17 April 2014

♥ Wedding Zakiah & Nurzri ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Kad kahwin adik ipar ni, kami sponsor sepenuhnya.
Dari proses design sampai la ke proses printing





Cantik x? Ramai yg puji tau design kad kawin ni cantik walaupon simple k.
Ok nak promote sat...sesape yang nak kawin, klu nak saya design meh hire saya ye.

Seminggu lebih bertapa kat umah MIL tau.
Kalau dah namanye buat kat umah mmg macam ni la.
Sibuk and penat sangat sangat sangat.
Tambah tambah sekarang tgh preggy abis semua pon sakit.
Terutama bahagian pinggang.
Mana tak nya bertungkus lumus mengemas, membasuh, menyapu, mengelap dan membungkus.
1st time la seumor hidup merasa merewang besar besaran cara orang jawa nih..
Memang berpeluh beb.
Sampai tido malam nangis nangis sebab sakit pinggang yg teramat sangat.
Tapi Alhamdulillah.
Semua pon dah settle.
Tunggu rombongan mengantar belah laki plak pada 1/5 ni kat Semenyih.


























Macam yang saya cakap tadi...
Bila orang kuat semua dah sibuk dengan tugas masing masing.
Harapan nak bergambar beramai ramai dengan keluarga memang susah nak terjadi.

SEKIAN

p dot s : Omg nanti rombongan nak mengantar belah lelaki tak dapat la nak melaram bagai..sebab baju semua pon tak muat dah..pakai maternity dress je la nmpknya...huhuhu..sedihhh

  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket

16 April 2014

♥ Celebrate Birthday Puteri Nur Elvina - 2years ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Hari tu.
12/3/12 ~ 12/3/14
Genap 2 tahun umur Elvina.
Tahun ni celebrate birthday bertiga saja.
Jadi la dari xde langsung.
Untung ayah yang belanja.
Makan n beli cake dekat Secret Recipe Jusco Bukit Indah.
Beli 1 slice je pon.
Turkish Indulgence sedap juga!
Nak hiburkan hati sekecik ni.
Tahu je ayah dia nak belanja cake.
Memang haru biru jadinya.
Satu secret recepi tu tau birthday dia.
Mana taknye..nyanyi untuk diri sendiri memang kuat tak hingat.

Baby birth bear to you...Baby birth bear to you
Baby birth bear to you...Baby birth bear to you
Baby birth bear to you...Baby birth bear to you

Hahahaha.
tu je la yg diulang ulang
Itu gaya bahasa dia
Seminggu jg la hilang suara sebab semangat sangat nyanyi lagu tu je

Sampai sekarang tak hilang..
Asal nampak org makan cake ke, tgk dalam tv ke..
Ha dia mula la keluarkan suara dia yang kuat tak hingat tu.


Nak celebrate ramai² kena tunggu 22/3 ni sebab MIL planning nak celebrate birthday ramai² termasuk menantu baru, menantu lama n cucu² yg lahir bulan 3.
Tak silap ada 5 org kot yg lahir dlm bulan tu.
Macam tahun lepas la...kami celebrate ramai².

Muka orang paling bahagia...

 
Pasang niat...gaya macam orang dah besar besar je..
Matured sangat dia ni.

 Senyuman meleret

 Sekali ajar je..sekarang johan kalau bab bab posing ni...memang copy paste abis dari ayah nya

 hahaha..tengok la tuh












  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket

15 April 2014

♥ Jumpa GENG ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Kebetulan je hari tu jumpa mereka ni.
Tak rancang pon sebenarnya.
Dah kawan sejak tahun 2007 tak silap.
Masa mula² kerja dekat KL dulu lepas abis study.
Kawan dgn diorg ni mmg happening habis.
Tambah² sham, ima and sorang lagi fara ade je lawak meroyan yang kuar kat mulut diorg ni.
Memang tahap gelak jenis sampai sakit perot punya.
Sampai saya pon tetiba yg serius ni (berlakon je serius kata budak baru kan) jadi kreatif plak boleh buat lawak macam diorg ni.
Tapi sekarang sejak dah kawin masing² dah ada kehidupan dan komitmen hidup.
Saya pon dah duk jauh nun di JB ni.
So memang susah skit nak jumpa kawan² lama.
Facebook/Instagram/Whatsapp group je la tempat kami berhubung.
Tetiba rindu plak zaman sesingle mingle dulo.
Nak pi mana je masa tu mesti ON punya la.
Gerenti jadi apa yang di plankan kalau hari minggu xkeje.



Sempat plak ima ni masak untuk kami.Padahal baru balik keje kot...Tengkiu kawan (:
Sila abaikan ketembaman saya masa ni...maklum la dah xleh nak diet...kuikuikui


Dua² sebenarnya pangkat adik dengan saya. Sham n Ima..
Hahaha lawak bila teringat balik diorg ni bercinta sampai la bertunang senyap² je tanpa sorang pon yg syak..padahal satu ofis kot. Baik punya lakonan terutama si Sham ni.
Wakakaka

Semoga ikatan persahabatan yang terjalin sampai la ke hujung nyawa..walaupon dah susah nak jumpa



  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket

08 April 2014

♥ Restoran Terapung Seafood ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Auto publish!!!

Kalau saya ada job luar je.
Yang melibatkan bos untuk datang lawat site..
Alamatnye tengah hari tu gerenti makan free dan tempat mesti best2 punya
Sebab apa???
Sebab bos saya kaki makan. 
Hahaha 
dan suka explore tempat2 yang best.
Nasib badan la..mau tak gemokkk kan..asik makan nasi jerk..
Tapi bila lagi nak try masa ni la pon
Mana yang saya updated ni..
Semua nya tempat yang saya recommended je k.
Takkan menyesal punya kalau datang.













  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA