11 November 2013

♥ Family Vacation Bandung 4D3N (part 3) ♥

Assalamualaikum

Part 3 ( last day di Bandung )

Day 3


Ok hari ni kami dah nak check out dah.. Malam nanti check in di Jakarta pulak...huhuhu...bubbai Andelir Hotel Bandung..see u next time. In Shaa ALLAH
Seperti biasa before check out, kita breakfirst dulu...menu sama seperti semalam ye

Huhu..bergambar kenangan jela...tak berkesempatan langsung nak ber swimming pool sgt

Masa nak check out ni , ada kisah yang  kami tak dapat lupa....Elok langkah keluar je dari pintu hotel tu...kami semua di serbu dan dikeremuni oleh peniaga di situ...memang rasa macam artis Indon pon ada dah...depa punya la nak suh kita beli..tak putus asa pujuk rayu supaya kami ni cair dengan godaan diorang..Sampai ke pintu kereta diserbunya..cer uolls feeling dah nak tutup pintu kereta tu pon..still ada lagi yang serbu konon2 nak minta sign and bergambar kenangan gitu..padahal punya la nak kita membeli dgn diorg...siap tawarkan pakai duit malaysia pon xpa...hahaha..dasyat kan!!!
Akhirnya kami tewas juga dengan pujuk rayu mereka tu...Tapi tak apa la da rezeki peniaga tu kan..lagipon diskaun yang ditawarkan mereka pada masa tu..memang kaw2 punya murah habaq hang.. 


Hubby dapat la beli kopiah ni 7 pasang...IDR 100000 = RM 30, saya pulak beli jaket kulit original tau pada mulanya harga IDR 450000 = RM 135, last tawar punya tawar...saya dapat IDR200000 = RM60 je..yang sampai nak tutp pintu kereta tu la...last beli juga jaket kulit tu...memang cantik n lembut..siap buat demo bakar jaket tu lagi...tapi pak supir tu kata kalau nak tau betul2 ori ke tak..masa dia bakar tu...suh dia bakar lama2 skit...klu tak terbakar maka betul la ori nya...tapi bila dah sampai malaysia konon nak buat la eksperimen sendiri,  apa yang pak supir cakapkan tu tapi tak berani..buatnya terbakar..sapa nak ganti rugi?? kalau depan mata lagi...boleh la minta tukar kan..tapi saya puas hati la..sebab mula2 yg dia tunjuk agak keras dan tak berapa nak cantik..

 Ok tempat pertama kami singgah hari ni adalah PASAR BARU..tu peraturan masuk tempat ni...sila baca ya..dekat sini la macam2 ada...siap boleh diskaun kaw2 punya ye..dekat sini tak berapa nak membeli...sbb duit da abis masa kat gudang hari tu...so tengok je la member beli..telekung kat sini lagi cantik dari yang kami beli di gudang hari tu...geramnyeeee!!!


Bapak bapak dan ibu ibu lagi sibuk membeli...hahaha.. beli la juga skit kat sini..baju untuk si kecik ni je IDR 180000 = RM54 untuk 2 pasang..tapi serius..sini baju baby tak berapa nak murah sangat dan tak berapa nak comel sangat..tak macam saya pergi Bukittinggi Indonesia tempoh hari...banyak sgt cantik2 dan murah2..menyesal pulak tak beli banyak masa kat Bukittinggi hari tu.

 lama juga sebenarnya kami kat dalam ni....tu pon tak habis pusing...mana tak nya...dalam ni ada 1700 kedai kot...giler ar kalau boleh abis pusing dalam masa satu hari..imposibble!!!
Ha tu la jaket nye...saya pilih kaler cokelat...nampak la skit...kaler2 keibuannya..hehehe

 Ok dah penat pusing di Pasar Baru...kami singgah di MITRA SEDERHANA PASTEUR  plak untuk makan tengah hari



hahaha...dah licin baru teringat nak snap pic...nampak tak permainan di situ...sebenarnya da lapaq tahap kebuluq da kami..penat kotttt pusing mall pasar baru tadi...

Lepas makan kami terus ke destinasi seterusnya...di mana Aril Peter Pen selalu datang ke sini kalau nak beli seluar @ jaket jeans...kat situ memang murah dan jeans nya original..kalau nasib baik..dapat la jumpa artis2 Indonesia di sini..

 Ok ni lah tempatnya...TOKO TIGA

 Dalam Toko Tiga ni...ada tempat2 yang menarik untuk bergambar kenangan








Ha beli lagi Fridge Magnet IDR 100000 = RM30 dapat 36biji kali ni.



 Sekarang kami di TRANS STUDIO


 ekceli sebenarnya kami tak naik pon roller coaster tu...sebab dalam pakej kami tak termasuk lg pon tak sesuai kot sebab bawa ank kecik..mungkin lain kali ...kami amek kesempatan je singgah di sini..kalau nak masuk sebenarnya kena bayar IDR 250000 = RM 75 per entri...kami cuma pusing dalam mall dia je

bergambar je bukan main hangat..




 rugi sebenarnya tak masuk sini..tapi apa boleh buat bukan rezeki kami..In Shaa ALLAH lain waktu kami akan ke sana lagi..


tetiba rasa macam budak2 plak nak ber pisttt bagai...hahaha


Dapat naik keretapi pusing pusing dalam mall pon da ok sebenarnya buat sekecik ni ha..

 bagi chance ayah naik juga..hahaha..tapi lupa berapa harga sekali naik keretapi ni.


 dari nangis mula mula, ..terus happy bila dah dapat naik

 tengok expresi muka si kecik ni...feeling betul




singgah dalam ni jap..beli assesori si kecik ni... IDR 23000 = RM6.90

 nampak tak macam makcik makcik di situ..orang pilih dia pon sibuk nak pilih pilih juga

 Ha..memang geli hati tgk El ni masa ni...kemain excited...haha

 muka bahagia....yes akhirnya aku jumpa apa yang aku cari..(el bermonolog)



terus pakai okay asesori yg beli tadi...melaram sungguh..ngehngeh





 sekarang kami di JALAN RIAU


 di jalan riau ni...sangat banyak shoping mall macam cendawan tumbuh...jalan kaki je kat sini.

 yeay..ayah belanje baju miow miow untuk saya

masa ni ummi dekat dalam lagi...tapi saya dan ayah dah lepak kat luar...sambil pekena aiskrim durian..fuhhh memang suka la El ni..sbb durian tu mmg fevret dia sejak dalam perut lagi..hihi


 dah penat penat pusing sekitar jalan riau ni, rehat sat pekena ice blended diorang...IDR 30000 = RM 9 untuk 3cup, saya dapat la sehelai blaus yang berkenan di hati IDR 145000 = RM43.50, beli t-shrit 5 helai lagi IDR 100000 = RM30



 pusing pusing lagi..terjumpa pisang cheese ni...orang kata kalau datang sini tak cuba ni x bandung ar...ok la rasa nya...xde la sedap mana tapi puas la sebab banyak..IDR 10000 = RM3.. tapi yang best bila da sampai malaysia hari tu ,,ada plak org malaysia da tiru...tak ingat kat mana saya nampak..tapi kat KL la

kek ni sgt sedap IDR 22000 = RM 6.60 je


 Sebelum check in di Hotel dekat Jakarta...kami dinner kat sini dulu SIMPANG RAYA




 lepas dah kenyang bergambar berhadapan kedai makan ni..ha amek kau...macam2 pose ade...


 sepatutnya destinasi terakhir kami sebelum check in , singgah di kedai jajan popular di abad ni...hahaha..nama kedai tu KARTIKA SARI..tapi sampai sana je da tutup..terpaksa la singgah di kedai lain...di JALAN CAMPELAS..abis juga IDR 230000 = RM69
 Yeay selamat check in di Orchardz Hotel Jakarta...esok da nak balik Malaysia da...huhuhu


Hotel ni sangat cantik...ok good night semua..






  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA