30 July 2013

♥ Majlis IFTAR Tanjung Puteri Golf Resort ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah, ahad hari tu dapat undangan berbuka puasa lagi..
Tapi kali ni dekat club golf ok
Tahun lepas dah pernah pergi ke sini..
Secara jujurnya...tahun ni kurang best macam tahun lepas..
Sebab makanan tak banyak macam tahun lepas.
Rasa macam banyak yang tak ada.
Dessert dia langsung tak menarik perhatian nak makan
Lagipon tetamu yang datang pon tak ramai macam tahun lepas...
Maybe sebab hari ahad kot, sebab ramai yang cuti kan.
Kami pon pi sebab dari kota tinggi, tu pon sebab semalam malamnya ada majlis BUKA PUASA PERDANA di rumah ibu mertuaku sambil meraikan ulang tahun beliau yang ke 59 tak silap..
Semoga panjang umo, diMEWAHkan rezeki, dan sihat2 selalu MAK...
Kalau jumpa life memang orang tak kan percaya ngan umor tu..
nampak muda dari umo..
Pernah tanya kat MAK dulu apa rahsia.
MAK cakap banyak makan ulam dan jamu...
huhuhu
patutla MAK saya cantik.

otw dari kampung ke sana , muka kami berseri seri sebab nak makan free..muahahaha

 harga untuk seorang, tapi kami dapat makan free k. Alhamdulillah

 se kecik yang dah pandai nak makan sendiri, sombong betul...tak mau langsung kita nak suapkan

 tak dapat nak snap gambar makanan, sebab segan semeja dengan orang yang taja kita berbuka puasa tu...bukan segan dengan hubby i ok..hahaha

 ni pon curik-curik tangkap...tu pon hubby da main main mata...hahaha

 ini la rupa orang yang taja kami makan tuh..TQ ^_^

 Baby PNE

Ok dah kenyang..nak balik dah..

p/s = muahahahah...orang yang aniaya saya tu dah baca blog saya...baguslah..semoga kau sedar..kau tu dah tua...perangai matured skit la makcik oitttt...aku tulis entri sebelum ni bukan mengungkit, tapi luahan perasaan aku sebagai seorang ibu yang bekerjaya bila, tempatnya mencari rezeki ditutup oleh orang2 yang macam kau  yang busuk hati dan berlagak bagus...aku tau la, kau belum kawin..sebab tu kau tak ada hati dan perasaan. Takpe nanti kau akan rasa juga apa yang aku rasa...Kau tak payah nak cemburu sangat dengan aku..sebab aku ni bukan siapa2 dan manusia biasa.

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

27 July 2013

♥ Majlis IFTAR Mutiara Hotel Johor Bahru ♥

Assalamualaikum

 Alhamdulillah
Terima jemputan berbuka puasa di hotel lagi..
Kali ni di Mutiara Hotel JB pula.
Dekat sini lagi banyak variety makanan yang anda boleh pilih...
Cara penyusunan makanan lagi agak teratur sedikit.
Dekat sini, perut saya lagi cepat kenyang...tengok pon dah kenyang, belum makan lagi..
Tak tahu kenapa, mungkin selera nak makan tu kurang kot.
Sebab tak berapa nak sihat
Demam, batuk dan selsema pakej.
Maybe cuaca panas kat luar kot, lepas tu bulan puasa pulakan..kita kurang minum air putih jadi badan akan cepat letih dan lemah je. lagipon kerja baru saya ni selalu keluar dan jarang duk di office. Kejap panas (luar ofis), kejap sejuk (dalam ofis)..jadi badan tengah meneutralkan atau menserasikan cuaca kerja baru saya ni kot..
Tapi saya suka kerja baru saya ni.

Alhamdulillah, harap bertahan lama.
Agar tempat baru saya ni tak ada orang yang berhati busuk, macam office lama saya dulu...kebarangkalian untuk orang irihati dengan saya tu mungkin kurang kot, sbb tempat baru ni saya jarang di office.
Jadi fobhia dengan orang² macam ni, depan baik...
belakang nauzubillah
Semoga Allah bagi petunjuk pada orang² yang suka tutup periuk nasi orang tu. (saya berharap sangat dalam hati ni...moga dibulan mulia ni Allah makbulkan...)

Ya ALLAH kau jauhkanlah dari ku orang orang yang irihati dengan ku yang tak boleh tengok orang lain lebih dari dia.Aminnn

( tetiba beremosi plak, sebenarnya malas nak pikir pasal benda2 remeh macam ni...tapi cuma pelik dan terkilan...kenapa la melayu sesama melayu ni tak boleh buang perasan irihati, dengki dan kianat sesama islam sendiri..kenapa kita tak ikut bangsa lain..yang bersatu padu...bukan berlawan atau nak tunjuk siapa lagi bagus dan hebat)

ADA PEPATAH YANG SAYA NAK SHARE KAT KORANG SEMUA
NI MEMBER YANG BAGI

BIAR BURUK RUPA TU,
JANGAN HATI BUSUK,
NI RUPA DA TAK DE, 
HATI PON BUSUK
SEKALI BADAN PON BUSUK
JADI APA JE YANG TINGGAL??


renung renungkan

masa ni saya dah siap² tunggu ayah datang jemput...comelkan saya..ayah balik kerja kul 5.30.
tempat kerja baru ummi balik pukul 5

El dengan sudu yang besaq dari mulut nya..

 dessert dia sangat menarik...rasa nak makan semua..muahahaha..tapi saya yang manis² sangat ni kurang sikit

macam yang saya cakap entri sebelum ni..klu makan kat tempat grand², elakkan makan nasi..ratah lauk je k ^_^..rugi kalau makan nasi nih weyy

Ha...aritu kat the zon, saya jumpa durian gorengkan, kali ni saya jumpa durian dumpling plak..yang macam kulit popiah kat atas tu...tapi antara dua² saya pilih durian goreng...sebab lagi kena dengan tekak and lagi terasa original durian tu...maklum la peminat durian tegar...hahaha..orang johor kurang gemar skit durian ni...macam hubby saya la..tapi nampak gaya..saya ada pesaing baru yang suka durian jg...iaitu si manja kami Puteri Nur Elvina..dia pon hantu durian jg..

 as usual, gambar kami 2 beranak harus ada...anda yang dah ada anak pasti perangai macam kami berdua...tambah² klu anak tu gegurlzzz...memang nak bergambar je la (dah lama tak pakai tudung bawal batu berselerak macam ni)

 sejak dah dapat kaki ni..uihhh tak boleh duduk diam..asal nak amek gambar je vibrate..tengok tu tangan kat bekalang tu...like a small bos...hahaha

 bukan main happy dia...masa ni baru sampai kat hotel tu...tapi saya tak masuk lagi tggu hubby park kereta..hubby just drop kami kat depan hotel..sebab hujan..
tau apa si cilik ni kata
mimi mimi acokkkk...
(ummi ummi masukkkk)
mimi acokkkkk
(ummi masukkkk)

geli hati dibuatnya tengok gelagat El ni...dah pandai sekarang..
dia dah tau sekarang...hahaha

tggu ayah jemput...dah kenyang nak balik da..bye²


p/s : maaf lah beremosi entri kali...sebab saya tak diberi pilihan dan peluang untuk membela diri..orang tu siap ugut bos ..padahal bos tak pernah tau pon...byk2 staff yang dia syg nak buang tu la yang paling terok..belakang bos memanjang je online...paling koman pon baca blog saya ni....begini ayat dia
" kenapa u layan afri lagi bagos dari i ? jangan nanti i resign sebab afri

HUSNOZON
BELAJAR DIDIK HATI BERSANGAKA BAIK

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

26 July 2013

♥ POP Phone by Native Union ♥

Assalamualaikum

Gadget Update

Hari tu jalan jalan pusing Danga City Mall.. org jb pggl DCM je.
Jumpa la sesuatu yang menarik perhatian.
Sbb siapa yang follow blog budak kiut tu tau la kot..tapi budak kiut tu..mention dia pon beli POP PHONE ni kat oversea kan..so saya pula terjumpa ada jual plak kat DCM ni..jadi pada warga jb yang tengah mencari benda alah ni...boleh la ke sana..tingkat 2 dalam kedai  APPLE STORE..
Diorang jual tak silap dlm RM140+++
mulanya macam nak beli juga...
Tapi fikir balik...nanti dulu la..
Sbb ini bukan keperluan saya lagi...

ada banyak color, tapi suka color ni..sikit hari lagi jadi trend plak la kat mesia ni kot...

p/s ~ budak kiut yang dimaksudkan itu adalah BUDAK KIUT



  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ HER by Elvina ♥

Assalamualaikum

Taraaaa
I nak show off sikit..
Business card my online boutique dah siap
Alhamdulillah
Ada yang nak i buat kan ke? o nak i design kan ke?
Just let me know ok.
Wassup me 013-4594769


cantik tak....klu nak boleh pm i ye...i boleh design ikut citarasa uolls..atau idea i sendiri k..

ni LOGO boutique kite..simple and nice kan kan kan.


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

24 July 2013

♥ Majlis IFTAR The Zon Regency Hotel ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah, rezeki pembuka tirai di bulan puasa dah start masuk, seperti macam ramadhan tahun lepas.
Kami 3 beranak dapat undangan berbuka puasa di hotel sekali lagi...
Eeeee...bestnya..
saya orang yang paling suka, awal² ramadhan aritu dah siap tanya hubby lagi.
b, tahun ni ada berbuka puasa macam tahun lepas lagi tak..
b pon jawab...kan awal lagi ni...
hahahaha...nasib la dapat bini jakun macam ni kan..
Sebelum ke tempat dituju tu...sempat la pusing² dalam the zon tu kejap.
Tapi tak beli apa pon...tengok je..hahaha
Makan kat The Zon ni boleh tahan jg la...sbb variety makanan dia sgt la banyak...apa pon ada...cuma tak termakan je..
Tapi kan...uollls kena pandai...klu datang tempat grand² macam ni...elakkan la makan atau ambil nasi...sebab bila uolllls dah makan nasi...perut uollls akan cepat kenyang dan penuh...jadi tirulah macam saya...makan lauk je...peduli la apa orang nak kata kan...yang penting perut masing² puas dan kenyang....hahaha...sbb klu makan nasi xdapat rasa semua jenis makanan yang disajikan..saya yang makan lauk ni je pon ada juga makanan yang tak dapat rasa, sebabnye perut dah penuh...huhuhu.
Lagipon dapat peluang makan kat tempat tempat macam ni bukan selalukan...klu sendiri yang nak pergi tu ntah bila la kan, melainkan kalau bos ada belanja...baru la berpeluang merasa...kalau dapat bos kedekut....nasib badan la..huhu.
Ok la i boleh recommended pada uollls yang teringin nak makan kat sini...sila la datang..tapi i tak sure berapa harga skali masuk per person....uollls google la sendiri..jangan nak manja sgt k...sekarang zaman semua dihujung jari k..

 as usual, harus gambar kami berdua dulu

 masa ni dah try pakai lense yang baru beli tu, tapi buka balik...simpan untuk raya je...surprise..cubaan senyum tanpa menampakkan gigiku yang santekkk tu...hahaha

 payah betul la nak minta gambar cantik dari si kecik ni

 pening baby PNE ni nak fokus camera..(haha..pelik pula rasa panggil PNE je...ni sbb suka sgt tgk baby FM IRINE NADIA la ni..) antara salah seorang blogger kesukaan saya selain DR HALINA..ada lagi yg lain..suka cara korang bercerita..hehehe

 ini ruang lobby

 receptionist

 di sini la kami berbuka

 ini meja kami...nice kan..ala2 vintage and english style kan, cantik betul kalau perabot bila warna putih mcm ni..tapi kalau kat rumah nampak macam susah skit nak jaga..

sebahagian menu kami hari ini...sentap kejap kat sini ..
hubby sound semua nak ambik gambar...makanan pon nak ambik gambar...
eleh padahal dia tu hipokrit sgt ..org lain releks je, siap posing dengan makanan lg ada la..cuma dia je yg over control sgt...kadang kadang menyampah juga dgn type org yg macam ni...come on la...kita buat apa yang kita suka k..tak payah nak hipo sgt kan..nasib laki sendiri...klu tak i da say goodbye dah...hahaha..mood geram!!

SEKIAN

p/s ~ fav saya masa ni sgt suka durian goreng hotel ni 6ketul saya telan sorang²..crispy n lembut..sedapnye...sampai skrg rasa macam tertinggal durian goreng je dicelah-celah gigi ni...hahaha


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

13 July 2013

♥ Astro NJOI ♥

Assalamualaikum

hihihi
Thanks Hubby...belanja Astro NJOI untuk kami berdua..itupon sejak saya dah jadi surirumah bergaya sepenuh masa...hahaha
Hari tu kami pi Tesco Bukit Indah..
Kebetulan situ ada promosi Astro NJOI ni..
Register RM 280 siap pasang
untuk sepanjang hayat..
yang bestnya kita tak payah la pening pening kepala nak bayar tiap tiap bulan kan.sebab 1st n last kita bayar sebanyak RM280 tu je la untuk seumur hidup..
Bestkan
Best bagi orang orang yang macam saya yang tak berapa nak hadap sangat bila tengok tv ni..buat takat ada ada tu ok la...walaupun tak banyak siaran yang ditawarkan dalam pakej NJOI ni..tapi berbaloi baloi la..at least TV 1, TV2, TV7 and TV8 terang benderang dari sebelum ni..
tapi
misal kata uollllsss tetiba teringin nak tengok BOLA secara live..
boleh la pi topup beli channel SPORT untuk 3 hari tak silap dia orang cakap RM 3
sebelum ni pernah dengar pasal NJOI ni dari akak ipar, cuma tak da masa nak tanya lebih lanjut..
Promosi untuk register tu tak silap sampai hujung bulan ni je..ke dah abis...ntah saya pon tak tau...uolllls cuba la tanya ASTRO tu sendiri
hihihi....
Lepas register tu dia suruh amek gambar...siap cuci berbelakang wall paper madagascar...and dapat free gift tupperware and wooven bag.

 aksi Elvina bila atas stage...mula mula ok lagi 

lepas tu dia dah mula..tak mau bergambar...dah malu bila perasan semua orang tengok dia

ni la semua free gift yang kami dapat tuh..orang astro tu cakap kalau nasib baik gambar kita nnt masuk tv..(tapi tak tau la betoiii ke idak, kot depa nak sedapkan hati kite je kot.)




  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

12 July 2013

♥ Karosel Water Park Johor Bahru ♥

Assalamualaikum

Hi luangkan masa bersama keluarga tersayang dengan bermandi manda di Karosel Water Park 
Sekali sekali best juga sebenarnya buat aktiviti riadah macam ni...
Dia lagi best bila dah ada anak ni...sebab boleh tengok gelagat anak masa dalam air pula...
Mula mula El ni takut juga...tapi lama lama dia pulak yang over dari mak n pak dia...siap request

AGI..AGI...AGI...
maksud EL dia nak lagi.
Maksud dalam water park ni RM25/person
Baby masuk free..tak silap sampai umor 2 tahun je.
Kami kat dalam water park ni tak lama...sebab EL dah menggigil kesejukan..tapi still rilek je....kita yang menggelabah bila tengok bibir EL dah nampak biru biru..
Mau tak cuak saya bila tengok anak macam tu..
Ohh lupa quarker float tu beli masa dekat Tiram Water Park hari tu...RM 15

Ingat nak anta salah satu gambar EL dalam air macam ni dekat majalah PA&MA..tapi tak teranta anta je..sebab tema untuk bulan 7 ni kena dalam air...
Peace ^_^

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

11 July 2013

♥ Lucky Draw ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah...
7.7.13 hari tu kami ke kuala lumpur..tolak dalam pukul 10 pagi..dan sampai johor balik dalam pukul 2.30 pagi..seharian kat sana memang penat.tapi tak sia2 sebab menang 
LUCKY DRAW..
YEAH!!
kami menang LAPTOP LENOVO..tak dapat PREVE, Laptop pon dah ok..
Sapa nak bagi free free macam tu kan..
Rezeki Elvina..tak sia sia ikut teman ayah ye..
ikut suami pi event LAUNCHING bisness partime beliau
event tu ade tema pakai baju merah hitam.
so kami pakat2 pakai ikut tema.
cuma el je lari tema skit..biasa la..
el kan pinky girl
kami ke sana sewa MPV 
Hyundai Grand Starex
sehari sewa RM450, tapi dpt diskaun tggl RM400
maklum la nak bawa kereta memang tak muat..
sebab husband bawa semua orang2 dia..atau partners dia
kami ke sana 11 orang termasuk el..
klu ada siapa2 yang dari johor tengah mencari kereta sewa yang besar dan selesa untuk jalan jauh boleh la contact saya ye...nanti saya bagi contact number kereta sewa tu..
frushhhh sangat sebab tak dapat singgah mana2 kat KL tu..
Event tu di buat di KELAB GOLF SERI SELANGOR
dekat area Kota Damansara sana.


 bergambor kenangan dengan orang penting dlm bisness ni (awat rasa macam gemokkk dalam ni...baru seminggu tak kerja kot...eh tak lah...baju tu yang besar kot....hahaha..ayat sedapkan hati ni)


 besar dan tinggi kan...yela nama pon MPV








  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

05 July 2013

♥ In love with Emerald Green ♥

Assalamualaikum

Hi buddies...welcome back to me Afrina Ismail
just a short update
refrain from continuing this blog deserted and lonely
I kan artis..(buwekkkkk muntah darah la korang semua kan)
bagi chance la sikit sekali sekala jadi divassss meletopsss nokkk
hahaha
two weeks ago, are my cousins ​​wedding next to husband
Meriahhhhh nye
Tema pink
Nampak la skit pinkish nye...

Hari tu, i rasa i macam divassss skit....
Sebab semua dok nengok n puji i je...
Depa kata lawa i make up
Hahaha
Thanks pada akak ipar i yang cunsss abis tu...sebab gara2 dia la i nampak jambussss meletop aritu
Sbb before this...last i make up tebal tebal macam ni..masa i nyer wedding and reception je  (masa ni idak la tebal macam mak andam make up tu ye)...lepas tu tak dak da make up bagai macam tu lagi..
Trade mark i kan " NATURAL IS BETTER "
depa semua dok kata i sesuai make up ala2 Barbei Doll (i pon rasa macam tu juga, sbb kebanyakkan org cakap muka i ni tak berapa sesuai sgt nak make up tebal2 macam gadis2 kat luar nun...takat pi pasar nak beli ikan pon nak make up bagai..teman idak la upe gituw ye...sebab teman pernah baca satu artikel ni...sape yang slalu sgt nak touch up, nak pi sidai baju blkg rumah pon nak touch up...atau kejap2 nengok cermin ni..confident level terhadap diri sendiri kurang...sebab tu depa dok buat lagu tu...means...mereka kurang yakin dengan diri sendiri...tapi idok la teman kata teman ni terlalu yakin dgn diri sendiri...teman ada juga tengok cermin...tapi xde la kerap..takat tengok cili terlekat kat celah2 gigi tu ada la...tak ke malu kalau nak berbual ngan org dengan cili tersepit dicelah gigi kan..tu je..cara atasi masalah minum ayak masak tu kumur skali lepas tu telan je...baru berkat...hahah tapi kadang2 cili2 ni degil jg..sbb tu kena tengok cermin jg...hahaha ayat cover )

Dah...cukup takat tu i bebel k...nanti jelak plak










suka kat ruang ni..sgt cuteeeeee

cuba perhatikan...mimik muka Elvina tu....comel kan...jangan tenung rapat muka mak dia plak....nanti terpikat nokkkk....hahaha










  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA