16 April 2013

♥ Progress Elvina, gigi dah tumbuh ♥

Assalamualaikum

 Masa ni on the way ke klinik, nak bawa si comel ni pi jumpa doctor

Kecian el,
Gigi nak tumbuh sampai demam panas..
Dugaan betul saya

Is not easy when ayah not around

Kebetulan masa el demam panas ni 

Ayah nye outstation
tinggal la kami dua beranak dalam rumah tu.
Saya memang tak tahu nak buat apa masa ni..
Buntu, takut dan cuak di buat nye..

Nak bawa ke klinik,
 saya tak seberani macam di KL dulu,
walaupun tak tahu jalan sanggup saya redah dan tawakal je..
Tak macam dekat johor..
Ntah perasaan rasa macam unsafe and unconfident skit

Lagipon masa  tuh dah lewat malam..
Jam hampir pukul 1 pagi masa tu..
Apa yang saya boleh buat, 
cuma lap badan el

dan

 tuam kan kepala dia dengan air sejuk
Supaya panas el dapatlah kurang sikit
Sebelum tu saya bagi ubat demam dulu..
Nasib ada standby incase kalau el demam

*_%


El demam teruk sampai muntah muntah...
Memang sedih tengok el masa tu..
Dengan rindukan ayah nya pula..
(biasa kalau tak sabtu, ahad kami akan keluar saja jalan jalan bawa el pusing pusing jb)
Kejap kejap panggil 
Ayah..Ayah...Ayah..
(bersih plak tu sebutan dia)

Tapi el memang kuat semangat
Masih boleh bermain seperti biasa, bergurau dan tersenyum kalau umi dia buat lawak
cuma el minta perhatian lebih sikit..

Kejap kejap el merenget,
Malam tu memang saya tidur tak lena
Kejap kejap tersedar nak awasi el

Bawa pergi jumpa doc
Doc cakap tekak el bengkak..
sebab muntah muntah..
Patutla 2 3 hari sebelum tu el memang kurang skit makan

p dot s = ade saya kesah? kalau ade yang tya kenapa gigi el lambat tumbuh, ade baby tu 6bulan da ade gigi...siap ade yang kata kurang kalsium la....saya tak ambil peduli pon org nak ckp ape..yang penting doc cakap, perkembangan setiap bayi tu berbeza...ade baby boleh berjalan dulu, ada pulak baby boleh bercakap dulu...doc siap cakap baby kalau yang gigi tumbuh awal...cepat la rosak..kalau lambat tumbuh..lambat la rosak..jadi awak tak perlu risau ye..

^_^

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

3 comments:

Nana Liena said...

ala2 kesian elvina demam...sekarang dah sihat belum..?hhoh..sekarang musim demam kak..tp kes el sebab gigi nak tumbuh.. yeay..! ^^ ha'ah betul la kata doktor ..setiap budak2 ni berbeza pkmbangan nya.. hehe

Nur Afridayati said...

@Nana Liena
Alhamdulillah..dah baik pon dari demam nye...Lama tak singgah blog nana...akak sorry ek lately ni...semua entri akak autopublish sebenarnya.....hahahah...malas kannn.tu yang xda masa nak ber BW ke blog orang lain tu

Nana Liena said...

oh..ahaha..its okay la kak.. utamakan kerja n famili..ahaa..blog nanti baru ambil pusing..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA