12 June 2014

♥ Teman ayah main futsal ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 Assalamualaikum

Dah lama sebenarnya xikut teman ayah main futsal, sebab malas nak ikut lgpon bukan buat apa pon dok temenung n tgk gelagat dia main ja. 
Comel sgttttt.
Hahaha..
Lagipon nnt sure letih punya.
Semalam ayah ajak lagi.
Layankan jela,  boring plak dok umah je.
Kesian plak dekat si comel asik dok kata boring duk umah. 
Sibuk dia ajak kita jalan tgh sarat2 ni.
Sampai je kat gelanggang nasib ada geng.
Ada la juga tempat borak2 buat peneman.
Kebetulan elvina pon dapat kawan.
Mak2 dok borak topik mengandung.
Pak2 plak sibuk keluarkan peluh.
Anak2 plak sibuk dgn mainan depa.
Nak dijadikan cerita.
Geramnye dgn elvina ni.
Dah main mainan org, dia dok buat mcm rete dia sendiri.
Dia plak yg over conquer.
Bkn tu je dia, apa si kawan tu mkn n minum dia pon nk share juga.
Kebetulan Mcdonald mmg lagi jd la dia.
Lasak dia mmg xyah ckp, letih dok tegas n warning.
Jalan sat ja, pastu buat balik.
Siap berebut mainan, nasib anak sikawan tu tak terhantuk.
Nak pukul xsampai hati dkt depan org ramai lgpon xsmpi tgn ni nak puk tapak kaki dia. Maklumla perut dah ke depan.
Lgpon paham sbb dia jarang jumpa kawan se jantina dgn dia.
Ada sepupu pon majoriti lain jantina.
Mmg lasak la jadinya.Lagila sejak2 da dekat nk dapat adik ni bukan main manja n sensitif yg amat sgt. Sikit2 nak touching n merajuk ngan kami.
Pengajaran utk kami ibubapa ni, lepas ni kena bawa bekalan skit bila ada aktiviti mcm ni lg.
Kena standby skit kudap2 utk dia susu n pamper rupanya xcukup dlm beg barney dia tu.
Kena jg bw mainan skit bg dia pegang satu supaya nnt xbergaduh n berebut dgn org.
Sbb sebenarnya kami mmg xajar dia klu keluar o pegi mn2 bw brg mainan atau bear ni, sbb tkt nnt da terbiasa plak.
Tapi lepas ni kena tgk dulu keadaan tmpt yg nk pi., klu terpaksa kenala bawa drpd tgk depa ni kejap gaduh nangis n baik semula.
Takut yang letihnya sy nnt bila nk control keadaan tu kalau berlaku lg.
Fuhhhhhh penat oitttt.
Baru sorang, mcm mn la nnt klu elvina da ada adik harap dia behave.


Lenjun dibuatnya. Habis satu badan basah dgn rambut mcm br lepas mandi, penat kejar ball ke hulur ke hilir la tu. 
Hambikkk nak main sgt kan.
Tapi posing tetap sempat walaupon da penat. Hahaha.
Lepas abis ayah futsal kami pekena nasik lemak ayam. Teringinnnn oittt.
Sampai umah mandikan kejap n bagi susu teruihhh tdo smpi la skrg dah pkl 10 pon xbgn lg.


Nasib uolsss la. Lepas ni ada gmbr baru je mmg akan terus update la dlm blog.
Maklum la nset da canggih.
Tunggu apa lg kan.
Harap jgn cemuihhh na. 😉





  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA