15 June 2013

♥ Mencari Redha MU Ya ALLAH♥

Assalamualaikum

Allah redha tak sama dengan Allah izin.
Allah izin belum tentu Allah redha, tapi kalau Allah redha, pastinya Allah izin. Allah redha tu lebih tinggi dan impian paling utama.


" Moga pernikahan adalah ladang untuk menambah pahala demi redha ALLAH SWT dan menegakkan sunnah Nabi Muhammad S.A.W.."

Pernikahan menyingkap tabir rahsia
Suami isteri inginkan keluarga yang bahagia 
Dan mengharapkan sebuah bahtera indah 
Untuk bersama belayar ke muara 

Pernikahan, menginsafkan kita 
Perlunya iman dan takwa, meniti sabar dan redha 
Bila masa senang syukuri nikmat Tuhan
Susah mendatang tempuhi dengan tabah

Isteri janji telah dipateri
Diijab kabulkan dan dirahmati
Detik pertemuan dan pernikahan
Yang dihujani air mata kasih
Demi syurga Ilahi

Suami jangan menagih setia
Umpama Hajar dan setianya Zulaikha
Terimalah seadanya yang terindah
Di lubuk hatimu 
Isteri adalah amanah buatmu

Pernikahan mengajar tanggungjawab bersama suami dan isteri 

Isteri hamparan dunia
Suami langit penaungnya
Isteri ladang tanaman
Suamilah pemagarnya

Isteri bagai kejora
Suami menjadi purnama
Tika isteri beri hempedu 
Suami tabah menelannya

Tika suami terteguk racun 
Isteri carilah penawarnya
Sungguh isteri rusuk yang rapuh
Berhati-hatilah meluruskannya
 POSTED BY SYAHADAH_AZIYATI
  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ Terpaksa tukar blog address link ♥

Assalamualaikum

Tak tau pasal apa jadi macam tu...bila nak share dekat FB je dia keluar perkataan spam...
Da kena blog seluruh social network
termasuk saya punya Instagram jg..
Sedih..
Tapi before sy tukar url saya tu...saya ada baca forum juga..tentang perkara2 yang sama macam sy...ada yg suruh tukar je...ada juga kata jangan tukar...sebab nanti semua follower hilang dan apa yg kita update org lain tak dapat baca...tapi saya redha je...saya amik risiko tukar juga blog address saya.
Lepas tukar tengok ok je, ada lagi follower...tapi tak tau plak sama ada follower semua boleh baca klu blog update entri baru kan...
Just wait and see
now yang perasan nuffnang je yang tak funtion


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

14 June 2013

♥ Tudung FARIDAH murah dari Her by Elvina ♥

Assalamualaikum

harga RM50
free postage
untuk yg nak beli cara pukal pon boleh
berminat sila 
pm@whatapp kami 0134594769
kalau segan email kami ke 
elvinabiz@gmail.com
cepat sementara stok masih ada....grap satu untuk koleksi hari lebaran anda yang tak lama lagi

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

13 June 2013

♥ Introduce my OLD blog ♥

Assalamualaikum



ni la blog saya dulu² ...tu la orang sibuk buat blog kita pon nak juga berblog bagai...tapi last terbengkalai sebab lupa password...hihihi...yang sebenarnya sebelum blog ni pon ada blog juga....tapi dah tak ingat..
tak silap tahun 2008...bestnya kalau igt nama blog tu jg..

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ Tiram Water Park ♥

Assalamualaikum

Yeay ni aktiviti minggu lepas sempena cuti sekolah hari tu...nenek belanja semua tiket untuk cucu, anak dan menantu masuk tiram water park ni...Saja nenek belanja nak cucu cucu nenek happy....Tiram Water Park ni dekat Todays Mall...kira ni indoor punya aktiviti

 sebelum bermandi manda kita amik gambar dulu

 sejak sejak dah boleh jalan ni....nak jalan je kerja elvina ni la...letih mimi tau nak tangkap balik

 piccas ni shaky...maaf la ye...el terlalu teruja dalam air....nak snap gmbar dia punya la susah...semua pon shaky

 quacker float ni, saya beli rm15..saya beli kat luar water park ni...sbb klu kat dalam water park ni...orang kata mahal...tak tau betul ke idak ye.

 tengok...bukan main suka el dengan air....pastu paling dia suka tengok gelagat orang...siap ramah semua dia tegur...hahaha

sayang gambar ni jauh....time kasih nenek sebab belanja kami semua...siap makan pagi dan tengah hari lagi...

p dot s: sepatutnya masa ni hari sabtu saya kena kerja, siap bawa balik external hard disk office konon nak install pirate AutoCAD nak buat kerja kat umah...tapi awal2 dah kena warning ngan hubby, kerja bila bila pon boleh...aktiviti bersama family macam ni kan jarang jarang ada...lagipon mak belanja kan...last last hubby yang tak joint...dia plak yang kerja...

  ♥ Princess and Prince Story ♥ 
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

12 June 2013

♥ Roommate ♥

Assalamualaikum




 Ya Allah....memang dah lama sangat aku tak jumpa roommate aku sorang ni, kalau ikut masa ni nak je peluk cium ain ini...tapi segan sebab dia datang lunch dengan husband dia...minta husband ain tolong ambilkan gambar je la...Alhamdulillah dah dua pon anak ain...dua dua kiut..buat aku geram..depa ni bercinta zaman study lagi...punya la setia...semoga kekal ke akhir hayat...yang tak boleh tahan aku siap bisik dekat ain...ain ini kan yang dalam gambar dulu...hikhik..strong tak memori aku....ain la roommate pertama aku masa aku blaja dulu...banyak rahsia aku ada kat dia...rahsia aku admire kat sapa masa study dulu dulu, rahsia sapa orang orang yang bagi hadiah tiap kali ada special day...rahsia sapa yang slalu cal tiap tiap malam dulu...rahsia siapa lecture yang usha baik dengan aku...rahsia siapa yang nak ber abang angkat dengan aku, sampai da nak terangkat...rahsia sapa yg trick semata mata nak jumpa aku sampai buat motor tak leh stat...konon org tu datang sebagai penyelamat...hahaha..lawak...banyak sangat kenangan masa study dulu, rasa tak habis kalau di huraikan dalam ni...yang lain tu biar la dalam kotak memori aku je...rasa macam nak study sampai ke tua je...hahaha..
(ehhh maaf ye ain...yang kat atas tu...bukan semua rahsia yang ain tahu...saja pakai nama ain...agak agak la kan..takkan la sem 1 sampai sem 6 jadi roommate kot)
sebenarnya before this ada berhajat nak berjumpa tapi tak terjumpa jumpa....kebetulan je jumpa ni...tu pon aku yang tegur dulu...sebab aku tgk macam kenal sgt org ni...aku kan bukan pemalu punya orang, aku beranikan diri tegur dulu. tapi dgn perempuan je ye.harap maaf...hahaha...maintain macam zaman study lagi..still slim melim n tinggi macam model..tetiba masa ni aku rasa macam katik je....hahaha..tak silap aku masa masa study dulu org panggil dia fedra..aku tak hingat nama tu dalam cite apa..ok, da tegur, berbual kejap...aku pon sambung duduk kat tempat aku balik....
tapi aku sempat text kat ain...cakap nanti da nak balik kite bergambor dulu ye...hihihi

 nama tempat ni SDS cafeteria jalan dedap johor jaya, agak romantik skit tempat ni...sesuai untuk pasangan suami isteri yang nak datang dating kat sini...tapi SDS ni banyak branch cuma semua branch dalam johor juga....luar johor xde ye.. (itu yg aku tau dari officemate aku)

antara menu yang terdapat kat sini...menu aku masa ni chicken chop ala tepayaki...sedap...puas hati makan kat sini

masa nak bayar, terperasan ada dessert sedap ni, dapat amik gambar pon jadi la..berkenan kat bekas dia sebenarnya..siap tanya lagi kat officemate...bekas tu dapat skali ke tak...hahaha lawak 

p dot s : bila dah abis membebel baru perasaan yang saya menggunakan bahasa diri " aku " dalam entri kali ni...nampak sangat aihhhhh excited jumpa roommate...hihi

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

11 June 2013

♥ Umi lah ayah, umi la ibu ♥

Assalamualaikum

Kemain tajuk entri kan....hahaha..
bila ayah pi kursus seminggu macam tu la jadi nya...
Umi lah ayah , umi la ibu kan...
Hari ni dah dua hari saya terpaksa bercuti jaga anak, sebab makcik yang jaga anak saya tu kena tahan wad..tak tahu sebab apa kena tahan..harap makcik cepat sihat...nanti puteri (makcik panggil elvina) rindu...esok belum tau lagi...sama ada kena cuti lagi o tak...xdapat apa apa berita lagi...
Rasa seronok plak kalau duk umah je tak kerja...sebab dapat tengok gelagat anak depan mata.....tambah tambah dah pandai jalan n mulut bising tak leh diam....rasa freedom dan tenang sedikit dari hari hari biasa bekerja...tidak stress je la memanjang..hahaha
Pastu semangat nak memasak ni membuak buak plak...sebab si kecik ni dah pandai makan dan pandai minta makan...dengan saya say sekali makan....abis failed diet ku lagi...tapi ok la berat sekarang dlm 62kg berbanding dulu 74kg...cuma nak capai target berat idea punya la payah...susah betul nak turun ke angka 50kg ke atas tu...banyak plak dugaan nya...

gambar ni masa hari ahad hari tu, teman mimi (umi) pi angsana survey baju raya, huh..tak da yang best pon baju raya kat sana....mahal tak beragak, tak cantik plak tuh...memang tak berbaloi la kalau beli....buat sakit hati je...harga melampau lampau...tak padan design dengan harga...beli online lagi bagus..

rasa tersentuh je bila anak dah pandai tunjukkan rasa sayang pada kita, siap pegang pipi kita lagi, walaupon sebenarnya dia belum faham apa2 lagi...cukuplah dengan perbuatan dan reaksi dia pada kita...dah cukup teruja dan membahagiakan umi...

nasib ayah da beringat awal awal tinggalkan baju yg da dipakai buat peluk elvina sebelum pi kursus seminggu ni..tidak mau haru biru mimi nanti...kurang kurang bau badan ayah yang tertinggal pada baju tu dapat la ubat rindu elvina...bukan elvina je...dengan mimi mimi skali k, tapi awas....bukan bau badan yang tengit tak ingat sampai kita kena tahan nafas tu k, kalau bau macam tu saya pon tak lalu nak cium n peluk...hahaha

ni salah satu aksi yang mimi tak kan lupa....dah pandai tenggelam kan badan dalam air....siap jerit panggil mimi mimi mimi, nak tunjuk konon hebat sangat dia...sambil senyuman dia yang buat semua org yang nampak o kenal dia cair...

ramai yang geram dengan dia ni termasuk umi dia jg..sebab ada sepasang mata yang cantik...tak sia sia masa mimi pregnant tenung dalam dalam gambar baby arab banyak banyak...itu salah satu petua dan rahsia saya masa pregnant dulu, tak percaya uolllls cuba la...klu tak dapat jgn marah saya plak...anggap la bukan rezeki kalian...tapi hari tu saya ada terkecik hati kejap....ada ke cakap anak saya ni macam korea? apa depa tak tau ka saya ni bukan la minat sgt cerita korea ni...klau ada depan mata tengok je la..tapi tak ar fanatik..penat tau saya tenung gambar baby2 arab masa pregnant...pastu cakap muka korea memang kecik hati la...sensitif jg tau (ada gaya gedik tak)....hahaha

bukan main suka dapat drumstik seketul...yeay mimi da bagi greenlight makan sendiri..tu yg happy sangat tuh...1/6 aritu officially elvina da boleh berjalan sepenuhnya..tapi belum perfect lagi la...

masa ni celebrate birthday makcik yang jaga elvina ni...masa ni elvina seksi sangat...nasib anak anak makcik yang belikan baju ni...klu ayah memang tak akan beli, klu umi terbeli ke, konfem mesti kena bebel lepas tu...tapi tak pernah lagi la beli baju cekci cekci macam ni...

p dot s : amboi kemain kau...hari ni je dah tiga entri..klu datang mood nak update tu sampai tak boleh nak berhenti sanggup tak mandi, tak makan...eh agak la xde la sampai macam tu kan..








  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ Wedding sepupu lagi di segamat ♥

Assalamualaikum

Wedding ni pada 26 mei 2013 tempoh hari di segamat juga tak silap
Lupa la hai kat area mana tempat ni..
Pasangan yang diraikan kawin dengan bos sendiri..untung ler dapat orang kaya...pakai cooper lagi tuh (kalau salah, salah la orang yg bagi info dekat saya tu).
Sepupu tu yang pengantin perempuan, majlis sederhana meriah je...

Jom, tak tau pasai apa gambar saya berkilat sangat masa ni...rasa bb cream cap cosmoderm tak serasi juga dengan saya kot...aihhhhh...banyak da perabis duit cari produk bb cream yg betul2 ok ngan kulit ni...payah nya la...










  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ Majlis Pertunangan Adik Ipar ♥

Assalamualaikum
Hi rakan blogerssss semua..
Lama tak bikin blog ni panas dengan pengunjung..Saya tau ada juga yang jadi silent readers dalam blog ni...dan jadi pemerhati saya dari jauh....jaga jaga ada yang memerhati (kiah propa trademark)
Erkkkkk (kelepet kena batang hidung sendiri la)
Ada ke yang tertiba terasa lagi tu....hahaha
Come On la...
Saya tak marah pon...nak baca baca la, nak kritik pon kritik la...tapi jangan curi curi baca udah la...hahaha
I dont care
Tak de menda yang best pon semenjak dua menjak ni...
Busyyyyy as usual..Stresss as usual jugak
Cuma dua minggu lepas adik ipar den bertunang...boleh kata buat besar besaran juga la....siap buka balai (ala payung besar tu)..dapat orang semenyih...InsyaALLAH majlis depa tahun depan..
Jom tengok apa ada dalam majlis ni..

saya memang suka gambar candid

 ni pon candid juga

 tak tau pasal pa gambar ni jadi lagu ni..umi ready elok da..





ni dari pihak lelaki kepada pihak perempuan,

 hasil kreativiti mak mertua dan akak akak ipar...semalam buat benda ni

 ni orang yang tak mandi dari pagi sampai la majlis bersurai..(katanya jimat air)












  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA