11 June 2013

♥ Umi lah ayah, umi la ibu ♥

Assalamualaikum

Kemain tajuk entri kan....hahaha..
bila ayah pi kursus seminggu macam tu la jadi nya...
Umi lah ayah , umi la ibu kan...
Hari ni dah dua hari saya terpaksa bercuti jaga anak, sebab makcik yang jaga anak saya tu kena tahan wad..tak tahu sebab apa kena tahan..harap makcik cepat sihat...nanti puteri (makcik panggil elvina) rindu...esok belum tau lagi...sama ada kena cuti lagi o tak...xdapat apa apa berita lagi...
Rasa seronok plak kalau duk umah je tak kerja...sebab dapat tengok gelagat anak depan mata.....tambah tambah dah pandai jalan n mulut bising tak leh diam....rasa freedom dan tenang sedikit dari hari hari biasa bekerja...tidak stress je la memanjang..hahaha
Pastu semangat nak memasak ni membuak buak plak...sebab si kecik ni dah pandai makan dan pandai minta makan...dengan saya say sekali makan....abis failed diet ku lagi...tapi ok la berat sekarang dlm 62kg berbanding dulu 74kg...cuma nak capai target berat idea punya la payah...susah betul nak turun ke angka 50kg ke atas tu...banyak plak dugaan nya...

gambar ni masa hari ahad hari tu, teman mimi (umi) pi angsana survey baju raya, huh..tak da yang best pon baju raya kat sana....mahal tak beragak, tak cantik plak tuh...memang tak berbaloi la kalau beli....buat sakit hati je...harga melampau lampau...tak padan design dengan harga...beli online lagi bagus..

rasa tersentuh je bila anak dah pandai tunjukkan rasa sayang pada kita, siap pegang pipi kita lagi, walaupon sebenarnya dia belum faham apa2 lagi...cukuplah dengan perbuatan dan reaksi dia pada kita...dah cukup teruja dan membahagiakan umi...

nasib ayah da beringat awal awal tinggalkan baju yg da dipakai buat peluk elvina sebelum pi kursus seminggu ni..tidak mau haru biru mimi nanti...kurang kurang bau badan ayah yang tertinggal pada baju tu dapat la ubat rindu elvina...bukan elvina je...dengan mimi mimi skali k, tapi awas....bukan bau badan yang tengit tak ingat sampai kita kena tahan nafas tu k, kalau bau macam tu saya pon tak lalu nak cium n peluk...hahaha

ni salah satu aksi yang mimi tak kan lupa....dah pandai tenggelam kan badan dalam air....siap jerit panggil mimi mimi mimi, nak tunjuk konon hebat sangat dia...sambil senyuman dia yang buat semua org yang nampak o kenal dia cair...

ramai yang geram dengan dia ni termasuk umi dia jg..sebab ada sepasang mata yang cantik...tak sia sia masa mimi pregnant tenung dalam dalam gambar baby arab banyak banyak...itu salah satu petua dan rahsia saya masa pregnant dulu, tak percaya uolllls cuba la...klu tak dapat jgn marah saya plak...anggap la bukan rezeki kalian...tapi hari tu saya ada terkecik hati kejap....ada ke cakap anak saya ni macam korea? apa depa tak tau ka saya ni bukan la minat sgt cerita korea ni...klau ada depan mata tengok je la..tapi tak ar fanatik..penat tau saya tenung gambar baby2 arab masa pregnant...pastu cakap muka korea memang kecik hati la...sensitif jg tau (ada gaya gedik tak)....hahaha

bukan main suka dapat drumstik seketul...yeay mimi da bagi greenlight makan sendiri..tu yg happy sangat tuh...1/6 aritu officially elvina da boleh berjalan sepenuhnya..tapi belum perfect lagi la...

masa ni celebrate birthday makcik yang jaga elvina ni...masa ni elvina seksi sangat...nasib anak anak makcik yang belikan baju ni...klu ayah memang tak akan beli, klu umi terbeli ke, konfem mesti kena bebel lepas tu...tapi tak pernah lagi la beli baju cekci cekci macam ni...

p dot s : amboi kemain kau...hari ni je dah tiga entri..klu datang mood nak update tu sampai tak boleh nak berhenti sanggup tak mandi, tak makan...eh agak la xde la sampai macam tu kan..








  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA