15 December 2014

♥ Surprise birthday for HIM ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum


Happy birthday to the most wonderful husband in the world, a father to our princess, my one and only love of my life.
(kemain panjang tajuk entri...hahaha)

Semoga terus diberkati Allah, dimewahkan rezeki dipermudahkan urusan ibadah dunia akhirat dan bahagia hendaknya dengan family kecil kita.

Semoga apa yang you cita cita kan dan usahakan untuk family kita menjadi kenyataan.

Perjalanan nak buat surprise birthday party ni. Mula mula igt nak buat surprise kengkonon nak suh org tu anto kat opis suami je siap bunga n card. How sweet nye klu jadi kannnn. Kira dia celebrate dgn kengkawan je la. Nnt ngan kitorg kuar makan je. Tapi fikir blk macam xbest plak klu xde anak, tmbh2 elvina yang petah tu mesti xmeriah nnt. So tukar biar kami 3beranak je yang anta kek tu sampai ke opis siap ngan home made coklat la kengkonon, last sampai kesudah xde masa nak buat coklat
tu...heee. Tapi macam leceh plak nnt. Sbb ade elzandra yg br 5bulan tu dgn kakak dia lagi, pastu nak pegang kek lagi, coklat lg. Huh pening huru hara nnt.
Last fikir cengini je la. Make it simple dan bermakna. Haha
Penyudah nye. Celebrate je kat cafe. Cafe yg nk booking plak xbuka siang sbb malam je dia buka utk western food siap ade life band u. Adooiii. Acaner ni. Cair jg nnt kek nye. Last kaw team dgn cafe lg satu ni. Tgh hari pi amek kek n trus drop by kejap kat cafe tu, minta diaorg simpankan kek tu before cair dgn kehangatan dlm kete. Letak deposit rm50 utk booking tempat. Lepas maghrib nnt ajak la en suami makan kat sini cuma dia xtau ade kek je.
Nampak simple je kan. Tapi nk make it happen mmg berbagai cobaan. Bayangkan la nak amek kek tu pon jenuh. Mana tak nye sambil drive ank yg kecik kat sebelah nangis la, nak susu la. Si kakak dia pula tetiba nk shishi la. Huhhh...sabar...sabar...klu en suami tau mesti dia terharu dgr jln cite ni..ehhh nk terharu ke dia. Ermmm.

Ok ini kejadian nak ajak dia pi makan kat tmpt tu, punya la susah oitttt. Banyak plak songeh dia. Dah janji dgn diorg lepas maghrib sampai. Adoiii. Macam macam soklan plak ditanya.
 Kenapa nak makan kat area sana? Bukan ada apa pon. Nak makan kat umah pon boleh makan. Sampai geram jg la. Org nak blanja makan pon susah. Ishhhh, memang boleh gaduh kalau tahap kesabaran nipis.




 Very very recomended sangat kalau sesiapa nak buat surprise birthday dekat CUPCHAI CAFE & RESTO. Memang sporting abis. Dengan saya skali di suprise nya. Siap pasang lagu birthday versi chipmunk tu lagi...cute giler kan..tetiba besday boy tu rasa budak budak sgt kam... and semua customer yang ade masa tu pon turut serta nyanyi lagu birthday boy kite ni. Hahaha. Tanjat boboy nmpk sgt muka terkejut. Supportive habis diorg ni. Terima kasih team cupchai, kerana kejutan yg menjadi. Terbaikkkkkk akak bagi 10bintang!!!


The BEST HUSBAND EVER. IN SHAA ALLAH


Sepatutnya nk tempah cenggini kek nye. Tapi area jb ni xde yg sanggup n terror yg boleh buat. Ade pon mahal giler berbanding kat kl yg dah tentu sedap n famous

 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA