18 September 2014

♥ Eh!!! Wah!!! ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Semalam ni hari pertama masuk work balik setelah hampir dua bulan dipaksa mencutikan diri.

1st impression orang ramai.

Macam biasa sebelum2 ni park kete kat luar tepi jalan raya (propa je tu...1st day kot bawa kete sebelum ni hubby yg anto yela perot masa tu tgh boyot kan, perot yg pegang stering mmg xleh nak fokus la). memandangkan nak park dlm ofis da fullhouse walhal jam belum pukul 8 pagi lagi. Padahal ofis hour 8.30pagi-5.30ptg.
Hah bayangkan la belum pukul 8pagi parking dah full. Nampak tak semua berebut parking kat dalam. 
Ecehhhhh melenggang la mak anak dua ni berjalan menuju ke guardhouse.
Ade la dlm 15langkah  nampak la ofismate ni. Kengkonon bagi la senyuman paling manis masa ni. Yela hari pertama masuk work semangat pon berkobar kobar la. Macam masuk school jg la feeling nya dpt jumpa kawan2. Hahaha nawaitu lari dah tu. Pi work nak cari rejeki ye bukan jumpa kawan2 berpoya2 k.

Ehhhhh dah kurus.

Wahhhhh da kurus.

Ehhhh da kurus.

Wahhhhh da kurus.

Ehhhh da kurus.

Wahhhhhhhh dah slim.

Wahhhhhh dah kurus, xnampak perot pon czer kan.

Itu je la teguran yg di ulang2 rakan2 sebaya sepanjang berjalan  ke tempat workstation saya. (designer deparment)

Saya balas balik.
Ala kak baru hilang 11kg je.
Ada lagi 10kg nak kikis ni.

Dalam hati cakap nampak kurus terokkkk ke. Semua dok tegur. Ke diorg ni mmg imagine saya mmg gemokkk walau xpregnant.
Hampeh tol.
(tapi senyum jg la org kata kurus tp jgn terpedaya ye dengan pujian mereka nnt merana sbb perasan).

Sebelum ni sebelum pregnant saya ada cerita dekat diorg saya ada buat diet atkins.
Kebetulan diorg ni tau apa itu diet atkins n ada jg yang buat tapi separuh jalan.
So saya pernah cakap sebelum beranak, saya nak buat diet tu balik bila da lahirkan baby nnt. Ada yang bersahut n minat nak join.

Tadi saya tya balik akak nak join x diet atkins nnt. Selamber je akak tu cakap. 
Tak nak la ko da kurus. Hahaha.
Kecik hati den xdaq geng nak buat diet tu blk.
Eleh nnt mesti akak tu terpengaruh jg la sbb hari tu akak tu yg beriya ajak buat sesama.

La nih tak tau la berat turun lagi o naik balik.
Ingat nanti nak beli penimbang sng nak observe.

K itu je.

notakecik: ekceli ingat nak stat diet tu balik masa elzandra umo 6month kesian plak kat anak takut nnt xkenyang plak bila breastfeed.
Pil perancang pon iollls stop dulu biar elzandra umo 6bulan jg. Sbb iolls waswas walaupon xpernah jumpa lagi artikel kata makan pil perancang norriday akan menjejaskan penghasilan susu o tumbesaran anak. Ni iollls ikut hati padahal takut gemokkk pon ado jg...effect dua hari amik norriday hari tu pon takut juga... semua pon takot la senang cite. Ingat nanti nak amik pil  perancang yasmin. Baca testimoni ramai yang puji pil tu bagus. Jom la try jg nnt.

Tenyeh jerawat sambil layan jalan jem


Sila boh caption uolls sendiri.

  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA