30 December 2018

Annual Dinner & Dance @ Pulai Spring Resort 2018

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum
Best moment to remember ☺️
Rezeki anak anak ummi sebenarnya #tripleEL
Ummi menang besar semalam 💕

🥇Best Dressed Award 👗 RM300
🥈HBee Talent Discovery 💃 RM700/4
💰Lucky Draw RM50 (vouchers)

Total 1 Night RM 5️⃣2️⃣5️⃣.0️⃣0️⃣ 💸💸💸💸















 ♥ King and Queen Story ♥ 
Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

23 December 2018

Selamat hari lahir yang ke 34

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum
Penutup 2018.
Moment to remember. 
Dapat happykan orang tersayang 💑

I : B u surprised tak.
U: I macam dah boleh agak. 
I : 😐 #PenatCoverLine

#ThrowbackBirthdayDaddy #34years 
.
.
.
.
.
.
.
.
Layanlah isteri bagaikan permaisuri 👸🏼dan layanlah suami bagaikan raja 🤴🏻kerana esok belum tentu kita akan kekal bersama. 
Rezeki, jodoh dan ajal semua rahsia Illahi. #PeringatanBersama





















 ♥ King and Queen Story ♥
Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

17 November 2018

Majlis Anugerah Kecemerlangan Pasti Daerah Pulai 2017

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum
Best Moment to remember 💕
Best of luck sayang whatever you do in right things, ummi always support u.

Memang dah niat apapon terjadi masa Elvina konvo ni, ummi mesti free (cuti) kan diri.
Tahun last di alam pra sekolah kan.
Belum tentu lagi masa akan datang ummi dapat tengokkan. #KotUmmiPergiDulu #ZamanZamanKitaDuluManaAda #FamilyNo1BiznessNo1 #PastiAlIrsyad

From,
Proud mommy 💕
♥ King and Queen Story ♥ Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

03 January 2017

♥ Wishcard 2016 for Wishlist 2017 ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Sempat lagi kan nak wish 😊
SELAMAT TAHUN BARU 2017. Harap lebih kuat, lebih positif, lebih serius, lebih dimewahkan rezeki dan yang paling penting lebih dalam mencari keredhaan dan keberkatan ALLAH. Good morning semua. Semoga impian dalam WISHCARD & WISHLIST anda semua tercapai pada tahun 2017 ni. Aamiin. "every day new day, is a chance to change your life" #ProjekRM1000seMinggu|bizOnline ModalRM50#beU #AAEmpire

 ♥ King and Queen Story ♥ Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

28 November 2016

♥ Result Elvina 4tahun ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum


Alhamdulillah...result puteri sulong untuk semester 1...ustazah pesan jangan tengok Number ye ummi (setahu ummi zaman ummi blaja dulu je ade semester2 ni...skrg preschool pon da ade) 

Masa sesi ambil report card dia.

Ustazah cakap
1) Elvina terang hati cepat dapat dan faham apa yang di ajar
2) Matang dari usia semua cikgu igt dia  dah 6 tahun
3) Berani...asal ade soalan je dia yang jawap dulu.
4) Aktif
5) Senang menghafal
6) Pandai cakap..yang ni dekat rumah pon sama juga ustazah.





 ♥ King and Queen Story ♥
Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

26 July 2016

♥ Elzandra turns 2 ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum
Alhamdulillah. 

Hari ni birthday anak kite. Sanah Helwah ya Puteri Elzandra Ailani (baby ramadhan 2014). Semoga jadi anak yang cantik, bijak, kaya dan berjaya dunia akhirat. Aamiin #beU


Birthday girl.
Masa ni kakak Elvina and ayah dia tengah sing a birthday song untuk Elzandra, bukan main dia tersimpul malu siap senyum senyum kambing. Dengan reaksi macam tak sabar nak blow up the candle

Birthday girl cut the cake

 ♥ King and Queen Story ♥

Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

23 June 2016

♥ Alhamdulillah, rezeki merasa duduk rumah sendiri setelah menyewa 5tahun ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Alhamdulillah
Syukur ke hadrat Allah SWT

Dah 5 tahun merasa menyewa
Dah 5 tahun juga usia perkahwinan kami
Sempena Anniversary 28 Mei tempoh hari...En suami ajak saya bersama anak anak...
tengok rumah beserta tolong mengemas apa yang patut
Ambil masa seminggu juga untuk pindah randah...berangkut ke hulur ke hilir...panjat tangga turun tangga.
Stat duduk rumah baru tu Jumaat 03.06.2016...malam tu juga buat kenduri doa selamat kecil kecilan..yang datang cuma,  IMAM masjid bersama rakan masjid yang lain, ibu mertua ku, kawan satu tempat kerja suami, babysitter sekeluarga, adik beradik belah suami bersama keluarga masing masing.
Mereka datang beserta makanan...terima kasih banyak ibu mertua dan kakak ipar ku sekalian...yang sudi masak untuk kenduri...sendiri masak sendiri makan..hihi..semalaman mereka semua tidur di rumah baru...maklum la nak teman..sebab kami keluarga 1st yang pindah situ....konon suami nak jadi orang pertama duduk situ...kengkonon boleh jadi abang kawasan la sangat.

Kami pindah tak sewa lori...
Kami pindah pakai strom abg ipar je.
Ada la 5 ke 6 kali ulang alik angkat barang pakai strom tu.
Barang besaq besaq banyak kami tak bawa...macam peti sejuk, mesin basuh, sofa, meja makan kaca yang berat yang amat tu, semua tu kami sedekah kepada mereka yang lebih memerlukan je...cuma set katil dengan tilam, almari baju dan tv je yang bawa selain dari pakaian...tu pon puas mengangkut turun naik tangga...
letih wei..tapi berat badan still tak turun turun juga...haha
Tak pe la kat rumah baru tu kosong je dulu...pelan pelan beli barang..Baru beli peti sejuk baru dengan mesin basuh second tapi 11kg...
Planning en suami 5 tahun akan datang...kalau ada rezeki lebih dia nak beli rumah yang landed pula..In shaa Allah..izinkan Ya Allah..
Aamiin

Rumah yang baru duduk ni, dia akan sewakan with fully furnished


Ok
En suami dah pesan siang siang...tahun ni no shopping raya...sebab dia da banyak keluar duit untuk rumah tu...lampu dan kipas je da 1k+++, belum masuk wiring...tambah plug...nak install aircond lagi...n etc..
Ok kite tengok je la..tak pe yang penting ummi dah standby 2pasang seorang baju raya untuk 3orang anak dara ummi











 

puteri bongsu ditinggalkan di rumah babysitter, masa lawat rumah dan kerja pembersihan rumah..lagi pon habuk dan kotor kan





 ♥ King and Queen Story ♥ 
Thank you for reading this entry !  
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA