02 December 2011

♥ Hadiah Untuk Suami ♥

Assalamualaikum

Adoi.....naik pening aku dibuat nya..da sebulan lebih aku pikir,tgh bulan 12 ni hari lahir beliau

HADIAH APA NAK BAGI PADA BELIAU ?

memandang ini kali pertama aku akan celebrate hari lahir beliau yang dah sah jadi suami aku..
naik blurrrrrrrrrr aku, jenuh aku pikir, hajat hati igt nak bg something yang special..tp aku pun xtau nak bg ape..


TOLOOONGGGGGGGGGG

. . . . . .

TOLOOONGGGGGGGGGG


. . . . . .


Aku ade la cari dalam internet  hadiah apa yang SESUAI bagi pada suami...aku jumpa banyak juga idea idea yang best best  dan  kelakar.

Ni aku ringkaskan antara nya ialah

Accessories 
= barang yang suami kita pakai contoh nya WALLET, JAM (kami pernah beli jam sepasang rm 1000+++brand BONIA lg), GLASSES, TSHIRT, SELUAR, BELT, SHOES, PERFUME, CINCIN SUASA (aku da bagi masa batal air sembahyang waktu nikah) @ TALI LEHER
Gadget  
= barang barang elektronik yang jadi trend sekarang contohnya HANDPHONE, GPS, i-PHONE, i-PADD, PSP, CAMERA DSLR, LAPTOP @ GALAXY TAB (barang barang mcm ni kalau dapat konfem suami aku melompat, tp mahal kot, ni kena ade budget baru boleh bagi Wooo...)
Makan
= maksudnya belanja makan untuk beliau contohnya belanja makan kat Secret Reciepe (choc indulgence adalah kegemaran kami) @ buat surprise kat beliau CANDLE LIGHT DINNER kat mana mana restorans atau hotel (benda ni memang aku xpernah buat lagi dan tak tau macam mn nak buat..heeeeeeee)
Vitamin
 = contohnya ubat lelaki untuk kebahagian bersama (yang ni mmg kelakar kalau aku bagi..mau terkejut berut nanti..)
Tabung
= barang ni aku mmg pernah bagi kat beliau, tabung BEAR siap ade tulis I LOVE  U lagi tau, so xde la nampak sgt aku perli dia suh menabung sbb ade tulisan tu, pandai kan aku...hahahaha padahal memang perli dia pun suh simpan duit untuk kawin..

Boxer @ spender
= ade jg yang bagi idea suh bagi hadiah ni, tergamak pulak aku nak bagi, tp dah jadi suami isteri ape salahnya kan...tp mcm segan je nak bagi...
Masak
= ramai juga suami suami kat luar tu yang saran kan memasak, tp masak yang  special la dgn decoration yg menarik atau romantis contohnye ade CANDLEs@ ROSES  ke...(kalau masak aku pun blur jg, nak masak special ape ye, aku pun tak tau)
Makanan
= bagi hadiah makanan contohnya CHOCOLATE @ CUPCAKE @ CAKE klu boleh pos biar sampai depan office beliau (aku pernah bagi cupcake dulu, tp boleh kata xsurprise jg sbb cupcake tu aku pi ambil dgn beliau sbb aku tak tau jalan nak ke tempat cupcake yang aku tempah tu...huuuuu)

Hadiah yang besar @ mahal

= contohnya macam KERETA IDAMAN @ MOTOR BESAR (tapi aku belum berkemampuan lagi nak bg hadiah mahal mahal macam tu, lain la aku da jadi datin nanti ke boleh la bagi kan..amin)

Hah...kalau tengok dari list yang aku senaraikan memang nampak banyak kan, jadi bolehlah bagi idea untuk diri aku sendiri termasuk korang yang sama sama pening macam aku yang tak tau nak bagi hadiah ape lagi tu..

Tapi kalau ikut tahun sepanjang aku kenal ngan suami aku, hadiah yang pernah aku bagi adalah seperti

SEBELUM JADI SUAMI ISTERI

TAHUN PERTAMA @ 2008 = aku bagi sepasang kasut BONIA RM 400+++
TAHUN KEDUA @ 2009 = aku bagi CUPCAKE yang officemate aku buat RM 50
TAHUN KETIGA @ 2010 = aku bagi Tabung BEAR besar siap tulis I LOVE U dengan special KAD rm 50

SELEPAS JADI SUAMI ISTERI

TAHUN PERTAMA @ 2011 = tak dapat nak bagi apa apa pun...bagi BABY COMEL je, sebab tak kerja masa ni..

TAHUN KEDUA @ 2012 = postpone ke tahun 2013..tggu bonus dapat raya cina...huhuhu

ni cupcake yang aku bagi kat abi aku







♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

7 comments:

Natasha Zainal said...

haha.kelaka la..tapi bagus gak dapat idea2 cambest ni..tq awak!!!

Natasha Zainal said...

haha;kelaka la..tapi best gak idea2 tu..akan dipertimbangkan utk diberi pada si dia.tq awak!!

Nur Afridayati said...

@Natasha Zainal
hahaha..kan...saya baca balik pon saya macam bukan saya yang tulis je....hahaha

KURSUS PENGENDALIAN MAKANAN KL DAN SELANGIR said...

Pls sis, besday hb end of d ths month.msh tkda kptsan apa nak bg.dia nak perfume black polo je.tp rasa mcm tk cukup utk itu.makan2 hard rock, tgi friday, club house tiap bulan gi.mcm tak special je nk bawa mkn celebrate besday hb.
Ok tak bg pen?yg rm 9rat lebih tu.tp brand pe ntah...
TY

KURSUS PENGENDALIAN MAKANAN KL DAN SELANGIR said...

Pls sis, end of d ths month besday hb.kami takda anak lg.tk tahu nk bg apa.dia cume nak perfume black polo je.tp sy rasa msh tk cukup special je lg. Klu nk celebrate mkn2 ni, tgi,hardrock,clubhouse semua tu dah biasa gi.
Rasa ssh nk fikir bila dtg bulan 12 ni.mujur 30hb 12..sempat lg last2 minit kalo ada idea dtg dlm mimpi:)

KURSUS PENGENDALIAN MAKANAN KL DAN SELANGIR said...

Pls sis, besday hb end of d ths month.msh tkda kptsan apa nak bg.dia nak perfume black polo je.tp rasa mcm tk cukup utk itu.makan2 hard rock, tgi friday, club house tiap bulan gi.mcm tak special je nk bawa mkn celebrate besday hb.
Ok tak bg pen?yg rm 9rat lebih tu.tp brand pe ntah...
TY

Nazifa Mazni said...

sy pun xtau nak bagi apa dah.. hadiah anniversary, hadiah hari jadi... lusa hari jadi suami saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA