30 May 2013

♥ Bukan dendam tapi hormat ♥

Assalamualaikum

These things happen once again. (3x in 1month)
Tawakal dan Redha je la.
Katanya saya seolah olah berdendam
Tak sedikit pon di hati ni menyimpan dendam pada siapa siapa...atas alasan saya tidak bertegur sapa dengannya... Saya tak bertegur dengan dia sebab hormat dan takut.
Itu je...
Ye saya boleh terima teguran dari beliau dan akui itu terjadi atas kekhilafan dari diri saya sendiri...
Cuma sedikit terkilan...seolah olah saya tidak mendatangkan hasil walaupon sedikit, saya pon manusia biasa ada maruah, ada hati dan ada perasaan (mungkin beliau lupa, tak tahu atau tak perasan)...Bukan diminta untuk di puji melambung setinggi langit tapi cukuplah sekadar mengingati.
Setiap orang tu tak sama, jangan dibanding banding kan...setiap orang ada kelebihan dan ada kekurangan masing masing.
Setiap orang juga ada cara masing masing untuk selesaikan masalah...cara saya selesaikan masalah dan pembawakan diri terhadap masalah yang terjadi...biarlah dengan cara saya sendiri...itu cara saya...saya selesa begini..tak ada apa yang perlu dirisau kan...Agak agak dah tak boleh handle InsyaALLAH saya akan lepaskan dengan cara berhemah..saya masuk disambut cara baik, saya keluar pon akan ikut cara baik...Tak perlu lah mengungkit...kalau bagi tu biarlah se ikhlas hati, lagipon itu memang tanggungjawab anda.

*belajardidikhatisupayabersangkabaik*
HUSNUZON



no one is perfect in this world

silent is the best reply to a fool 



  ♥ Princess and Prince Story ♥ 
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

29 May 2013

♥ Special Review ~ Outdoor Wedding Photoshoot ♥

Assalamualaikum

♥ Special Review ~ On My Wedding Day ♥

♥ Special Review ~ On My Receptions Day ♥

Lepas habis majlis bersanding terus pi Lake Garden Taiping untuk shoot
Outdoor Wedding..
Letih sangat seharian busyyy...terkejar sana terkejar sini..
Make up pon dah cair..masa ni...
Dah tak larat pon ade..Rasa macam nak pengsan.

Opsss minta maaf...ini bukan kereta kami dan juga bukan kereta sewa...
Ada hamba ALLAH tu baik hati, sanggup berhenti bila tengok kami tengah berphotoshoot..then dia pinjamkan kereta beliau..padahal masa ni lebih kurang 7 tujuh pasangan pengantin tengah shoot kat tasik Lake Garden ni..tapi kami yang dia berkenan..hahaha
Beliau kata beautiful dress..and nice colour...Merah...Ada Ong beliau cakap
^_^
InsyaALLAH













patut pakai Gaun ni masa outdoor...tapi memang dah tak sempat..kejar masa..make up lagi..memang xsempat..huhuhu..sedey

Ok itu saja, yang lain semua bahaya..untuk di paparkan di sini.
Sekian 
Wasalam





  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

28 May 2013

♥ Raikan ulang tahun perkahwinan kami yg ke 2 ♥

Assalamualaikum

Hari ni genap 2 tahun ulang tahun perkahwinan kami...wah rugi la semua pon bulan 5 kan..

Mothers Day (12may)
Birthday Day (20may)
Anniversary Day (28may)
Teachers Day (7may) 
(klu jadi cikgu cekgi nanti..InsyaALLAH)

Tetiba terasa lagu ni macam kena plak..

^_^ 

maluuuu..


Happy 2nd Wedding Anniversary LOVE


Yang Terindah by Dakmie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan

Kau mengetuk pintu hatiku

Tanpa sedar hingga ku izinkan


Kau yang bernama cinta

Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah



Maaf jika ku tidak sempurna

Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran



Mencintai dirimu

Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu



Kau yang bernama cinta

Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah



Kau yang bernama cinta

Hingga aku rasa indah



this is my menu




Makan dekat Restoran Indonesia Desa Cemerlang Johor Bahru.
Feeling honeymoon kat Padang Indonesia belum habis lagi. (adehh xboleh nak upload gambar satu2 plak)







  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

25 May 2013

♥ Special Review ~ On My Receptions Day ♥

Assalamualaikum

Sambungan dari entri sebelum ini

♥ Special Review ~ On My Wedding Day ♥

Ok majlis resepsi saya diadakan di

Tempat : Dewan Majlis Perbandaran Taiping Kg Jambu
Pada : 28 MEI 2011
Konsep : Garden Kontemporari 
Tema : Red & Black & White
(ada moden campur garden skit...camtu la lebih kurang..ehhh yeke...memandai je..hahaha)



FYI...pelamin pon saya yang design sendiri...means saya bagi design pada wedding planner dan merekalah yang bertanggungjawab merealisasikan impian saya tu...ok la 80% saya bagi...idea saya dapat dari majlis Penyanyi Elyana tu..pastu olah la skit2..suka sangat tengok pelamin dia...cantikkkk bangat..
(masa ni ramai saudara mara puji...cantiknyeee pelamin...depa siap bagi anggaran lagi kos pelamin,siap makan beradap, red carpet, pintu gerbang semua..)


baju ni direka dan di design khas oleh saya sendiri, nama pon design sendiri...harusla saya orang pertama yang pakai kan.....hahaha..amboiii kemain..takda la lawa mana pon baju ni, simple as usual...lagipon zaman saya kawin patern baju kawin tak se cantik masa sekarang ni...klu tgk masa skrg ni...kebanyakkan lawa2 sbb guna kain shifon dan banyak designer tumbuh macam cendawan


sedang di hiaskan...dah terasa muka semakin menebal dah masa ni


ni adik yang buatkan...dia pakar bab bab ni...tehee


terbaikkk...saya ada dua mak andam wooo!!


OMG saya ke ni...seumur hidup tak pernah make up sebegini rupa..


ohh...can uolls guess what i'm thinking on this picture???


love red & white colour (betul betul indon la minah ni, tau la bendera indonesia merah putih..kihkihkih)


our banner


 pandangan sisi

pandangan overall


pengantin sampai...pong pong pong pang pang pang (kedengaran kompang dipalu)


kesian adik adik ni berjemuran di tengah panas bedenting ni...pengantin lambat gila sampai nya...ada masalah teknikal..sanding pukul 2 lebih..ramai tetamu terkilan sebab tak dapat jumpa pengantin...(masa ni suami boleh cakap apa tau tak...alah bagus la sanding lambat tak banyak dosa orang tengok..erkkk?? apakah maksud beliau)


amboiiii sempat lagi curi curi pandang camera na??? haha



antara orang orang penting...persamaan kami masing masing dah tak ada ayah, mereka dah meninggal AlFatihah...ada ibu dan mak je masa majlis kami, terima kasih pada nenek yang sudi datang dari indonesia dan terima kasih pada om men yang datang dari sarawak (saya tak buat upacara merenjis, saya tukarkan kepada upacara salam restu lebih afdal sambil didendang kan dengan lagu2 nasyid)


selepas salam restu terus upacara makan beradap


maka adegan suap menyuap pon bermula..


lepas tu sesi potong kek pengantin....sedap gila ok kek ni...dapat rasa skit je...


menantu sulong keluarga En Ismail & Pn Nelwati


hahaha...rupanya giyomi yang tiru kami la...


inilah rombongan keluarga suami saya


Kami lah anak minang


selepas bergambar potret dengan seluruh keluarga...sesi bergambar berdua pula


dari mata turun ke hati



dendeng balado

Ucapan pengantin (dua tahun yang lalu)~ Terima kasih kepada semua tetamu yang sudi datang walau jauh ke majlis kami, keluarga, sanak saudara, rakan taulan, famili jauh, dato` dan datin. Pada yang tak dapat datang itu..cukuplah sekadar doa dan ucapan tahniah dari kalian.

Doakan kebahagian kami dunia akhirat.















  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

24 May 2013

♥ Special Review ~ On My Wedding Day ♥

Assalamualaikum

Tinggal 4 hari genap la 2 tahun kami suami isteri (28 mei 2011/sabtu), dah jadi parenthood pon kepada seorang cahaya mata...plan nak tambah lagi..InsyaALLAH akan diusahakan mengikut faktor keselamatan antarabangsa (ceaser kan, so take time to recover...taknak kena marah dengan doc) 
Heeee
Saja nak publish dalam blog ni memandangkan saya tak pernah buat review lagi pasal pernikahan saya tempoh hari, dalam FB pon tak da...ehhh ada sebenarnya tapi saya private kan bermakna orang orang yang tertentu je yang boleh lihat photo photo sepanjang majlis...
Kenapa?
Malu nak publish kat semua orang.
Sebab majlis pon biasa biasa ja.
Tarikh nikah n sanding adalah tarikh yang sama, di mana sebelah pagi akad nikah dan lepas akad je terus bersiap untuk bersanding.
Memandangkan calon suami nun jauh di selatan sana tu (johor darul takzim ler)...jadi nak cut cost n jimat masa kami buat satu hari dua majlis skali gus...itu pon rombongan dari johor dah stay kat homestay 2 hari 1 malam...mereka datang dengan satu bas dan 1 kereta.
Majlis pernikahan ni simple je, buat di 

Tempat : Masjid Al-Taufiqiatul Khairiah Pokok Assam Taiping Perak
Tema : Gold Keemasan

di make up oleh adik sendiri..mahukan se simple yang mungkin..sebab saya lebih sukakan 
'natural is better'

sedang menyiapkan diri, my outfit from top to toe adalah milik saya sendiri...memang buat khas untuk majlis pernikahan ni...

betulkan apa yang saya cakap tadi, tengok tahi lalat kat hidung tu pon still nampak lagi kan, siap ada extra tahi lalat siti nur haliza lagi kat dagu tu...haha..itu jerawat gatai namanya..time2 nak menikah la dia menyibok nak singgah.

ok...siap da...tapi sebelum tu bergambar famili dulu...terharu rasa nenek sanggup turun dari indonesia

ni namanya senyum lebaq sebelum bergelar isteri orang

 ok ready nak gerak ke masjid da, jam masa ni tepat 8.30am

masa ni da stat berdebar da...takuttttt (rasa macam nak pi haji plak..sebab yang hantakan saya ke masjid baik adik atau pakcik semua pakai ketayap tuuuuu)

dah sampai masjid, ni cover dari perasaan gementar..tengah tunggu rombongan pengantin lelaki

majlis pon bermula..ini antara famili saya dan sebelah lelaki je (masa ni famili sebelah laki belum sampai lagi...ohh ibu mertuaku..)..majlis tertutup...sebab yang lain semua tengah standby apa yang patut di dewan untuk majlis persandingan selepas ini.

ehh, kenapa semua orang nampak serius dan lebih takut dari saya ni...mana satu pengantin sebenarnya ni? saya ke dia orang...hahaha

rombongan pengatin lelaki dah sampai..itu pon x semua, sebab ada yang bersiap terus untuk ke majlis bersanding

 Alhamdulillah, sekali lafaz. Mas kawin RM101..(duit tu saya tukarkan ke dalam bentuk emas, saya belikan sebentuk cincin berbatu, sebagai kenang kenangan..tapi tambah la skit duit tu)

kami batalkan air sembahyang dengan seutas rantai tangan (perempuan) dan sebentuk cincin suasa (lelaki)

masa ni maluuuuu, tak tau nak sorok muka kat mana...sebab semua orang tengok!!!

 selesai majlis akad nikah..terus bergambar di depan masjid (keluarga sebelah lelaki)

ini keluarga di sebelah saya

masa ni terus rush ambil gambar shoot selepas nikah, memang tak sempat tak posing sangat la..gampar pose nikah ni sebenarnya termasuk dalam pakej photografer kami

shoot ala kadar je

baru belajar belajar pose...maaf ler kaku gila...tak macam suami saya...maklumla beliau pernah jadi model..so bab2 posing tu beliau memang handal !!! sehandal sabun ekonomi handalan..hehe

 kan saya dah cakap, saya kurang pandai nak bagi pose pose menggoda ni...tengok sampai terpejam pejam mata lagi...adoiiiii

 ni lagi satu, memang selalu macam ni...background cantik da...pejam lagi...tido je la kat sini...hahaha

last picture
doakan kami kekal bersama sehingga hujung nyawa kami
Amin
InsyaALLAH










  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA