09 October 2013

♥ Tepian Tebrau, Danga Bay ♥

Assalamualaikum

Whatttttt???

Please..please...please
do not come in there again pleaseeeee!!!!
Ok nak tau apa benda yang i tengah meroyan nihhh

Last week i pi makan dekat TEPIAN TEBRAU yang menjadi kegilaan ramai orang nak makan dekat sana, termasuk iollllllls pon turut meroyan nak makan kat sana..(nampak tak permainan i di situ)
Dah bape kali datang lalu konon nak cuba mkn sana...
Tapi niat tu asik terbantut je dek kerana asal plan nak makan sana je, parking full...parking full...parking full...
i tgk pon blh migrain...xpenah2 migrain tau..hahaha
Exceli hubby i pon malas klu bab nak bersesak-sesak ni..dia mmg cukup xbeselera klu bab2 nak laga2 bontot...konon2 padat macam sardin la kan
Tapi aritu parking ok2 je...boleh la park kete juga...tapi menapak juga nak makan sana..

Ok mula2 kena berebut tempat dulu..nak dok tang mana kan...sini kena berebut...siapa cepat dia dapat la...kebetulan kami pi weekend kan...so mmg terbaikkkk ramai yg datang...nak mentekedarah...laporrrr sgt la tuh...
Duk je, teruihhhhh order

cikong suam 2, cikong sejuk 1, abc 1 TOTAL RM19 ( bagi note rm20, tapi sampai kesudah dia tak pulangkan baki rm1 tuh...konon tak daq duit kecik la kan)

ok next order

ikan bakar 1 ekor  TOTAL RM38
tauhu bakar TOTAL RM15
baby crab TOTAL RM15
nasi goreng USA & nasi goreng cendawan TOTAL RM15

GRAND TOTAL RM103 ???

WTF !!! 
(WHAT THE FOOD)


jadi apa pendapat kamu semua???
bagi saya MAHALNYEEEEEEEEE
Agak agak la kan...
tau la situ port orang SINGAPORE makan..
jangan la sampai kami pon kena tempiasnya kan

1st and last la saya makan situ...niat asal sebenarnya..teringin sangat nak makan anak ketam goreng (baby crab)..
dengar situ femes dengan anak ketam goreng..tu yang nak try tu...sekali dengan kami2 kena goreng dengan peniaga di situ.
klu pi pon nak bungkusssss je la anak ketam goreng tu...makanan yang lain xde la sedap tara mana ponnnn
rasa iollllls masak pon lagi sedap ...walaupon xpandai masak masakan jawa....kuikuikui..

p dot s : pada yang banyak duit, rasa terlebih duit tak tau nak buang kat mana...meh la cuba makan kat sana...kot nasib hangpa dapat murah ke kan???

 ini la baby crab...yang meleleh air liur sgt tuhhhh

ni plak ikan bakar....rm38








  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

2 comments:

oya zihanee said...

bby crab tu macam sedappp je..

pada oya agak mahal.. huuuuu.... tapi kalau sekali sekala pergi apa salahnyer ye tak??? lepas ni dah boleh mark 'recomended' or 'should not come again'.... hahahaha....

just nak tumpang share je.. mkn kat Kristal bay Melaka rm60 siap ada diskaun cent2.

jus 2 gelas. ketam besar 2 ekor. ikan bakar sekor. sotong goreng tepung. kalian. dgn kupang/kerang sambal..

heeeeeee..... ALA KASIM nama kedai di beri. murah rezeki tokey kedai.

Afrina Ismail said...

@oya zihanee

Kannn..mahalll
kristal Bay...macam leh try lepas ni..murah juga tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA