24 July 2013

♥ Majlis IFTAR The Zon Regency Hotel ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah, rezeki pembuka tirai di bulan puasa dah start masuk, seperti macam ramadhan tahun lepas.
Kami 3 beranak dapat undangan berbuka puasa di hotel sekali lagi...
Eeeee...bestnya..
saya orang yang paling suka, awal² ramadhan aritu dah siap tanya hubby lagi.
b, tahun ni ada berbuka puasa macam tahun lepas lagi tak..
b pon jawab...kan awal lagi ni...
hahahaha...nasib la dapat bini jakun macam ni kan..
Sebelum ke tempat dituju tu...sempat la pusing² dalam the zon tu kejap.
Tapi tak beli apa pon...tengok je..hahaha
Makan kat The Zon ni boleh tahan jg la...sbb variety makanan dia sgt la banyak...apa pon ada...cuma tak termakan je..
Tapi kan...uollls kena pandai...klu datang tempat grand² macam ni...elakkan la makan atau ambil nasi...sebab bila uolllls dah makan nasi...perut uollls akan cepat kenyang dan penuh...jadi tirulah macam saya...makan lauk je...peduli la apa orang nak kata kan...yang penting perut masing² puas dan kenyang....hahaha...sbb klu makan nasi xdapat rasa semua jenis makanan yang disajikan..saya yang makan lauk ni je pon ada juga makanan yang tak dapat rasa, sebabnye perut dah penuh...huhuhu.
Lagipon dapat peluang makan kat tempat tempat macam ni bukan selalukan...klu sendiri yang nak pergi tu ntah bila la kan, melainkan kalau bos ada belanja...baru la berpeluang merasa...kalau dapat bos kedekut....nasib badan la..huhu.
Ok la i boleh recommended pada uollls yang teringin nak makan kat sini...sila la datang..tapi i tak sure berapa harga skali masuk per person....uollls google la sendiri..jangan nak manja sgt k...sekarang zaman semua dihujung jari k..

 as usual, harus gambar kami berdua dulu

 masa ni dah try pakai lense yang baru beli tu, tapi buka balik...simpan untuk raya je...surprise..cubaan senyum tanpa menampakkan gigiku yang santekkk tu...hahaha

 payah betul la nak minta gambar cantik dari si kecik ni

 pening baby PNE ni nak fokus camera..(haha..pelik pula rasa panggil PNE je...ni sbb suka sgt tgk baby FM IRINE NADIA la ni..) antara salah seorang blogger kesukaan saya selain DR HALINA..ada lagi yg lain..suka cara korang bercerita..hehehe

 ini ruang lobby

 receptionist

 di sini la kami berbuka

 ini meja kami...nice kan..ala2 vintage and english style kan, cantik betul kalau perabot bila warna putih mcm ni..tapi kalau kat rumah nampak macam susah skit nak jaga..

sebahagian menu kami hari ini...sentap kejap kat sini ..
hubby sound semua nak ambik gambar...makanan pon nak ambik gambar...
eleh padahal dia tu hipokrit sgt ..org lain releks je, siap posing dengan makanan lg ada la..cuma dia je yg over control sgt...kadang kadang menyampah juga dgn type org yg macam ni...come on la...kita buat apa yang kita suka k..tak payah nak hipo sgt kan..nasib laki sendiri...klu tak i da say goodbye dah...hahaha..mood geram!!

SEKIAN

p/s ~ fav saya masa ni sgt suka durian goreng hotel ni 6ketul saya telan sorang²..crispy n lembut..sedapnye...sampai skrg rasa macam tertinggal durian goreng je dicelah-celah gigi ni...hahaha


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

6 comments:

siti ZAHARA said...

kadang2 tu ada jugkla kna marah..tpi zara buat tk tau je..skrang ni dh tak ckp apa dh..huhuhu..=D

mastikus said...

geramnnye tgk gamba baby you. hehe..selamat berpuasa

Chegu Anuar said...

wah.. bestnyaa... selamat berpuasa cik puan

Nur Afridayati said...

@siti ZAHARA
hahaha..yeke...tu la...geram je kite...kita bukan buat apa pon, just snap the moment je...

Nur Afridayati said...

@mastikus
Terima kasih..Selamat berpuasa jg ye.

Nur Afridayati said...

@Chegu Anuar
Terima kasih...selamat berpuasa jg ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA