12 May 2013

♥ Mencari mood yang hilang ♥

Assalamualaikum

Setelah hampir 2weeks meninggalkan dunia blogger ni,
Sebenarnya ada banyak entri tengah pending nih..
Tapi mood tak de lagi nak mengarang...
Entahla..
Macam banyak masalah plak yang datang dalam masa terdekat ni..

Tapi masih pegang lagi kata kata ni

"Allah tidak akan membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya"
(2:286)

Ini janji Allah. Sebagai hambanya kita kena yakin dengan janji-Nya. Allah yakin saya mampu untuk menghadapi semua ini. Cuma dia nak uji adakah saya sanggup untuk terima ujian ini atau saya akan salah kepada-Nya. 

Semakin banyak ujian yang kita hadapi, semakin dekat kita pada Allah, inshaAllah. Bagi saya biar orang nak kata kita dan kadang-kadang tu saya tak sanggup pun nak dengar tapi saya percaya satu ayat ni yang pernah saya baca lebih kurang macam ni ayat dia Allah menyukai orang-orang yang suka mengadu perihal kepadanya dan kembali kepadanya. Bila kita mengadu pada Allah, hati kita akan lebih  tenang. Kita sebagai manusia, saya boleh bagi contoh saya sendiri bila susah, ada problem baru nak ingat Allah. Sebab saya manusia biasa yang selalu lalai dan leka. Sebab tu juga Allah beri ujian tanda Dia sayang kita dan ingin kita lebih dekat kepada-Nya. 


“Karena sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan."
(94:5-6)


p dot s: moga moga mood untuk berblogging akan kembali seperti biasa


  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

6 comments:

Nana Liena said...

dugaan tu kak..moga2 akak sabar la yea..hehe..kesulitan akan diringankan kalau akak selalu beringat pada Dia..hehe..dan moga2 mood bloggin datang yea..haha

EkiN Nur Asyikin said...

semoga mood kmbli okay ^_^

Mohd Sukri Bin Mat said...

Assalamualikum,

Bila nak post trip ke Padang, Sumatera?..moga2 menjadi trip yang sukses dan pembuka tirai kepada trip2 yang berikutnya. Luas perjalanan, banyak pengalaman yang akan kita pelajari.

Nur Afridayati said...

@Nana Liena
Terima kasih....InsyALLAH akan segera di update...kekangan masa sejak akhir2 ni... ^_^

Nur Afridayati said...

@EkiN Nur Asyikin Thanksssss

Nur Afridayati said...

@Mohd Sukri Bin Mat hehehe.. InsyaALLAH...terima kasih...akn update...cuma masa xde..huhu ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA