23 October 2013

♥ My lovely husband ♥

Assalamualaikum

Alhamdulillah...jodoh kami...xsangka sebenarnya saya akan berkahwin dengan orang yang sy tgk dari jauh tiap kali solat maghrib masuk, saya selalu perhatikan siapakah gerangan mamat tu,  tiap kali nak masuk solat maghrib mesti dia akan berjalan berdua dengan rakan dia ke surau politeknik kami...tapi bila makin dekat dari pandangan mata saya, saya cepat2 turun dari tingkat atas bangunan hostel  saya duduk tu, takut dia perasan ada org usha dia dari jauh...hahaha..mau xcuak...nanti kantoi xpasal2 je tebal muka den ni ha...mana nak sorok kan...Dia la my 1st Impression saya...Jujur cakap, ya kami bercinta lepas tiga tahun abis blaja..hahaha...lama tak?...kami kenal sebenarnya masa di politeknik lagi...masa tu saya tengah makan di cafe dengan sorang kawan saya yang rapat masa study dulu..boleh kata kawan susah senang juga la..klu ke mana mesti berdua..sampai pi mana pon orang da chop kami ni kembar.....
sedang enak menikmati makanan, datang la seorang hamba Allah ni...tetiba dia datang bawa tisu...dan tulis sesuatu dalam tisu tu...lepas tu dia cakap..Awak...
ada kawan saya nak kenal ngan awak, ni no tipon dia (tertulis dalam tisu tu tadi)
...Ha??? saya terus mengajukan soalan SIAPA? MANA ORANGNYA? NAPE DIA JE YANG TAK DATANG? dia cakap la tuan punya badan ni pemalu sangat2...lagi pon xberani sbb awk nampak mcm GARANG?.. terselah ketidaksopanan saya di situ...nampak begitu gelojoh kan...hahaha...sebenarnya hati berlagak cool je masa tu...konon2 tya macam2 tu boleh la cover line dari muka ni berubah on the spot kan...budget sangat....hahaha

Sebenarnya saja buat entri ni...sebab sejak kebelakangan ni ada pulak lagi yang tanya saya dengan si dia ke? padahal dah kahwin n  ada anak sorang kot...tetiba issu ni jadi top ranking plak...hahaha.macam kami bertunang hari tu jaga la...sorang2 private msg saya dlm FB..hahaha
Macam mana kami boleh jumpa balik? Kawan yang sama juga la yang bg tisu dekat saya tu ha...jumpa saya dalam friendster, masa tu kan frienster ni tgh hot lagi..dia buat benda yang sama juga...bagi no phone lagi? Dia kata Aidil cari saya...call la no tu...(maka bermulalah episod cintan cintun tu lagi..ehhh masa bila plak kami bercinta..kami mmg xde declare apa2 pon masa study dulu)
Nak citer satu2 kan ada yang meluat plak baca nnt, so biarlah jadi beautiful memories kami na.
Sebenarnya sebelum nak meneruskan hubungan yang lebih serius...saya warning dulu kat dia...saya cakap kalau awak serius jumpa Ibu saya dulu..kalau nak main2 je saya xda masa untuk semua tu, dah penat dan buang duit, awak cari je yang lain...hahaha habaq hang..tegas tak? kalau dia lari betul2 tak ke kempunan saya nanti..org da nak jual mahai plak ye...hehehe

Tak sangka plak..rupanya dia nampak saya dulu lagi dari saya nampak dia...dia kata dia start suka masa kami g wat n print assigment kat cc dekat taman muhibbah tuh...tapi serius masa dia cite balik...memang saya xingat n xnampak langsung dia kat situ..dia kata dia ada tegur..tapi saya buat don no...hahaha..nasib ler...

Terima kasih banyak2 pada kawan kami tu...kitaorg pggl uda dan dara je hahaha...sbb temukan kitaorg lagi sekali...
And special thank to you hubby sebab sudi terima saya seadanya untuk jadi suri hati awak..rupanya bila da kawen..baru tau...dia lagi garang dari saya...takut wooooo...hahahaha

cuba baca yg sy highlight dengan warna merah tu je ye...



  ♥ Princess and Prince Story ♥ 
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

2 comments:

amy jeff said...

so sweet ^^,

Afrina Ismail said...

@amy jeff
hehe..xde la sweet sgt...dah masam skit dah..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA