30 November 2014

♥ Toilet training for my baby ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Alhamdulillah 'ala kullihal wa fi kulli hal.
Masuk hari ni dah 5hari (25/11/14 Selasa) Elvina tak pakai pampers even tido malam pon dah tak pakai.
Cuma 1st days tu je dia terbabas sekali. 
Ter shishi dalam seluar.
Susu pon dia minum 2kali sehari je.
Bangun pagi sekali.
Nak tido malam sekali

Terima kasih sangat sangat pada mak mertua dan adik ipar yang banyak membantu.
Elvina belajar tak pakai pampers dekat kg mak mertua.
Mak mertua bawa dia balik semata mata nak ajar shihi and poopoo kat toilet.
Kebetulan pulak sekarang tengah cuti sekolah kan.
Memang timing cantik dan rasa macam tak membebankan mak.
Lagipon mak yang offer tau nak train dia.
Serba salah pulak kalau tak bagi mak mertua bawa cucu balik kg buat teman.
Sebelum ni saya ada juga train dia kat umah sendiri waktu saya ngandungkan Elzandra hari tu.
Tapi separuh jalan je la sebab dah xlarat n sarat bawa perot.(faham2 jela mak buyung masa tu kan...mmg emosi tak stabil..hihi)

Nampak gayanya saya kena tunaikan hasrat saya nak sekolah Elvina next year.
In shaa Allah 

Sebab saya pernah cakap kat Elvina.

"Elvina kalau nak school next year, tak boleh pakai pampers tau.
Nanti teachers n friends tak mau kawan sebab ucukkk.. "

Semalam Elvina balik kejap, kebetulan mak ada kenduri kat jb.
Dapat la peluk n kiss dia banyak banyak buat pengubat rindu..
Tak pernah pisah kot sejak baby kalau tido malam.melainkan masa pantang hari tu.

Sebenarnya dia pon da pandai tdo sendiri. Sejak 7bulan ngandung adik dia ritu.
Memang independent sgt da dia ni.
Serba serbi da boleh buat sendiri.

Kebetulan pulak semalam saya bawa toilet training balik umah.
Semangat dia dok try benda alah tu.
Hahaha 
Kiut je tgk dia duduk atas toilet training tuh.

Sekarang dia dah faham n dah keep perkataan 'keramat" yang nenek dia ajar tu.
Asik ulang je ayat ayat tuh

"Kalau nak shishi dalam toilet
Kalau nak poopoo dalam tandas
Nak kentut je dalam seluar "
(cakap sambil buat reaction n mimik muka skali..tak tahan tgk gelagat dia, drama queen sgt dia ni)

Tengkiu kak kecik coz sudi bagi hadiah ni

Buah hati intan payung lemak manis berlian permata emas bunda



 Footnote: shishi tu kencing, poopoo tu yak. Adoiii nenek postpond lagi nak pulang dia aritu kate sabtu .. dah jadi selasa depan plak.
   
♥ King and Queen Story ♥
 Photobucket

2 comments:

Asmin Fahmi said...

Comel Elvina! Salam perkenalan. Jemput singgah blog saya http://alamwellness.blogspot.com

Afrina Ismail said...

Terima kasih. In shaa Allah.
Ade masa sy buat kunjungan balas ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA