagi lagi la nak ber blogwalking memang tak ar...sori...terlalu sibuk yang teramat..
Tapi ingat!!!
Kalau ada entri blog Wordless Wednesday tu...adalah entri auto publish k..saya buat banyak banyak entri #WW then tinggal auto publish je..
hahaha, 
nampak tak kat situ pon dah tau malas sangat sangat kan
Entri entri yang menyusul ni..entri yang dah berkepam untuk dua minggu lepas la..
Nasib korang la..
Hahaha, sape suruh saya bermalas malasan kan.

Ok back to original topic,
naka share hari tu saya pergi walimah sepupu suami di 
Paya Redan Kg Tiang Dua Ayer Molek Melaka
Mula mula planning macam nak konvoi ramai ramai je..
Last dua kereta je yang ke sana, adik beradik suami yang lain semua busy...
Cancel planning konvoi reramai

Sampai sampai je rumah pengantin salam tuan rumah dan terus cari tempat duduk nak makan..dari jauh dah nampak banyak giler ayam golek tergantung..(dalam hati kalau dapat seeorang seekor ayam kenyang seminggu ni..hehehe)

Kali ni tema kami anak beranak kaler biruuuu, fevret kaler en suami...
I wonder???
Why most men in the world their favorite color is blue???
Deep Curiosity!!!


hahaha..biasa kalau hari sabtu mimi  bangunkan el dalam pukul 10, tapi kali ni maaf ye nak, terpaksa bangunkan awal seperti hari hari selalu pergi school..sebab kita nak jalan jauh nih..tu yang masuk kereta je terus dia sambung tido..pandai!!! senang ummi..maklumla..sejukkk fevret dia la 
(el panggil saya mimi maksud nya ummi)

ohhh, el dah bangun!!!..tak lama mana pon...kemain mengamuk sakan..dia tak bagi ummi n ayah dia dating lama lama rupanya macam zaman cintan cintun dulu dulu

ayah dah gagal, ummi dia pulak try cari mood dia balik..as usual mesti ummi ajak gambar punya..
tengok la el buat muka petak dia..(ohh hidung el..mancung tapi kembang..ikut hidung ayah..jawa la kata kan...takpe janji mancung k..haha)


 Alhamdullilah, dah selesai pon makan..lauk lauk yang di hidangkan memang sodap..silap tak boleh tambah je, nanti diet fail teruk..dah la makan nasi sikit tadi

Alahai, saya memang suka bergambar tak bersedia macam ni...

Ohhh no, el dah bosan dan rimas !!!


 maaf la tak sempat nak berjumpa dengan pengantin...sebab kami nak cepat..lagipon bawa pengantin baru juga dari singapore yang baru kawin baru baru ni (my sister in law)

ada guest book, cuma majlis saya hari tu je yang takde, sebab lupa teramat sangat benda alah ni

lawa adik sepupu saya ni, dulu ada la contact contact juga..waktu dia blaja kat uitm shah alam, siap ada gosip liar lagi, sbb kebetulan satu kelas dia tu ada membe saya yang blaja sama sama waktu kat poli dulu...(saya cakap biasa la tu..perangai dia tu memang macam tu)

terasa rugi pulak tak upload gambar kami anak beranak banyak banyak...ini kan kenangan..nanti el dah besar kan boleh tatap gambar dia waktu kecil dan gambar ummi masa muda








  ♥ Princess and Prince Story ♥ 
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

10 comments:

Mykedai 2U said...

blue - chelsea! chelsea! chelsea!
hahaha gurau je:)

sayidah napisah said...

gambar last sekali comel :)

cik tenggiling said...

bestnya...

Hanis Izzati Hasbullah said...

best blog akak :) nampak kemas jerr

Nur Afridayati said...

@Mykedai 2U Ohh agak dah...patutla en suami suka biru...dia memang penyokong tegar chelsea

Nur Afridayati said...

@sayidah napisah
^_^ tq

Nur Afridayati said...

@cik tenggiling best, dapat jalan jalan ke best dapat kawin? hehehe ^_^

Nur Afridayati said...

@Hanis Izzati Hasbullah
Haha, tq dan teruja ada org puji..tapi ni buat sendiri je dik...godek godek sendiri je, yang penting kena berani tekan...hehe ^_^

Nana Liena said...

hehe.lawa la akak pakai shawl macam tu..kena sangat dgn shape muka..hehe.. sya tak pernah try lgi..hehe..cantik pulak combination warna tu.. ^^ El banyak ragam ea..hehe..

Nur Afridayati said...

@Nana Liena
hehe, tq pujian yang sangat bermakna..buat semangat nak melawa selalu..hahaha...mungkin sesuai sebab muka akak bulat siot...tu yang pakai shawls style macam tu sembunyikan bentuk muka bulat tu..anak manja la kata kan..nana kalau nak cuba boleh je..tak cuba tak tahu kan ok ke tak.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA