28 November 2016

♥ Result Elvina 4tahun ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum


Alhamdulillah...result puteri sulong untuk semester 1...ustazah pesan jangan tengok Number ye ummi (setahu ummi zaman ummi blaja dulu je ade semester2 ni...skrg preschool pon da ade) 

Masa sesi ambil report card dia.

Ustazah cakap
1) Elvina terang hati cepat dapat dan faham apa yang di ajar
2) Matang dari usia semua cikgu igt dia  dah 6 tahun
3) Berani...asal ade soalan je dia yang jawap dulu.
4) Aktif
5) Senang menghafal
6) Pandai cakap..yang ni dekat rumah pon sama juga ustazah.





 ♥ King and Queen Story ♥
Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

26 July 2016

♥ Elzandra turns 2 ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum
Alhamdulillah. 

Hari ni birthday anak kite. Sanah Helwah ya Puteri Elzandra Ailani (baby ramadhan 2014). Semoga jadi anak yang cantik, bijak, kaya dan berjaya dunia akhirat. Aamiin #beU


Birthday girl.
Masa ni kakak Elvina and ayah dia tengah sing a birthday song untuk Elzandra, bukan main dia tersimpul malu siap senyum senyum kambing. Dengan reaksi macam tak sabar nak blow up the candle

Birthday girl cut the cake

 ♥ King and Queen Story ♥

Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

23 June 2016

♥ Alhamdulillah, rezeki merasa duduk rumah sendiri setelah menyewa 5tahun ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Alhamdulillah
Syukur ke hadrat Allah SWT

Dah 5 tahun merasa menyewa
Dah 5 tahun juga usia perkahwinan kami
Sempena Anniversary 28 Mei tempoh hari...En suami ajak saya bersama anak anak...
tengok rumah beserta tolong mengemas apa yang patut
Ambil masa seminggu juga untuk pindah randah...berangkut ke hulur ke hilir...panjat tangga turun tangga.
Stat duduk rumah baru tu Jumaat 03.06.2016...malam tu juga buat kenduri doa selamat kecil kecilan..yang datang cuma,  IMAM masjid bersama rakan masjid yang lain, ibu mertua ku, kawan satu tempat kerja suami, babysitter sekeluarga, adik beradik belah suami bersama keluarga masing masing.
Mereka datang beserta makanan...terima kasih banyak ibu mertua dan kakak ipar ku sekalian...yang sudi masak untuk kenduri...sendiri masak sendiri makan..hihi..semalaman mereka semua tidur di rumah baru...maklum la nak teman..sebab kami keluarga 1st yang pindah situ....konon suami nak jadi orang pertama duduk situ...kengkonon boleh jadi abang kawasan la sangat.

Kami pindah tak sewa lori...
Kami pindah pakai strom abg ipar je.
Ada la 5 ke 6 kali ulang alik angkat barang pakai strom tu.
Barang besaq besaq banyak kami tak bawa...macam peti sejuk, mesin basuh, sofa, meja makan kaca yang berat yang amat tu, semua tu kami sedekah kepada mereka yang lebih memerlukan je...cuma set katil dengan tilam, almari baju dan tv je yang bawa selain dari pakaian...tu pon puas mengangkut turun naik tangga...
letih wei..tapi berat badan still tak turun turun juga...haha
Tak pe la kat rumah baru tu kosong je dulu...pelan pelan beli barang..Baru beli peti sejuk baru dengan mesin basuh second tapi 11kg...
Planning en suami 5 tahun akan datang...kalau ada rezeki lebih dia nak beli rumah yang landed pula..In shaa Allah..izinkan Ya Allah..
Aamiin

Rumah yang baru duduk ni, dia akan sewakan with fully furnished


Ok
En suami dah pesan siang siang...tahun ni no shopping raya...sebab dia da banyak keluar duit untuk rumah tu...lampu dan kipas je da 1k+++, belum masuk wiring...tambah plug...nak install aircond lagi...n etc..
Ok kite tengok je la..tak pe yang penting ummi dah standby 2pasang seorang baju raya untuk 3orang anak dara ummi











 

puteri bongsu ditinggalkan di rumah babysitter, masa lawat rumah dan kerja pembersihan rumah..lagi pon habuk dan kotor kan





 ♥ King and Queen Story ♥ 
Thank you for reading this entry !  
Photobucket

27 May 2016

♥ Potluck Sebelum Ramadhan ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum


 Sponsor by kak ema...but done by My Habibi (untung dapat suami pandai masak..haha)

sedap sangat dia orang cakap...siap cakap next friday nak order carbonara...
meriah dengan seefood dia orang cakap

Ha pohpia tu i yang buat k..
sebenarnya jemput jemput nama dia..tapi jadi bahan gurau kawan2 opis...sebab asal nak buat popia goreng...tapi tak jadi...maka terhasil la poHpia goreng...versi perak (nampak je macam tak senonoh rupa dia..try rasa tengok abis satu tupperware besar nak oi)
Hahaha

Resepi dia senang je

JEMPUT JEMPUT POHPIA

Semua di bawah ikut banyak mana korang nak buat.
No rules.

- tepung gandum
- baking powder 1sudu
- tepung jagung sikit 1sudu
- kubis bunga
- carrot
- tauge
- kentang
- cili api
- ikan bilis
- udang
- bawang besar
- bawang putih








 ♥ King and Queen Story ♥
Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

25 May 2016

♥ Elvina vs Anak Cheta ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum


Scroll2 fb sambil baring dgn anak kiri kanan...anak no 2 zandra...nmpk pic anak che ta kat newfeed fb... 

Zandra: mi...kakak!
Ummi: scroll lg
Zandra: ummi kakakkkk! dia plak tlg scroll up gambar tu blk. .
Vina: bukan kakak la...yang tu tembam...
Ummi : SAMA ke 😞...(tak sama la, ank artis oi...dia ank org kaya...kite ni biasa2 je)
#mytripleEL #PuteriNurElvina #4y2m #newskill #perfectpreciousprincess #heartbreaker #babymilestones #babyexpressions #anugerahpinjaman #bidadariku #beautifulmemories #facialexpressions #babyface #smile #princessdiaries #vvipinmylife #littleprecious #ootd #candid #alhamdulillah #syukurselalu

♥ King and Queen Story ♥
Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

20 May 2016

♥ Afrina Ismail turns 32 today ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Ya Allah
Panjangkanlah usia ku
Agar lebih lama dapat ku mentaati Mu
Jadikanlah kehidupan ini sebagai ladang
Moga di akhirat kelak ku mengutip hasilnya

Ya Allah
Tambahkanlah amalanku di saat bertambah usiaku
Jadikanlah cahayaMu yang bersinar menyinari jalan ku
Rehatku adalah rantaian zikir
Rantai yang ku kalungkan pada leherku
Sebagai tanda cinta ku pada Mu

Ya Allah
Engkau tidak mensia siakan segala usaha ku
Mencari haruman syurga ciptaanMu
Tempat rehat dan nikmat abadi
Ameen


Ok...admin belanja pic yo!
 ♥ King and Queen Story ♥
Thank you for reading this entry !  
  Photobucket

08 May 2016

♥ Doa ummi ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

"Jadikan anak anak ku

PUTERI NUR ELVINA,

PUTERI ELZANDRA AILANI

 &

 PUTERI ELYSIA ZERINA

Orang yang jaga solat.
Berakhlak mulia.
Bercakap benar.
Hormat orang tua.
Tidak meninggikan suara pada orang tua.
Disenangi ramai.
Dijauhkan dari segala malapetaka.
Dengar nasihat. 
Rajin baca Quran. 
Ikut tarbiyah usrah. 
Jadi orang yang sihat dan kuat. 
Kurang meminta-minta. 
Mudah diurus. 
Tidur lena. 
Makan dengan sopan. 
Main dengan tertib. 
Berkasih sayang sesama adik beradik. 
Kaya harta.
Berkongsi haknya dengan orang lain (rezeki dikongsi).
Bijak ilmu dunia akhirat.
Bahagia dunia akhirat.
Jadi hafizah Al quran.
Hebat sirah Islam.
Ameen.
Ini adalah contoh. Anda sebutkan saja dalam doa apa sahaja yang anda nak untuk anak anak anda. Lagi uphmm bila dipanjatkan ketika waktu mustajab doa. Anda tahu bila yang paling syahdu dan sayu?
Ketika hujan turun.

"Allahumma sayyiban nafii'a"
Kemudian sebutlah apa sahaja yang anda impikan untuk anda. Kalau tak percaya, buat dulu. Dengan bersungguh sungguh. Kalau tengah drive masa tu, tutup radio, fokus pada doa. Pasti anda dapat membayangkan anak anda dengan karakter yang anda mahukan itu.

"doa ibu itu sangat dekat dengan Allah. Kerana doa seorang ibu adalah doa yang ikhlas dan tulus.
Khas utk anak-anaknya.
Tanpa mengharapkan balasan.

In shaa Allah, cuba praktikkan!

My triple EL's

 ♥ King and Queen Story ♥
Thank you for reading this entry !  
  Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Loading...
Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA