27 February 2015

♥ Angpau ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Alhamdulillah.
Wowwwwwwwwwww
Da tua bangka n beranak pinak pon iollls still terima angpau uollls.
Sweet sgt la bos i semua ni.
Bukan 1 tau tapi 3 angpau.
Untong sangat kan kalau keje company yang bos ade ramai.
Lagi untong kalau ade 10 orang bos, dah tentu tentu iolls boleh beli wallet fossil. Tengah dok aim je beg tu kat jbcc. Aihhhhh geram.
Exceli dapat 3sampul tu pon da bersyukur sgt da, boleh la lepas seminggu duit blunje makan tengah hari. Tak sangka pon akan dapat angpau dengan usia usia muda begini.krik krik krik...larikkkk

Terima kasih bosses bosses semua lain tahun gandakan la lagi ye siap bonus 10bulan gaji tau...
Ngeh ngeh ngeh.

Selamat Tahun Baru Cina 
kepada yang berbangsa Cina.
(maaf lambat wish)

 Punya sayang sampai sampul pon simpan buat kenangan, sbb sampul sampul dia berkualiti dan cantik betul, tambah tambah hat kaler pink tu.

Hamper pon banyak dapat. Tapi sampai sekarang depa xbuka lagi hamper2 tu, ada kot dekat 40 hamper. Tak kan nak peram sampai busuk kot

Ok itu je.
Bubbye.
Xoxo

 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

22 February 2015

♥ Farewell & Birthday Party ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Semalam celebrate untuk dua keraian. Satu majlis perpisahan untuk lyn sebab dapat better offer and  satu lagi birthday girl kak kecik aka haslinda yang da sweet 35.

Ok enjoy the day.
 Tengah hari nya waktu lunch kita pi makan pizza hut kat angsana.
Sebelah petang nya kita potong kek.

Orang yg diraikan.



Makan banyak iollls uolls tgh hari. Sampai depa perasan. Kihkihkih

Yang ni je yang sempat snap. Menu lain semua lupa nak snap. Sebab lapo sgt. Wahaha

Cantikkan kek dia


Red velvet kek

p dot s | terima kasih pada Head QS Department aka Kak Ema yang plg banyak sponser termasuk kek birthday dan Head Drafting Department aka Kak Nora. Weollls tukang makan je n tukang curi curi bawak masuk kek dlm department kitorg. Ngehhh

 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

16 February 2015

♥ Puteri Elzandra Ailani binti Mohd 'Aidil♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum



Throwback entri
Puteri kedua kami
Mula nak bagi nama

Puteri Nur Elzandra Ailani.

Takut panjang sangat.

Di lahir pada bulan puasa 26/07/2014 bersaman 28 ramadhan
Alhamdulillah rezeki penghujung ramadhan.
Keluar juga comel tu walaupon da lewat 8hari.

In Shaa Allah semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya didunia dan akhirat sesuai dengan maksud namanya.

Kronologi saat nak lahirkan zandra
Saja screenshot ucapan dan doa dari kawan kawan buat tatapan zandra nnt.














Elvina anak Sultanah Aminah. Elzandra anak Sultan Ismail.



Sebenarnya memasing kat opis ni mood da nak bercuti panjang sempena CNY. Memasing da xsabar nak cuti. Untongler ler bonus berkepok kepok depa. Cheq dapat juga tapi prorate. Alhamdulillah untong depa nak bagi ye daq.

 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

13 February 2015

♥ Hilangnya Sebutir Bintang ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 Assalamualaikum


Al-fatihah
Kita kehilangan insan yg memperjuangkan islam....perginya tuan guru pada malam jumaat..semoga beliau ditempatkan di kalangan insan2 yg disayangi oleh Allah s.w.t

Sedih hiba sebak menangis. Perginya seorang ulama kita di dunia. Arwah di sanjung tinggi semasa beliau masih hidup. Sama sama sedekahkan alfatihah buat dirinya. Hmm menitis air mata. Tiada lagi pesanan dan melantang melawan penindasan kekejaman dan kezaliman. Allahurabi.

Beliau meninggal dlm keadaan husnul khotimah. Mereka yang (baik-baik dan soleh) meninggal dunia pada malam Jumaat atau siangnya berdasarkan sabda Rasulullah SAW: 

"Tidaklah seorang muslim meninggal pada hari Jumaat atau malam Jumaat, melainkan Allah akan menjaganya dari fitnah (siksa) kubur". [HR Ahmad dan Tirmidzi]

Sesungguhnya Allah tidak menghilangkan ilmu begitu sahaja dari dada manusia tetapi Allah menghilangkan ilmu dengan mematikan para ulama'. Dengan ketiadaan ulama' manusia akan memilih pemimpin dari golongan yg jahil..
Nauzubillah...mohon dijauhkan

Ya Allah..sayunye rasa hati bile dgr perkabaran ini..moga Allah menempatkannya dalam kalangan hambanya yg soleh...

p dot s : Kalau kita nak petik bunga mesti kita akan pilih dan petik bunga yang cantik dan harum. Allah lebih mengetahui dan lebih sayangkan Tok Guru.

 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

11 February 2015

♥ Burgerbyte @ Johor Bahru ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Nak update entri makan makan lagi ye.
Kena update cecepat tidak nanti lupa nak citer apa.

Dah macam blog jalan jalan cari makan je kannnn.
Kalau perasaan asyik update tempat makannnn je skrg nih..
Kihkihkih

Huaaaa
Tak best makan kat burgerbyte zizan tu..ini pengakuan jujur tau. Saya kalau kata xsedap tu memang xsedap la namanya. Tak kisah la sape punya artis ke apa ke kalau xsedap tetap xsedap. Tapi tak tahu la kalau menu yang saya order tu je yang xsedap, maybe yang lain ok kot.
Tapi kan...
tapi kan...
member saya pon kata xsedap juga yang branch kat kl tu.
So what say you???
Nak tau pi la cuba plak, ke nasib uollls baik ke. Ngeh..


1) Mahal tak reasonable sedap lagi burger fizo tu rasanya event stall je.
2) Staff tak mesra pelanggan
3) Tak sesedap namanya. Indah khabar dari rupe.
4) parking kena bayor ye rm3/per entry klu nak parking tepi jalan pon boleh je. Tapi nasib ler kalau majlis round.

Iollls makan Beef cilantro pestro with cheese ( merdu kan nama menu dia tu yg terpikat nak try)  rm14.50. I punya tak juicy kering keras seolah olah daging tu da byk kali panaskan. Ermmm

Ni colleague i punya combo beef&chic rm20.50. Dia cakap pon xsedap jg nasib ade kuah tu yg lengkapkan rasa.






Lepas makan2 tu pusing se round bazar seagate...tapi xda apa lagi sbb memasing baru nak buka kedai. So bergambor aje la.

Tengok kauuuu, tak sedap tak sedap pon licin pinggan iolls uolllls. Hahaha. Giler tak habiskan mahaiii kot lagipon membazir kan amalan syaitonnnn nirajimmm




 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

07 February 2015

♥ Baby dessert ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 Assalamualaikum


Before this pernah share konsep dia lebih kurang je. Yang penting uolls harus kreatif ye.

Bubur pertama elzandra


Baby dessert for my second princess #puterielzandraailani #puri #babydessert #takpernahsharelagi #sharingiscaring #inicarasaya #dapurummiafrina #6monthabove

Bahan bahannya ialah:

Beras+baby carrot+ayam

Cara caranya:

1) beras tu di cuci terlebih dahulu sebelum dikeringkan.
2) bila da betul2 kering barulah kita blend kan beras tu dengan menggunakan blender kering ye sampai betul betul hancur.
3) potong baby carrot dan ayam saiz sedang sedang supaya mudah nak blend nanti
4) kemudian masukkan beras yang da di blend bersama baby carrot+ayam ke dalam blender besar, tambahkan sedikit air, then blend sehingga hancur.
5) kemudian  masak di atas dapur semua bahan bahan yang da di blender kan tadi tu.
6) jangan lupa letak sedikit minyak zaiton dan biarkan dia betul betul masak sehingga rasa sawi dan ayamnye sebati dengan bubur tu. Dia akan ada rasa lemak lemak gittew bila betul betul masak. 

* korang boleh tukar apa2 sayur yang korang suka. Ayam tu jg boleh tukar pada ikan. Tgk sama ada baby kita ada elergic ke tak. Macam elzandra kulit jadi gatal2 bila saya bagi ikan. Maybe kena tgk ikan jg kot.

p dot s >>letak la skit baby carrot yg dipotong kasar dan bayam sebagai penyeri bubur tu supaya baby selera nak makan...hahaha padahal nk bagi ummi dia semangat nk masak je.
Año. Gracias 
♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

03 February 2015

♥ Danga Bay Country Garden ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

 Sambungan #sightseeing hari sabtu yang 2 kali lepas...( hahaha bahasa memang xnak kalah)

Sightseeing Hujung Minggu

Lepas puas bergambar n pusing2 dalam mall tu...kita org decide nak cuba masuk country garden..
Macam best je dengar kawan kawan cerita.
Tak pernah sampai lg la kate kan.
Jakun kejap.

Best kalau lepak lepak n santai santai habiskan masa hujung minggu kat sna.
Tak nyesal la pegi walaupon xdapat pi rnf tanjung puteri.
Masuk kat situ parking tak payah bayar just parking je di tempat yg di sediakan cuma agak bahaya sikit la sebab kat atas klu dongak ke awan akan nmpk agak sibuk berselirat dgn jentera jentera berat yg tgh sibuk bekerja siapkan bangunan. Kat sna dia konsep open. Nak kata mcm mall tak juga sebab situ xde tempat shopping just tempat lepak tuk ngeteh boleh la. Uolls boleh ngeteh kat starbuck ke o mn2 restorans yg ade kat situ. Saya pon xbape faham mcm mn konsep kat situ. Just enjoy the flow n ikut rentak kaki selagi boleh jalan, selfie n duduk xde yang kacau kira ok la tu kan. Boleh pilih nk santai dlm building yg beraircond ke, santai ala ala nami island ke, santai mengadap pool ke xkesah janji uolls selesa. Agak agak panas masuk je kat dlm building tu byk sofa disediakan. Mcm nk buat meeting pon rasa ok kot kat situ.

Ok malas nak bebel panjang uolss boleh tgk pics dan nilai sendiri k

Kalau masuk mmg akan jumpa panda besaq ni dulu. Apa lg selfie la puas puas selagi org yg tggu giliran tu tak tunjuk muka menyampah kat uolls.

Selfie plak kat hati bentuk cinta ni.

Elvina la tukang seri untuk setiap pic. Hihi












Hahaha drama queen sangat nih...kengkonon cite seram




A person who loves you truly will never let you go whatever the situation is.




 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA