05 July 2011

♥ Rumah baru saya selepas bergelar isteri ♥

Assalamualaikum

Alhamdullillah....1 julai aritu, akhirnya penantian saya berakhir..kerana da lm sgt teringin nak duduk rumah sendiri...yg saya la ownernye...walaupun rumah ni hanya kami sewa buat sementara waktu...untuk permulaan kami hidup sebagai suami isteri, tp sy bersyukur sgt² sbb da ade rumah sewa sendiri..xdela sy pening lg mana nk letak brg² sy yg byk² tu...brg saya sorang je mmg sgt² byk..sampai my prince(hubby) sy bising..heheheeh..mmg dari sy study lg brg sy la plg byk...sbb sy ni suka membeli tmbh² lg la koleksi pakaian..sampai ade yg dengki la time sy study dulu.diorg jeles sbb pakaian sy selalu je bertukar...




sampai ade yg hilang kawan²..dan smpi skrg sy xth sape yg ambil (insyaAllah ade mase sy akan buat jualan amal utk pakaian² cantik² sy yg sy da xpakai ye..siap tudung lg..tudung bkn murah² pya tau...tp original pya k..)...huhuhuh...tp sejak da kawin ni...utk shoping diri sendiri sy da kurang..tp timbul minat lain plak..asyik je nak beli perkakas² rumah..(erm alamatnya duit aku lps ni abis dilaburkan ke arah itu pulak le..)ape blh buat klu nak rumah cantik, selesa dan lengkap...so terpaksa la berkorban sedikit...mula² je semua benda nak kena beli..ye la kita masuk dari zero kan..lepas tu nnt da senang tggl tmbh sikit² je lg yg nk beli...=)



rumah ni hubby sy yg cari...hubby sy ni cerewet skit...dia suka tempat ni sbb tenang n jauh skit dr kesesakan...walaupun mmg sgt la jauh sy nk pi tempat kerja dr rumah...kena redah dua tol kawan²..satu tol dkt batu tiga rm 1.10 dan satu lg tol guthrie rm 1.40..uih....jenuh ari² mcm ni...minyak byk kena tol plak lg...berbeza dgn dulu sy hya sewa bilik dgn adik perempuan saya...dekat pun dekat dgn ofis sy...xde la nak hadap jem lama² ...tp rumah sy skrg ade je jln xpayah ikut tol..aritu hubby saya ajar jln tu....boleh thn jg la jauh...klu dulu kuar pi keje dlm kul 7 da kira ok la..tp sekarang kena kluar dr umah kul 5.45pg...sbb klu lmbt konfem sy kena hadap jem walaupun sy ikut jln bukan yg bertol...so terpaksa la bgn lg awal...huhuhu..
so far da dkt 1week sy duk umah ni...environment semua ok...mmg tenang..tidor pun nyenyak..


mlm² sini sejuk...sbb sni kawasan bukit...
rumah ni kami sewa rm 450/sebln tdk termasuk api air ye...deposit je aritu 1+1+utilities+api air = rm1100..ade 3bilik + 2 bilik air..mmg besar rumah ni...sy pun suka jg..=)...kat rumah ni pun ade security tau, kena guna access card lg if nak masuk kawasan tu..so kira ok la wlpun jauh skit..sbb ade guard..tq hubby
kawasan sni bersih tu yg paling hubby sy suka...mungkin sni tmpt baru nk membangun kot...k la smpi sni je kot...nak tgk x kat mana saya tggl...
~




~





~





~






jom tgk...




~



~




pandangan dari atas bukit


ni pandangan luar 
~



  ♥Princess and Prince Story♥ 






 ♥ Anda suka entry ini ♥



 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA