13 March 2014

♥ Short Vacations Muar-Melaka-Seremban (CNY) ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Auto Publish

Percutian yang tak dirancang..
Niat sebenar teman ayah pusing muar, melaka n seremban jumpa partners business minyak dia.
Tapi rasa semua planning dalam kepala ayah.
Kami dua beranak ikut je la.

Bertolak malam khamis tak silap..bermalam di hotel muar.
Esok paginya ikut ayah jumpa member dia kat muar yang buka kedai assesori, lepak situ lama gila..naik bosan juga duduk tunggu bila nak sudah.

Sampai tak tahu dah nak buat apa selfie la kami dua beranak dalam kereta..layanzzz











Lebih kurang pukul 3pm ayah ajak pi Melaka Wonderland. Biasala nama pon time cuti sekolah, mmg ramai orang masa ni.. Kebetulan masa ni ada offer sempena raya cina, jadi kami ke sini beli pakej 3 in 1,  jimat skit berbanding beli tiket asing2.

 memang tak dapat la nak bergambar lawa2 kat pintu masuk sini..sebab ramai orang lalu lalang


 atas tu harga tiket biasa..mmg mahal skit berbanding harga pakej

Kami amek pakej Animal Joy rm39/person. Budak kecik yang bawah tiga tahun masuk free.
Dalam pakej tu ada Melaka Wonderland, Melaka Bird Park & Zoo Melaka

ok terus beli baju renang kat sini juga...sebab saya tak tau ayah plan nak pi sini..Elvina dah rasa lain..sebab tak pakai pampers..kejap2 pegang masa ni..hahaha

 masa ni..ummi tukang amek gambar dan jadi penonton berbayar je la, sbb nak joint xdaq baju yg sesuai...lagipon tgh pregy kan.


 muka excited gilerrrr dapat masuk dalam air...bertahan lama plak tu..sampai tak mau naik..

 brader ni baik hati sbb bagi pinjam pelampung ni...sbb kami tak tau plak kena bayar..ingatkan semua dalam pakej..huh.

 tengah layan tuan puteri ni...ummi naik air..hauss




 ok dah puas main air...nak balik dah

 maaf la..gambar tak dapat full sebab semua org pon nak bergambar masa ni..





Keesokkannya plak kami ke Melaka Bird Park


 Bergambar dulu, sementara orang tak ramai lagi.






 rm5 3round pusing untuk kerata control ni.















Tak sempat nak masuk Zoo Melaka..sebab dah malam.
Maafla kali ni entri lebih pada bergambar...sebab entri dah basi...dah tak tau nak story apa...muahahaha

  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket

2 comments:

Mia Liana said...

wahhh bestnya.... menarik sungguh tempat ni...

psssttt.. first time terjah sini dan terus follow. salam kenal ya..

Afrina Ismail said...

@Mia Liana

Nanti boleh la ke sana plak...better datang time xramai org..baru best skit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA