14 March 2013

♥ Wedding sister in law ♥

Assalamualaikum

Automatic published!!!

Alhamdulillah majlis selesai dan berjalan dengan lancar pada 
2 march 2013 di Yishun Singapore.
Di rumah pengantin lelaki itu sendiri
Kak lina kini sah menjadi isteri kepada abg zaini
Majlis yang sederhana meriah,
Memandang pengantin memilih untuk tidak bersanding, cuma makan beradap.
Apa yang penting lafaz dan ikatan sah dalam islam itu sendiri
Hantaran sebanyak 5ribu dollar ok.
InsyaALLAH majlis sebelah perempuan bulan 5 nanti

kami wakil dari malaysia bergambar dengan pengantin..berkonvoi 4 kereta ke sana (usah pertikaikan pulak kenapa lebaq sangat senyum tu)


 masa ni pengantin berdebar debar..tengah tunggu tok kadi yang tak sampai sampai
(jadi kami amek peluang untuk bergambar bergambar dan bergambar..nasib anak buah sporting)

 photografer dah tak tau nak ambil gambar apa da..

 konon konon cover depan untuk majalah PA&MA

 gambar berdiri pulak..minat betul photografer ni dengan kami dua beranak..hahaha
(kadang rasa pakai inner melekap pipi ni nampak tembam, kadang nampak muka panjang..konfius mana yang betul sebenarnya)

 gambar candid!!! akak suka dik non..tapi klu El ni nangis memang teruihhh la hilang kecomelan dia

bergambar dengan sister in law

bertindak mengikut arahan photografer..cik afri pandang baby ok!!! (amacam smart daq picture ni..yeay boleh jadikan DP kat FB)

pasangan dua sejoli yang diraikan..penat tunggu mana gambar pengantin..(mesti kena ikut turn kan apa yang berlaku sepanjang majlis..dah gambar ibu dan anak je keluar dulu..nak buat mcm mana..saya tukang upload je pon)

erkkkk, dia dah mula xde mood..ummi tahan telinga dengar EL menjerit sambil umi buat muka

 cari mood dia balik..so layankan pusing pusing dalam rumah and main turun naik lif

now giliran untuk makan..majlis makan beradap di buat di bawah apartment ni

perut dah kenyang kita bergambar lagi masa nak balik..tapi bukan balik terus singgah di MUSTAPA    
CENTER dulu, rugi tak bawa duit dollar siap siap..sebab dekat mustapa center tu ada jual macam macam tapi yang menjadi aim saya ialah jenis perfume,  dan murah murah sangat berbanding malaysia..tak pe next time datang da tau nak beli victoria secret perfume n lotion dia..
Mustapa center ni 24hours ye..
nak lagi best dan tak sesak, sila la datang dari pukul 1pagi ke atas ye..
baru sedap sikit nak shoping..xde la berlaga laga montot..
Eeeeee geli tak suka tak suka

Lepas ke mustapa kami singgah di rumah nenek elvina paling muda..di WOODLAND.
wahhh sampai sekarang terbayang bayang rumah cantik tu..
bila nak ada rumah secantik cik ila ni B???


 
 inila rumahnye...gambar dalam phone faham faham je la , kurang jelas.


yang sorang ni tak lama lagi je ni..InsyaALLAH, klu jadi majlis bertunang nya dibuat sekali dengan majlis kakak ipar ni nanti

sampai malaysia terus pergi rumah kakak ipar di Kuartes UTM Skudai Johor


my anak beranak outfit of the day

1set baju ibu peplum style + gaun anak rm100, murah kan? termasuk bahan ye
shawls rm18 je tidak termasuk inner, beli dekat mydin ayer keroh melaka
jam tangan and handbag dari bonia ,tapi handbag rembat suami punya..jimat kan
kasut crocs baby ori pemberian ikhlas dari nenek milah original from singapore
make up, tak pakai make up pon, natural ok..just pakai cream adha je, eye liner n lip ice..bedak compact and foundation pon xde lagi la blusher memang tak ar.
~ natural is better ~

hahaha..macam beli barang online je siap nak bagitahu outfit bagai kan...oppps sori k..klu bab bab pakaian ni saya agak kedekut skit nak beli online barang lain xpe lagi ataupun memang susah nak dapat melainkan alam maya..sebab kebanyakan nye ambil untung yang melampau..
why i cakap macam ni, of couse sebab i anak saudara kepada peniaga besar yang terkenal di taiping tu..so i tau la mana lubuk uncle uncle i beli barang barang muslimah dari tudung sampai la ke barang orang nak pergi haji tu

p dot s : kenapa tak nampak pon suami u..gaduh ke? ehh kami kalau gadoh xde makan hari pon..mesti cepat baik punya...suami tak boleh ikut..sebab dia pegang amanah dan rahsia negara..susah sikit kalau dia nak keluar negara..akan di soal jawab dan harus ada surat..goverment la kata kan.






  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

6 comments:

Nana Liena said...

semoga bahagia ke anak cucu n till jannah..amin..ehehe..bagusnya tak bersanding.. :) btw peplum tu cantik la..sebab smpai bwah punggung..huhu..sopan sikit..

Nur Afridayati said...

@Nana Liena
terima kasih..Aminnn..kannn dapatla kita menutup kekurangan diri ye daq..hehehe..btw thanks sekali lagi..kerana terus menjadi pengomen tegar di blog picisan saya ni..hope ukhuwah yg terjalin pon berkekalan..

^_^ nice to know u nana

Crew Fathi said...

Wah.. meriahnya... ^_^

Nana Liena said...

@Nur Afridayatimohon jgn buat saya terharu..ahaha..sesama kak..hehe..sya memang ska singgah komen2 macam apa.huhu..mohon tak rimas la dgn segala komen(s) saya..inshaAllah.. :) nice to know u too..hehe (*btw itu peplum borong di mana?heehe)

Nur Afridayati said...

@Crew Fathi
^_^ tq

Nur Afridayati said...

@Nana Liena
Tak rimas pon..suka lagi ada la...hihihi..akak beli peplum tu dekat senai johor...tak la beli 1set ngan anak je..klu borang mau boleh bisness lepas ni..tapi ada plan macam tu jg...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA