30 August 2013

♥ Si kecik tengah kemaruk nak bertudung ♥

Assalamualaikum

Comeiiii tak kite.. Habis semua tudung di tibainya...dah tak peduli tudung nenek ke tudung makcik ke tudung ummi ke semua dia sarung atas kepala dia...yang best se kecik ni sempat pose comel bila semua teguq n geram tengok dia bertudung..

Alhamdulillah sejukkk perut ummi ni ha nakkkkk

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

22 August 2013

♥ Thanks HATTADOLMAT u make my raya beautiful ♥

Assalamualaikum

Tengok semua pakat pakat update baju raya kan...saya pon nak update juga la baju raya saya tahun ni...kalau ikut tahun ni adalah tahun paling banyak baju raya...rasa ada lebih 7helai untuk tahun ni..cukup seminggu punya baju raya...tapi tolong ye, jangan kategorikan saya seorang yang boros ok..cuma beza dari angpa semua..tahun ni saya standby 3bulan awal dari tahun lepas. Tahun lepas siap gado2 lagi dgn hubby pasal beli last minit, dahla tak cantik...mahal plak tu...so kira tahun ni saya beringat..beringat punya beringat ambik kau..7helai terus...macam balas dendam untuk raya tahun lepas yang sepasang je...hahaha..baju raya saya ada bagi tailor dan beli siap..tapi saya prefer sebenarnya beli siap..sebab kalau bagi tailor ade je tak kena dengan saya ni, tak tau la samada tailor tu jahit buruk atau saya yang cerewet tahap gaban..
Tapi ibu saya cakap, saya yang cerewet...siap kena perli suh saya jahit sendiri la kalau nak cantik sangat...hahaha
Tapi yang special adalah seperti tajuk entri kali ni..
Itu pon saya beli masa jumpa customer dekat DCM (danga city mall)
Tidak tak merasa la, nak pakai baju dari designer terkenal macam tu..
Sebenarnya dari tahun lepas pon ingat nak beli baju dari designer terkenal macam HattaDolmat dan Jovian Mandagei tu..tapi hajat tu tak sampai..huhuhu
Kalau ikut nafsu saya berkenan 3 design baju Hattadolmat, tapi saya grab sehelai dulu...
Nak try best tak fitting dia dgn badan saya.
Best sangat...
^_^

 no filter, original me..cuma tang mata tu ada tipu skit..pakai lense la katakan.. (ber backgroundkan almari baru ibu)

 hahaha...my kakak cakap saya dah kuruihhhh yeay.

yang ini lagi best sopidolmat komen saya punya ig yeay..ko ado?





  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ Get Inspiration ♥

Assalamualaikum

Thankssss so much to buddies pada yang terjumpa blog i ni, n get inspiration mengenai bagaimana i diet tanpa sebarang pil yang  masa akan datang akan merosakkan buah pinggang U.
I dapat banyak msg dari email, whatsapp,wechat dan dari blog ni sendiri pasal Diet Atkins yang i buat ni...
Thank you uollllssss
Makcik terharu bangat...atass pujian pujian ikhlas uollllls semua..


Jom joint diet, sihat dan cantik dengan saya.
Raya hari ni berat naik 4kg..huhuhu
Kena stat to the basic balik.

ini sebahagiannya






  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

21 August 2013

♥ Duitraya Puteri Nur Elvina ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah, tadi baru lepas bank in duit raya si kecik ni..nak bank in dari minggu lepas lagi..
Tapi kekangan masa yang maha dasyat...
Sampai blog kesayangan ramai ni pon terbengkalai seketika..
Busy nya dia...
Dah 14syawal...duitraya terkumpul sayang sampai sekarang ada RM325..
tapi ayah hutang RM 66 so TOTAL semua patut RM391..aritu masa on the way nak balik jb, xdak duit cash nak bayar tol..so ayah pinjam dulu duit raya sayang..hahaha
Ummi ingat tau..tapi saja xnak minta lagi..biar dulu..masuk dalam buku 555 dulu..
Duit raya sayang ni memang ummi dah set mind ummi..tak kan pakai sampai sayang besar..Untuk masa depan sayang juga nanti..Kot la ada rezeki, sayang boleh sambung cita2 ummi nak blaja oversea, so dah senang masa tu..sebab da ada saving kan...InsyaALLAH.tak payah pk nak buat PTPTN macam ummi ni ha...Sekarang tengah menderita bayar PTPTN ni...
huhuhu
Kalau tak bayar nanti nama blacklist..jadi lebih baik bayar dari tak bayar langsung walaupon RM50..


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

16 August 2013

♥ Relaxation ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah..Rezeki 
^_^
Semalam jumpa client di Banafe Village.
Berhampiran dengan Banafe tu...ada satu Pusat Urutan Tradisional
Sebenarnya nak jumpa bos pusat urut tu, tapi memandangkan saya datang awal..saya pon lepak la kejap kat kat Banafe tu..sementara tunggu beliau sampai..
Jumpa atas urusan beliau nak buat business card and flyers untuk pusat urut beliau..
Bincang punya bincang close order untuk business card 1000keping...flyers dia minta design je..tapi nanti pandai pandai la saya cucuk suruh beliau printkan sekali.
Sementara beliau tengah sibuk tuh..Beliau minta saya cuba salah satu massage² yang tempat beliau tawarkan.
Mulanya saya taknak..segan la konon..pastu bagi alasan takut...sebab selalunya kalau tradisional punya memang nampak macam sakit..lagipon saya jarang sgt berurut.. ada la 3kali, masa nak kawin, masa tgh pregnant dan masa tengah berpantang lahirkan Elvina dulu..Ehh ada lagi masa tengah demam panas yg sgt terok, en hubby yang urut..Best en hubby urut...satu sebab kita boleh request lama2 n free je..hahaha.

Ok la, untuk tidak megecewakan beliau saya pilih untuk buat separuh badan je selama setengah jam, sebab sejak akhir2 ni badan cepat letih tambah2 dari bahu hingga ke pinggang...kebetulan pula raya hari sibuk tolong ibu pindah rumah baru..tak tau pasai apa..ke nak kena ambil supplement (haha padahal xde la tolong sangat..takat tolong masak n kemas skit2 je pon..lain semua adik2 yang buat maklumla sembilan beradikkan)

Perghhhh lepas urut tu rasa fresh sgt, pastu tengok kulit muka macam gebusss sgt plak...padahal ada je liang2 roma terbuka sebelum urut..lepas urut terus hilang tuh...ajaibbb..Macam ni nak datang urut selalu la..hihihi

Tukang urut sana original dari Indonesia...sebab tu tempat dia famous dikalangan chinese dan singaporean..sebab orang2 indon tu urut memang power...terasa keberkesanan dan sakit masa di urut tu..
Last bila datang kaunter nak bayar..Owner urut tu kata takpe dia belanja..
Alhamdulillah...rezeki rezeki rezeki..order pon close...massage pon dapat free
If korang nak try pi la sana

PUSAT URUTAN TRADISIONAL WIRAJAYA
NO 13B-09 JALAN DATO' ABDULLAH TAHIR,
80300 JOHOR BAHRU 
(NEXT TO BANAFE VILLAGE)

p dot s = terperasaan dekat belakang kaunter bayaran...ada keratan akbar pasal pusat urut WIRAJAYA ni rupanya ..artis pon banyak datang sini..nasib tak jumpa..tidak mesti dia orang minta sign saya...hahaha sape yang artis nih, perasan kejap..uwekkk...jangan lupa ye kedai ni buka sampai pukul 3pagi.

tuan punya kedai ni bagi idea lebih kurang macam dalam gambar tu la...ok idea dah datang..dah nak sambung kerja k.





  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

10 August 2013

♥ Syawal (1434H) ♥

Assalamualaikum

Salam Aidilfitri buat semua rakan2 blogger sekalian
Maaf Zahir dan Batin dari kami bertiga.
Tahun ni giliran beraya di kampung saya di Taiping Perak
Tahun ni kami lebih sibuk berpindah randah ke rumah baru.. 
(nampaknya tahun depan saya kena beraya panjang la di johor, sebab dah drag masa beraya di sana tahun nih..huhuhu)
Alhamdulillah...akhirnya ibu saya dah ada rumah sendiri..
Tercapai juga hajat beliau nak ada rumah sendiri
Kemain happy beliau...boleh kata 100% semua pon baru dalam rumah tu siap renovation...dari perabot, tv flat screen 40 inch, sofa, set bilik tidur, peti sejuk mitsubishi, dapur canggih..semua la...sampaikan barang2 yang kecil2 semua pon baru..
Alhamdulillah...terima kasih YA ALLAH.
Tunggu giliran saya pulak untuk rumah baru...dan serba baru...
InsyaALLAH..Amin

Tahun ni kami meng PURPLE kan diri

cik hubby ada lari skit warna baju ngan kami (at least ada backup jg la..sama ngan anak tudung saya sikit)...beliau kata dah boring asik pakai baju melayu je...last baju melayu tu tersadai macam tu je..pakai setahun sekali je..tu yg beliau ubah angin..nak ber kurta plak.

Auchhh berbakat juga saya ni bergambar menggoda macam ni...hehehe..sila jeles ok
I like this pic actually..(yeayyyy nampak kurus di situ)

Thanks to all family members..most appreciated, mr hubby..for whatever reason 

p dot s = jap lagi nak pi beraya rumah bakal adik ipar...satu di teluk intan, satu di kuala lumpur dan beraya rumah sanak saudara di sana..lepas tu terus gerak balik  Johor.







  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

09 August 2013

♥ Ayah aku mohon maaf ♥

Assalamualaikum

Al Fatihah 
Hari ni genaplah 5 tahun ayah meninggalkan kami pada 09.08.09, tarikh keramat tu memang tak akan pernah aku lupa...ayah pergi masa bulan ramadhan..ayah menghembuskan nafas terakhir beliau di Hospital Kuala Lumpur.


Dan pohon kemuning akan segera kutanam 

Satu saat kelak dapat jadi peneduh 

Meskipun hanya jasad bersemayam di sini 

Biarkan aku tafakkur bila rindu kepadamu 

Walau tak terucap aku sangat kehilangan 

Sebahagian semangatku ada dalam doamu 

Warisan yang kau tinggal petuah sederhana 

Aku catat dalam jiwa dan coba kujalankan 

Meskipun aku tak dapat menungguimu saat terakhir 

Namun aku tak kecewa mendengar engkau berangkat 

Dengan senyum dan ikhlas aku yakin kau cukup bawa bekal 

Dan aku bangga jadi anakmu 

Ayah aku berjanji akan aku kirimkan 

Doa yang pernah engkau ajarkan kepadaku 

Setiap sujud sembahyang engkau hadir terbayang 

Tolong bimbinglah aku meskipun kau dari sana 

Sesungguhnya aku menangis sangat lama 

Namun aku pendam agar engkau berangkat dengan tenang 

Sesungguhnyalah aku merasa belum cukup berbakti 

Namun aku yakin engkau telah memaafkanku 

Air hujan mengguyur sekujur kebumi 

Kami yang ditinggalkan tabah dan tawakkal 

Ayah aku mohon maaf atas keluputanku 

Yang aku sengaja maupun tak kusengaja 

Tolong padangi kami dengan sinarnya surga 

Teriring doa selamat jalan buatmu ayah tercinta

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI AYAH :(

  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

01 August 2013

♥ Majlis IFTAR Hotel Selesa Pasir Gudang ♥

Assalamualaikum

Tempat ok
Tang makanan tak ok.tak ok dari segi penyediaan. 
Sebabnya...makanan tak cukup..rasa memang sedap n tiptop
Yang jadi tak cukup tu sebab diorang buat sikit sikit..
Maybe dia orang xnak berlaku pembaziran kot..(itu dalam hati kata)
Tapi luar hati yang kata dia orang ni kedekut @ on budget kot..
tu yang buat sikit sikit je
tapi tak ok tang kami yang nak datang makan la...
Sebab bila semua makanan habis..dah nak kena beratur panjang panjang balik nak tunggu makanan tu siap masak.contoh macam makanan fevret org mesia ni..
Kambing golek dan sate..
Perghhh berpeluh juga la beratur tunggu sampai giliran, 
kan dah susahkan orang namanya tu...
Lagi satu hal nak beratur pepanjang.
Dia orang sebenarnya kena fikir panjang..
orang yang datang situ semua bukan nak mengadap makanan ni sampai pukul 10malan kan..ada yang lepas makan2 dah terus nak pi tarawih kan..
so kesian la kat dia orang tu..
nanti nak solat da tak kusyuk plak asik teringat makanan yang tak dapat makan tadi..
huhuhu














♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

♥ Majlis IFTAR Pulai Spring Golf Resort ♥

Assalamualaikum

^_^
Alhamdulillah..
Rezeki kami 3 beranak lagi..
Kelmarin di undang ke majlis berbuka puasa sekali lagi.
Tapi kali ni kita ke club golf lagi..
Antara tempat tempat yang dah pi sebelum ni..
Saya rasa ni paling cool dan santai uolllss
Macam ada concept ditepi laut skit...makan kat situ feeling2 tepi laut..
Ada angin tiup tiup sepoi sepoi gittew.
Rupanya ada pool la...
Lepas tu view dia mengadap pemandangan hijau padang golf tu...
Hahaha
Best suka idea yang dia orang pakai tu...
Terfeeling macam wedding dipersisiran pantai pon ada..

Eh sori...saya mmg kasaq skit orangnya...dan jujuq...kalau saya tak suka..memang saya kata tak suka ok..
Variety makanan dia pon banyak sangat...
cara mereka presentation kan makanan pon nice sangat...
Apa yang boleh saya cakap...
Rasa nak pi lagi la tahun depan
Nak pupuk supaya jiwa ni lembut dan romantis skit...boleh la datang sini ok..
Jadi orang2 yang disarankan datang adalah orang macam saya..
Sebab apa...datang sini, nak marah pon tak jadi marah..sebab environment dia sangat la romantik..
Hehehe
Dari segi makanan pon best juga kat sini..
No komen la...rasa semua pon best kat sini
Overall Perfect!!!
layan la pic kat bawah ni tapi xda pic pool depa yg lawa tu lupa nk pi snap...da ngantuk..malas nak caption satu2 pic ni..tak faham tanya je...
Muahahaha











hari ni kami sangat selekeh k, tak sempat nak mandi dan melawa masing2, sbb tak persaan ayah wechat kata ada jemputan berbuka puasa..takpe tak kesah la...yang penting pewott kite kenyang...saya siap masak lagi la masa ni..last terbiar je la..



  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA