31 March 2015

♥ Tekanan GST ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Apa maksud GST

GST adalah CUKAI BARANG DAN PERKHIDMATAN

Belum berapa nak stress lagi sebenarnya..
Sebab belum tiba lagi tarikh keramat tu yaitu esok 01 April 2015
harap harap APRIL FOOL la hendaknya ye.
hahaha
saja nak buat provokasi kat uolss
GST tetap GST wei...
Negara lain ada yang 7% (singapore) 
and ada juga country lain sampai 13%
Negara kita yang paling rendah tau tak 6%
Jadi tetap rasa bersyukur..
Walaupon da stat rasa juga sebenarnya.
Even belum rasmi lagi kan...
Barang memasing dah stat naik berdikit dikit..
Kalau uols perasan la.

Ok tu je.

Tak zabar nak tunggu gst esok..
Tak zabar nak shopping online esok..

XOXOXO





 
 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

23 March 2015

♥ Selamat hari ulang tahun anakku ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Ya Allah. 

Anugerahkan kepadaku kelangsungan hidup anakku,

 panjangkan usianya,

 sehatkan badannya,

 akhlaknya,

 agamanya,

 sejahterakan jiwa dan raganya,

 alirkan rezekinya melalui tangan kami,

 anugerahkan kepadanya kecerdasan akal dan kebeningan hati.

 
Bantulah kami,

 mendidiknya,

 berbuat baik kepadanya dari sisiMu.

 Jadikan anakku,

 mendekatiku,

 menyayangiku,

 mencintaiku.

 Jadikan anakku, 

orang yang baik dan takwa,

 yang punya pandangan dan pendengaran yang taat kepadaMu, 

yang mencintai dan setia kepada kekasihMu,

 Muhammad.

 
Berikan semua itu dengan petunjuk dan rahmatMu,

 berikan kepada kami apa yang terbaik di dunia dan akhirat. 

Amin

Selamat hari ulang tahun anakku!!!

 
12/3/15
3tahun dah dia.
In Shaa Allah
Tahun depan sekolahkan dia.
Makan kek kat secret reciepe je macam tahun lepas jg. Beza kali ni da ade adik, elvina da jadi kakak.
Nak beria bagai celebrate tggu pi school next year ye. Boleh celeb ramai2 dgn kawan2, klu skrg takut ummi dia yang over.  Taknak ajar dia mewah sgt. Walhal skrg pon da nmpk. Asal bawa pergi shop or shopping mall apa yg dia berkenan mesti nak jg, nak juga. No excuses.Last saya bagi dia kata putus elvina nak yang mana ni. Nak aiskrim ke vitagen pilih salah satu je. Buat perangai juga beza dia xguling2 je lagi kat lantai ,  duduk dia kat lantai. Saya gertak skit kalau buat perangai mcm ni ummi tak jadi la beli. Dah kita balik je. Nasib faham.
k sekian.

 Tengkiuuu aunty ein bagi beg frozen

Tengkiu aunty ema bagi dua botol kiut from tupperware brand. Siap cakap satu elvina punya, satu elzandra punya tau ummi. Dia pilih kaler ijo


 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket

02 March 2015

♥ Herbyelvina buat come back ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Tak minta banyak kali ni, paling penting terus istiqamah n jangan putus asa.
Dan rajin update barang, yang ni kena berkorban skit la. Dari segi tenaga masa memang sasaran utama

In shaa Allah 
Berhasil.

Cuma kali ni lebih kepada barang yang kiut miut terutamanya barang barang baby.

Minta uollls semua terus menyokong kami
Nak tengok update paling latest boleh like page kami

Like page Herbyelvina

Atau follow instagram kami

Follow Herbyelvina















 ♥ King and Queen Story ♥ 
  Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA