23 June 2016

♥ Alhamdulillah, rezeki merasa duduk rumah sendiri setelah menyewa 5tahun ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Alhamdulillah
Syukur ke hadrat Allah SWT

Dah 5 tahun merasa menyewa
Dah 5 tahun juga usia perkahwinan kami
Sempena Anniversary 28 Mei tempoh hari...En suami ajak saya bersama anak anak...
tengok rumah beserta tolong mengemas apa yang patut
Ambil masa seminggu juga untuk pindah randah...berangkut ke hulur ke hilir...panjat tangga turun tangga.
Stat duduk rumah baru tu Jumaat 03.06.2016...malam tu juga buat kenduri doa selamat kecil kecilan..yang datang cuma,  IMAM masjid bersama rakan masjid yang lain, ibu mertua ku, kawan satu tempat kerja suami, babysitter sekeluarga, adik beradik belah suami bersama keluarga masing masing.
Mereka datang beserta makanan...terima kasih banyak ibu mertua dan kakak ipar ku sekalian...yang sudi masak untuk kenduri...sendiri masak sendiri makan..hihi..semalaman mereka semua tidur di rumah baru...maklum la nak teman..sebab kami keluarga 1st yang pindah situ....konon suami nak jadi orang pertama duduk situ...kengkonon boleh jadi abang kawasan la sangat.

Kami pindah tak sewa lori...
Kami pindah pakai strom abg ipar je.
Ada la 5 ke 6 kali ulang alik angkat barang pakai strom tu.
Barang besaq besaq banyak kami tak bawa...macam peti sejuk, mesin basuh, sofa, meja makan kaca yang berat yang amat tu, semua tu kami sedekah kepada mereka yang lebih memerlukan je...cuma set katil dengan tilam, almari baju dan tv je yang bawa selain dari pakaian...tu pon puas mengangkut turun naik tangga...
letih wei..tapi berat badan still tak turun turun juga...haha
Tak pe la kat rumah baru tu kosong je dulu...pelan pelan beli barang..Baru beli peti sejuk baru dengan mesin basuh second tapi 11kg...
Planning en suami 5 tahun akan datang...kalau ada rezeki lebih dia nak beli rumah yang landed pula..In shaa Allah..izinkan Ya Allah..
Aamiin

Rumah yang baru duduk ni, dia akan sewakan with fully furnished


Ok
En suami dah pesan siang siang...tahun ni no shopping raya...sebab dia da banyak keluar duit untuk rumah tu...lampu dan kipas je da 1k+++, belum masuk wiring...tambah plug...nak install aircond lagi...n etc..
Ok kite tengok je la..tak pe yang penting ummi dah standby 2pasang seorang baju raya untuk 3orang anak dara ummi











 

puteri bongsu ditinggalkan di rumah babysitter, masa lawat rumah dan kerja pembersihan rumah..lagi pon habuk dan kotor kan





 ♥ King and Queen Story ♥ 
Thank you for reading this entry !  
Photobucket

2 comments:

Syazwani Mazlan said...

Tahniah kak :)

Afrina Ismail said...

Terima kasih awak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA