25 May 2013

♥ Special Review ~ On My Receptions Day ♥

Assalamualaikum

Sambungan dari entri sebelum ini

♥ Special Review ~ On My Wedding Day ♥

Ok majlis resepsi saya diadakan di

Tempat : Dewan Majlis Perbandaran Taiping Kg Jambu
Pada : 28 MEI 2011
Konsep : Garden Kontemporari 
Tema : Red & Black & White
(ada moden campur garden skit...camtu la lebih kurang..ehhh yeke...memandai je..hahaha)



FYI...pelamin pon saya yang design sendiri...means saya bagi design pada wedding planner dan merekalah yang bertanggungjawab merealisasikan impian saya tu...ok la 80% saya bagi...idea saya dapat dari majlis Penyanyi Elyana tu..pastu olah la skit2..suka sangat tengok pelamin dia...cantikkkk bangat..
(masa ni ramai saudara mara puji...cantiknyeee pelamin...depa siap bagi anggaran lagi kos pelamin,siap makan beradap, red carpet, pintu gerbang semua..)


baju ni direka dan di design khas oleh saya sendiri, nama pon design sendiri...harusla saya orang pertama yang pakai kan.....hahaha..amboiii kemain..takda la lawa mana pon baju ni, simple as usual...lagipon zaman saya kawin patern baju kawin tak se cantik masa sekarang ni...klu tgk masa skrg ni...kebanyakkan lawa2 sbb guna kain shifon dan banyak designer tumbuh macam cendawan


sedang di hiaskan...dah terasa muka semakin menebal dah masa ni


ni adik yang buatkan...dia pakar bab bab ni...tehee


terbaikkk...saya ada dua mak andam wooo!!


OMG saya ke ni...seumur hidup tak pernah make up sebegini rupa..


ohh...can uolls guess what i'm thinking on this picture???


love red & white colour (betul betul indon la minah ni, tau la bendera indonesia merah putih..kihkihkih)


our banner


 pandangan sisi

pandangan overall


pengantin sampai...pong pong pong pang pang pang (kedengaran kompang dipalu)


kesian adik adik ni berjemuran di tengah panas bedenting ni...pengantin lambat gila sampai nya...ada masalah teknikal..sanding pukul 2 lebih..ramai tetamu terkilan sebab tak dapat jumpa pengantin...(masa ni suami boleh cakap apa tau tak...alah bagus la sanding lambat tak banyak dosa orang tengok..erkkk?? apakah maksud beliau)


amboiiii sempat lagi curi curi pandang camera na??? haha



antara orang orang penting...persamaan kami masing masing dah tak ada ayah, mereka dah meninggal AlFatihah...ada ibu dan mak je masa majlis kami, terima kasih pada nenek yang sudi datang dari indonesia dan terima kasih pada om men yang datang dari sarawak (saya tak buat upacara merenjis, saya tukarkan kepada upacara salam restu lebih afdal sambil didendang kan dengan lagu2 nasyid)


selepas salam restu terus upacara makan beradap


maka adegan suap menyuap pon bermula..


lepas tu sesi potong kek pengantin....sedap gila ok kek ni...dapat rasa skit je...


menantu sulong keluarga En Ismail & Pn Nelwati


hahaha...rupanya giyomi yang tiru kami la...


inilah rombongan keluarga suami saya


Kami lah anak minang


selepas bergambar potret dengan seluruh keluarga...sesi bergambar berdua pula


dari mata turun ke hati



dendeng balado

Ucapan pengantin (dua tahun yang lalu)~ Terima kasih kepada semua tetamu yang sudi datang walau jauh ke majlis kami, keluarga, sanak saudara, rakan taulan, famili jauh, dato` dan datin. Pada yang tak dapat datang itu..cukuplah sekadar doa dan ucapan tahniah dari kalian.

Doakan kebahagian kami dunia akhirat.















  ♥ Princess and Prince Story ♥
  Photobucket 
 ♥ Kalau anda suka boleh ♥

2 comments:

Nana Liena said...

hehe..wah..kenangan lama..hehe..best tgk orang kahwin2..haha.. pelamin tu nampak dr jauh cantik..okay juga kan putih merah.. saya nanti nak wrna putih biru cair..kekeke..

Nur Afridayati said...

@Nana Liena

hahaha...memang cantik pon..
Amboiiii dah ada cita2 tu..mesti dah ada CALON kan...hehehe..^_^
Lekas habaq mai tarikh kat cheq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA