14 November 2011

♥Review Product Biore sebelum saya pakai nanti♥

Assalamualaikum

Setelah dikaji@mencari@tercari@dicari produk yg mana sesuai utk kulit makua saya, ,maka dengan ini saya telah ter...jumpa produk yg mungkin sesuai dgn kulit muka saya. Sebelum sy pakai saya nak share skit pasal produk yg sy search kat EN GOOGLE ni. Search punya search saya rasa saya nak cuba produk BIORE ni... sebab???

Kenapa saya nak bertukar@berhijrah kepada produk yg lain ni???

(eh da kenapa ha! muka elok² gatal plak nak tukar² produk ni)
  1. Saya da rasa bosan pada produk yg sy pakai sekarang ni...hehehe (mana x nya dari sekolah menengah kot sy pkai produk tu smpai umo sy skrg 27@72thn da...hahaha)
  2. Produk yg sy pakai ni pun, sy rasa da xmujarab da...macam da xde effect ape² pun @ xmendatangkan perubahan kebaikan pada wajah sy (mungkin da lama sgt kot sy pkai@kulit muka sy da bosan ngan produk tu)
  3. Semenjak sy kawin ni, sy ada perasan parut jerawat yg hinggap sebijik@dua bijik kat muka sy lambat gila nak hilangnya...naik geram sy tgk...macam xbg effect apa² pada muka sy, senang cakap produk tu da xmemberikan kesan lg bila sy pakai.
  4. Mungkin Jg faktor umo kot yg nak melangkah ke alam 3series, @ mungkin jg kolegen pada muka sy da berkurangan sbb tu parut lmbt nak hilang@nak produk yg lebih power (hahaha)
  5. Disebabkan faktor umo yg nak masuk ke 30 an ni, sy jg tgh mencari produk anti penuaan@kedutan, da jumpa da tp xpasti lg sy nak pakai ke x produk tu...(huhuhu)
Kenapa produk BIORE yg menjadi pilihan saya???
  1. Produk BIORE ni asal dari jepun, setahu sy klu produk dari jepun ni kebanyakkan nya mmg bagus.
  2. Klu korang semua perasan la kan, cuba korang tgk@perhatikan artis@pelakon dari sna, cantik² dan mulus je kulit dio orgkan?
  3. Produk BIORE ni jg guna bahan² alam semula jadi @ bebas dari alkohol.
  4. Harga pun xmahal sangat macam SKII@MARY KAY, kira semua org mampu beli.
  5. Apa yg sy nak@ciri² yg sy nak semua ada dlm produk BIORE ni.
Ok nak tahu x produk yg mana menjadi pilihan hati sy bila sy pakai nanti???

Untuk  PEMBERSIH WAJAH, saya nak cuba yang ni dulu..


BIORE FACIAL FOAM PORE & OIL CLEAR


- bersihkan pori dan minyak berlebihan, kulit tampak cerah dan lembut
- dengan "Micro Scrub" membersihkan hingga ke pori kulit, mengangkat kotoran dan minyak yg berlebihan.
- dengan "Skin Purifying Technology" dan Witch Hazel yang dikenali sebagai penyegar untuk meringkas pori.
- rasakan kulit cerah yang tak berminyak dan tetap lembut



Untuk  TONER@MAKE UP REMOVER, saya nak cuba yang ni la..


BIORE CLEANSING OIL - IN COTTON WIPES BOX

- diperbuat daripada 100% serat tumbuh-tumbuhan semula jadi, setiap helaian mengandungi age mpelembab yg serta merta dan berkesan jelas di luar yayasan, solek mata dan maskara kalis air tanpa menggosok berlebihan.
- wipes lembut dan bebas alkohol, cepat dan mudah untuk digunakan untuk mendedahkan kulit yg nyata bersih, segar dan lembut selepas setiap lap. tiada perasaan berminyak atau melekit selepas digunakan.

KESELAMATAN
- direka khas utk mengekalkan kesegaran dan kelembapan kain lap kapas utk tempoh yg lebih lama.
- mesra alam sekitar sebagai kotak yg boleh digunakan semula dgn mengisi semula daripada kain lap.
- setiap kotak mengandungi 48 helaian.
- juga terdapat dalam 48 pek isi semula helaian dan 10 helaian travel pek.



Untuk  UV PROTECTION @ MAKE UP BASE @ FOUNDATION , saya nak cuba yang ni..


BIORE UV PERFECT FACE MILK SPF50+PA+++

- biore uv perfect face milk spf50+pa+++ blok superior denagn perlindungan berpanjangan terhadap bahaya UVA & sunrays UVB
- dirumuskan dgn serbuk menyerap sebum, mencegah kulit daripada menjadi melekit dan berminyak dan berkesan sebagai asas make up
- tidak menyumbat liang roma, dan tekstur ringan merebak lancar di muka.



@


 BIORE UV PERFECT MILK SPF50+PA+++



- biore UV perfect milk superior UV perlindungan yg berkesan menghalang pembentukan bintik dan freckles gelap.
- kalis air dan tahan terhadap peluh.
- formula tidak melekit dgn rasa serbuk cahaya.
- tdk meninggalkan sisa sisa putih pada kulit da nboleh digunakan sebagai asas make up.


:: InsyaALLAH klu sempat, balik jap gi aku singgah la beli kat Guardian@Watson ::

:: Pastu nanti aku akan buat REVIEW pasal produk ni bila aku da pakai nanti ::

:: utk lebih lanjut pasal produk BIORE ni korang boleh pi di laman web nya sendiri k,  KLIK SINI ::


♥Princess and Prince Story♥
 Photobucket
♥ Anda suka entry ini ♥

2 comments:

Yu Bu said...

Salam sis. Mana review sis pakai produk ni ye?

Yu Bu said...

Salam sis. Mana review sis pakai produk ni ye? Harap boleh bagi link nya. ^.^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA