29 August 2014

♥ Talipusat / Umbilical cord ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 Assalamualaikum

Saje nak buat entri pasal tali pusat ni.
Kot nnt anak2 dah besar depa tya. Depa boleh buka blog ni and cari pasal talipusat diorg ni. Tu pon kalau blogspot.com ni wujud lagi. Tidak sia2 ja la bebelan and kenangan yg diceritakan dlm blog ni.
Opsss
Pada yang xtahu tu. Saya dah pon ada dua anak, dua2 anak dara diknon. Adik beradik ipaq semua ckp untung la anak2 perempuan dua2. Org kata anak perempuan ni cepat matang berbanding lelaki. Ye Alhamdulillah itu kan doa ye dak. Rezeki setiap org itu kan xsama.Diorg ckp klu pompuan ni senang nak jg. Bagi saya plak pompuan la kena jaga betul2, salah didik dan xcukup ajaran agama yang dibekalkan. Nauzubillah min zalik minta di jauhkan.. yang penting ibubapa tu sendiri kena main peranan masing2 dlm nak didik mereka ni. Doakan kami sabar dan kuat dlm mendidik mereka ni.
Macam xpercaya pon ada lagi. Tak penah terpikir akan ada anak sendiri.Dah mak2 sangat dah. Perangai ja baget muda lg. Uwekkk :p

Puteri sulong kami

Puteri Nur Elvina ~ tanggal pusat pada hari ke-9 21/03/12 Rabu.

Puteri tengah kami

Puteri Elzandra Ailani ~ tanggal pusat pada hari ke-7 02/08/14 Sabtu

Puteri bongsu kami

Puteri Elysia Zerina ~ tanggal pusat pada hari ke-5 07/02/16 (latest update)

Orang kata kalau boleh tali pusat diorg ni simpan setempat biar dalam satu karung. In shaa Allah sampai besar diorg adik beradik kalau gadoh camne pon xkan terpisah bagai air klu dicincang takkan terputus.

See igt tu siap tarikh dan hari apa lagi. Hahaha

Cuma sy nak cite skit pasal tali pusat ni. Hari tu akak ipaq ada tanya adik (elzandra) da tanggal pusat ke?
Saya jawab la dah ngam2 seminggu.
Dengan spontannya mulut akak ipaq cakap adik ni tak cermat ni???

Errrr.
Blur n sentap kejap.
Maksud dia xcermat jaga barang2 dia nnt bila besar. Mean macam barang yang ada kat tangan tak tahan lama @ rosak.
Think Positive je la. Dan doa yang baik2 untuk anak2.
Harap bukan seperti yang diorg ckp kan..
 Sebab tu semua bukan kerja kita. Tu semua kerja yang di atas. Sapa kita nak tilik o buat andaian tentang nasib seseorang pada masa akan datang. Ye dak

Ok
That All.
Nunite semua.
Xoxo

Notakecik: ramai yg tya apa maksud nama anak2 kitaorang sebab nama sedap sgt siap tergeliat lidah nak menyebutnye. Hehe. In shaa Allah ada rezeki nanti saya share maksud nama mereka ni.Siap adik ckp membe dia suh carikan nama tuk anak dia klu dia ada anak nnt. Harusla maksud nama anak2 mesti yg baik2 mn ada ibubapa nakkan yg xelok untuk anak mereka kan. Ikutkan hati nak je letak panjang2 asal maksud elok je nak letak. Maklum ler cheq xblh beranak ramai. Kouta ada 1 lg. Boleh 3 org ja. Alhamdulillah.



Alhamdulillah. Amanah Allah. Harta dunia bekalan Akhirat.
Subhanallah




  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA