10 December 2014

♥ Ruam Susu ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Ruam susu ni selalu jadi kat baby yg kulit sensitif yg amat.
Macam macam da try sebenarnya dari krim yg doc bagi tiap kali monthly check up, pastu pegi plak klinik swasta di baginye krim khas utk ruam , cuba plak ikut petua org dulo2 letak gincu la, tak juga try la pulak letak krim safi yg uollss pakai buat foundation tu. Macam macam dah haihhh.

Dari segi mandian pon sama.
Ada yang suruh pakai sebamed atau cetaphil.
Tapi saya try yang jenis sapu ni dulu. Klu tak ok jg baru saya cuba jenis mandian plak

Sebab kawan cite mujarab.
Nak cari krim tu dugaan jg. Puas pusing cari krim tu punya la susah nak jumpa. Tanya dekat abg watsons dia kata xde jual kat sini. Di suruhnya pegi tanya kakak guardians pon sama xde jg. 
Last jumpa dekat farmasi.
Fuhhhh.
Lap keringat jap, da letih cari baru berjumpa yang berkenan kat hati.
Bile da jumpa tya harga berapa satu ni. 
Glupp rm28.
Tanjat gegurl sebab da set dlm mind belas2 ringgit je. Nasib duit cash mmg ngam2 je dlm purse. Kalau nak swap mmg confirm la xboleh selalunye rm50 ke atas baru boleh. Tu pon nasib ade kedai rm30 da blh swap.


Alhamdulillah tak sia2 pusing sna sni cari benda baik ni. Balik tu terus apply kat muka anak. Esok pagi tgk 
Wahhhh da licin
Dah xde merah2 sgt da.
Anak pon tdo nyenyak xde merenyam malam2 sampai terbabas ummi dia bangun pagi  semalam tersedar jam da pkl 6.30 pg. Kelam kabut jadinya nak bersiap.
Slalu pkl 5.30 anak da bgn jd alarm minta susu.

Perbandingan sebelum dan selepas

Tinggal skit je lagi tu. Tidak kiri kanan pipi dia penuh n tebal ruam tu. 

 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA