06 December 2014

♥ Resepi Roti Lapis Cheese Daging ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

#dapurummiafrina

See, 1st time tau i cuba. Tgn ni boleh je masak cuma rajin ngan tak je. 

Biasa nye , klu pertama kali buat In shaa Allah jadi.
Bukan nak riak, klu riak idak ler teman nak share resepi kat sni ye dak

Ok!!

Bahan bahan nye

○ bawang merah
○ bawang putih
○ roti
○ fresh milk
○ telur
○ slice cheese
○ rempah black paper
○ cili api
○ daging cincang atau daging burger


☆ sukatan terpulang ikut la nak hidang utk bape org

Cara cara senang jerk, yg malas masak pon pandai buat ni.

1. Panaskan minyak, tumiskan bawah putih dan bawang merah n cili potong. Kemudian masuk kan daging yang da dihancurkan. Goreng hingga daging empuk. Masukkan pula perencah black paper dengan sedikit air. Masak sehingga daging masak dan kering. Ketepikan dan biarkan sejuk.

2. Sapukan mentega @ butter di dalam bekas tahan panas. Gaulkan fresh milk dan telor sehingga sebati. Kemudian celop roti di dalamnya dan susun berselang seli @ ber layer dengan cheese dan inti daging tadi.

3. Kemudian sedia untuk di bakar. Jika ade lebihan telur tadi siram je ke atas lapisan yang terakhir tadi. Bakar dlm 20minit.

 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA