01 October 2014

♥ Elvina nak ke school next year ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Okay gaya macam free malam ni dan waktu ni. 
(Xberapa free jg sbnarnya baru abis lipat baju n baru habis setrip cuci baju n tgh tggu trip kedua siap.tgk la klu rajin jap lagi sidai tggu mesin tu siap spin dulu. Klu tak alamatnya esok pagi la baru jemur).Sebab dua2 anak kiri dan kanan baru nak lena. Boleh la curi2 menaip sat sambil tunggu diorg lena.

Tadi ada talking2 pasal pendidikan anak2 kat ofis. Tya pendapat ramai org which one the better one utk pra sekolah. Masing2 pon bagi pendapat masing2. Sebelum ni ada jg ckp pasal benda ni dgn husband. Ikut husband dia nak anta pasti je. Pastu saya ckp la sy igt nak anta smart kiddo. Husband diam kan aje. Tak tahu ler setuju ke idokkkk. In shaa Allah setuju benda baik kan. Lagi pon tu jela  yg mampu nak bg pelajaran. Nak bg harta dunia berkoyan koyan belum mampu lg. Takpe ada rezeki lebih ummi sekolah kan la kat situ ye.Sebab apa? Sbb kat situ ilmu dunia n ilmu akhirat sama penting. Tak macam setengah tempat ada yg lebih ilmu akhirat saje, ade jg ilmu dunia je  and ade jg ilmu akhirat ade tapi skit sgt. Dgr feedback rakan ofis dia ckp smart kiddo ni owner dia melayu. Yg plg saya tertarik bila rakan ofis kata budak2 kat situ mengaji cukup setahun je da boleh naik baca AlQuran.
Tambah2 lagi klu budak IQ dia semula jadi da tinggi. Lagi senang la. 
In shaa Allah
Wahhh impressed sgt kan.
Cepat kot.
Tapi risik2 jg yuran pendaftaran je da dekat 2k. Belum masuk yuran bulan2 lg. 
Terduduk kejap.
Xpe demi anak anak
Bila fikir cenggini jg la ye ibu n ayah saya nak sekolahkan kami adik beradik dulu. Lagi la kami 9beradik.
Pengorbanan yg luar biasa dr mereka!!!

Igt ahad depan klu free nak pegi tanya direct kat tmpt tu. Kot xterima plak budak umo 3thn. Ohh lupa kat situ pon ada child care. Tak tahu la plak klu baby dia amek ke x. 

Blajo pandai2 tau ikut jejak uncle2 n aunty2 kamu ye.  Ada rezeki sekolah la awak next year ye.

  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA